Beste Kattenverzekering

Wat is de beste verzekering voor je kat? Op deze pagina vergelijken wij aanbieders op voorwaarden en prijs!

N
Vergelijk Direct
N
Gemakkelijk online geregeld
N
Groot aanbod verzekeraars

Beste katten verzekering in 2023

N
Ieder ras geschikt
N
Hoge vergoedingen
N
Verschillende pakketten
N
Na jaar maandelijks opzegbaar
Premie vanaf:

Bereken het

 

N
Verzekerd tegen onverwachte medische kosten
N
Kies je dierenarts
N
Snel je geld terug
N
Tot €5.000 vergoeding
Premie vanaf:

Bereken het

 

N
Alle rassen verzekerbaar
N
Kies zelf je dierenarts
N
Dieren mee op vakantie
N
Na het eerste jaar dagelijks opzegbaar
Premie vanaf:

Bereken het

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Veel mensen hebben katten als huisdieren omdat ze leuke gezelschapsdieren zijn. Katten hebben behoefte aan gezelschap maar kunnen ook uren zoet zijn met hun speeltjes. In huis moet een kat genoeg plekken hebben om zich terug te trekken. Het liefst in verschillende ruimten, zodat hij op verkenning kan. Voor een goede verzorging is ook het ontvlooien en ontwormen van de kat belangrijk. Voor een goede verzorging van katten is kattenvoer met vlees noodzakelijk. Daarnaast is vers, schoon water ook belangrijk. Zorg daarom altijd voor een schone waterbak voor de kat. Heb je meerdere katten in huis? Dan is het belangrijk dat iedere kat zijn eigen kattenbak heeft. De kattenbak moet dagelijks schoongemaakt worden.

Het hebben van een kat of katten als huisdier betekent ook dat je deze moet verzekeren. Een verzekering voor katten is niet verplicht, maar is wel iets om over na te denken. De kosten van die medische zorgen kunnen enorm oplopen en komen meestal onverwacht. In dat geval kan de kattenverzekering een oplossing bieden. Hoe jonger het dier is, op het moment dat de verzekering afsluit, hoe lager de premie is. Mocht er plotseling iets gebeuren met je kat, dan ben je in ieder geval gedekt. Om de juiste verzekering te vinden voor je huisdier is het aan te raden verzekeringen goed met elkaar te vergelijken om antwoord te krijgen op wat is de beste kattenverzekering.

Zorgverzekering kat 2023

Een huisdier hebben betekent dat je deze ook moet verzekeren. Gebeurt er plotseling iets met je kat dan kunnen de kosten flink oplopen.  Een kat verzekering vergoedt de onvoorziene dierenartskosten en/of behandelingskosten tijdens ziekte of een ongeval van jouw kat. Heb je geen verzekering dan moet je de kosten betalen uit je eigen zak. Zie het verzekeren van je huisdier als een vangnet voor onverwachte kosten. Voor veel mensen lijkt zo een verzekering een onnodige uitgave, maar de kosten bij de dierenarts kunnen flink oplopen. Niet alleen voor een consult, maar denk ook  aan medicijnen of andere middelen die jouw kat nodig heeft. De meeste verzekeringen worden afgesloten voor katten en honden en het is makkelijk om een passende verzekering te vinden voor deze dieren.

Een verzekering poes is eigenlijk gewoon een zorgverzekering, maar dan voor een huisdier. Het is niet verplicht om hen te verzekeren, maar het biedt wel een dekking voor medische kosten.. Of het nu gaat om een periodieke controle of een spoedoperatie, je kunt dan rekenen op de verzekeraar. Steeds meer verzekeraars bieden ook een dierenverzekering aan. De vaakst verzekerde dieren zijn honden en katten. Op zich niet zo vreemd, aangezien dit veruit de populairste huisdieren zijn. Hiervoor zijn bij de meeste verzekeraars standaardpakketten opgesteld. De premie van een dierenverzekering is afhankelijk van het ras, het gewicht en de leeftijd van het dier. Pakketten kunnen daarnaast worden uitgebreid met een aanvullende polis. Het is verstandig om zo vroeg mogelijk te beginnen met een dierenverzekering. Hoe ouder het dier, hoe duurder de verzekeringskosten kunnen zijn.

Als je huisdier ziek wordt of een ongeluk krijgt  en je bent verzekerd bij Aegon dan worden de kosten voor jou vergoeden. Onder het kostenplaatje kunnen onder andere vallen:

 • een consult bij de dierenarts
 • opname en behandeling van je kat, ook in gevallen van een operatie
 • onderzoekingen voor aandoeningen of letsels
 • medicijnen of geneesmiddelen
 • hulpmiddelen zoals verband

bij Aegon kunnen eigenaars van zowel honden als katten hun huisdieren verzekeren.  Bij het afsluiten van een verzekering mag je hond of kat niet ouder zijn dan 8 jaar en mag het ook geen chronische aandoening hebben.  Ook mag je kat niet te vaak naar de dierenarts zijn geweest of operaties zijn ondergedaan, behalve castratie of sterilisatie. Aegon verzekerd geen oudere katten, omdat de medische kosten flink kunnen oplopen. Met de Aegon huisdierenverzekering mag je als baasje zelf kiezen bij welke dierenarts jouw kat gaat.

HEMA dierenverzekering

Een dier in huis brengt veel gezelligheid met zich mee. Dit is dan ook een van de redenen waarom mensen een huisdier bij zich hebben. Veel mensen houden een huisdier veelal binnen waardoor het niet zo snel in aanraking komt met natuurlijke vijanden zoals bacteriën of infectieziekten. Maar ook in huis kan jouw huisdier een ongeluk krijgen of gewoon ziek worden. Bijvoorbeeld als hij gaat vechten met andere dieren of hij stoot zich aan een scherp voorwerp. Ziektes en aandoeningen kunnen bij de dierenarts flink in de kosten lopen. Net als mensen kunnen ook huisdieren ziek worden of een ongeluk krijgen. Je moet er niet aan denken maar stel dat zoiets gebeurt dan kunnen de kosten voor de dierenarts behoorlijk oplopen. Een dure rekening kun je niet zo snel betalen.

Voor die omstandigheden is er een dierenverzekering. Voor een vast bedrag per maand ben je er voortaan zeker van dat jouw hond of kat de behandeling kan krijgen waar hij recht op heeft. En dat jij je geen zorgen hoeft te maken over de dierenartsrekening. Jouw huisdier is je beste maatje en daar wil je natuurlijk goed voor zorgen. Ook katten worden weleens ziek en moeten naar de dierenarts. De kosten van de dierenarts kunnen dan flink oplopen, zeker als je het moet betalen uit je eigen zak. Met de dierenverzekering van HEMA is jouw hond of kat goed en betaalbaar verzekerd voor een bezoek aan de dierenarts. Voor jou is dat ook een geruststellende gedachte, want je wilt je hond of kat natuurlijk de beste zorg geven. Met de dierenverzekering voor kat van HEMA kun je jouw huisdier verzekeren tegen hoge medische kosten. De basisdekking van een dierenverzekering dekt standaard al veel.

Zo is jouw hond of kat onder andere verzekerd voor consulten en behandelingen bij de dierenarts, narcose, röntgenfoto’s, echografie. Ook de medicijnen hiervoor zijn gedekt. Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Dan kun je kiezen uit verschillende aanvullende dekkingen bij de dierenverzekering. Op die manier is jouw kat extra gedekt. Een voordelige dierenverzekering voor je kat is een prettig idee. Binnen de basisdekking zijn standaard vele medische kosten gedekt. Je betaalt bij HEMA een scherpe prijs voor je dierenverzekering.  Jouw  kat heeft recht op goede medische zorg, rasdier of niet. Daarom maakt HEMA geen onderscheid en weet je zeker dat medische kosten goed gedekt zijn. Het is dus een geruststellende gedachte als je dier is verzekerd. Hierdoor hoef je niet in een keer een heel groot bedrag uit te geven. Vooral als je meer dan 1 huisdier in huis hebt is het aan te raden deze te verzekeren.

Petplan dierenverzekering

Petplan biedt een verzekering op maat voor elke huisdier. Alle huisdieren zijn  uniek en elk dier is ook weer anders. Daarom kun je bij Petplan kiezen uit verschillende verzekeringspakketten en ook nog eens aanvullende verzekeringen.  De premie van een pakket is afhankelijk van het gekozen dier, ras, leeftijd en postcode. Heeft je huisdier klachten, dan hoeft dit niet te betekenen dat deze niet wordt geaccepteerd. Het makkelijke van Petplan is dat je  een verzekering rechtstreeks  kunt aanvragen via de website. Jouw aanvraag wordt onmiddellijk in behandeling genomen. Na acceptatie gaat deze in op de dag van de aanvraag. Petplan biedt de meest uitgebreide zorgpakketten. De pakketten zijn professioneel samengesteld door de dierenarts, je hoeft je dus geen zorgen te maken om de zorg van je kat.

Daarnaast kun je bij Petplan ook een ongevallen pakket afsluiten. Je hebt dan enkel dekking voor kosten als gevolg van een ongeval denk maar aan een verkeersongeval, botbreuk, binnenkrijgen vreemd voorwerp, vergiftigd voedsel, bijtwonden, brand of overstroming. Kies je voor een ongevallen pakket? Dan is een aanvullende dekking niet mogelijk. In deze tijd zijn moderne therapieën voor behandeling van tumoren ook belangrijk  voor dieren. Deze  zijn geoptimaliseerd om de levens van huisdieren te kunnen redden. De kosten van zo een behandeling zijn echter hoog. Petplan vergoedt daarom  50% van de kosten van chemo- en radiotherapie. Komt er helaas een moment waarop je afscheid moet nemen van jouw geliefde huisdier. De crematie verzekering vergoedt dan de kosten voor individuele of collectieve crematie inclusief vervoer na het overlijden.

Net als bij alle andere dierenverzekeraars hanteert Petplan ook een wachttermijn. Bij ziekte en aandoeningen is de wachttijd ongeveer een maand. Voor ongevallen is de wachttermijn 2 dagen. De termijn gaat in op de dag dat je jouw verzekering afsluit. Wanneer je huisdier bij een andere aanbieder is verzekerd, regelt Petplan gratis voor jou de opzegging.  Je krijgt dan een opzeggingstermijn van een maand.

Huisdieren zijn prettig en zorgen voor een speelkameraad. Zowel volwassenen als kinderen vinden het prettig om dieren te houden. Het hebben van een huisdier is erg goed voor de ontwikkeling van kinderen en de band die ontstaat tussen het gezin en het dier. Het huisdier bevordert ook het gevoel van liefde en verantwoordelijkheid. Bovendien vormt het een veiligheidsfactor en is het dier geweldig gezelschap voor het hele gezin. Maar net zoals mensen worden dieren ook ziek en hebben zij een periodieke controle nodig. Naast goede voeding en verzorging is het ook handig om jouw beestje te verzekeren. Bij plotselinge ziekte of een ongeval heb je dan een dekking. Immers,de kosten voor een dierenarts kunnen heel hoog oplopen.

Reaal dierenverzekering

Reaal dier en zorg is een grote aanbieder van dierenverzekeringen. Reaal dier en zorg beschikt over één basispakket met een zeer uitgebreide dekking. Het handige van het basispakket is dat je het ook kan uitbreiden met een aantal aanvullende pakketten. Op die manier heeft je huisdier een zeer uitgebreide dierenverzekering. Het basispakket is er in drie varianten als het gaat om het maximale verzekerde bedrag, het eigen risico en de vergoeding. Bij Reaal dier en zorg kun je het basispakket ook nog uitbreiden. Dit kun je gemakkelijk doen door extra dekkingen af te sluiten.

Een dierenverzekering Reaal kun je uitbreiden met de volgende extra dekkingen:

 • therapieën. denk bij de deze dekking aan bijvoorbeeld fysio-, gedrags- en hydrotherapie.
 • gebitsbehandelingen zoals het trekken van rotte tanden of polijsten van de tanden
 • buitenlanddekking
 • crematie , in geval je huisdier overlijdt

Een van de voordelen van een dierenverzekering Reaal is dat je zelf het vergoedingspercentage mag kiezen. Sluit je een dierenverzekering af dan mag je kiezen of je een vergoedingspercentage wil. Hoe hoger het gekozen vergoedingspercentage is, hoe hoger je premie is. Het gekozen vergoedingspercentage geldt zowel voor je gekozen pakket als voor de aanvullende dekkingen die je daarnaast afsluit. Net als bij het vergoedingspercentage mag je ook vrijwillig een extra eigen risico kiezen. Bij het kiezen van een extra eigen risico kun je kiezen uit vier opties.  Hoe hoger je vrijwillige extra eigen risico is, hoe lager je premie. Je bepaald dus zelf de hoogte van je premie. Afhankelijk van jouw budget en wensen kun je dus zelf een dierenverzekering afsluiten.

Bij Reaal mag je ook zelf kiezen bij welke dierenarts je jouw huisdier wilt brengen. Je mag dus zelf bepalen welke arts je geschikt vindt om je kat te behandelen.  Als Reaal van mening is dat je gekozen dierenarts niet aan de kwaliteitseisen voldoet of vindt dat de dierenarts te duur is, dan verwijzen zij jou naar een andere dierenarts. Uiteraard is deze andere dierenarts ook weer naar eigen keuze te bepalen. Net als bij alle andere dierenverzekeringen geldt er bij Reaal dier en zorg een wachttijd van 30 dagen. Je dierenverzekering loopt bij Reaal na één verzekeringsjaar af. Na dit jaar wordt de verzekering automatisch verlengd. De verzekering mag je dagelijks opzeggen. Een dierenverzekering Reaal heeft de meest uitgebreide basisdekking vergeleken met andere dierenverzekeringen. Heb je dus 1 of meerdere huisdieren dan kun je een verzekering aansluiten bij Reaal.

OHRA dierenverzekering

Ohra huisdierverzekeringen biedt dekking aan verschillende dieren. Zij beschikken over een basis, plus en top pakket. Al de paketten dekken voor 80% de basiszaken, zoals het consult, chippen, geregistreerde medicijnen, operaties, opnames in de kliniek, bloedonderzoek, weefselonderzoek, röntgenfoto’s, echo’s en euthanasie. Het verschil tussen de drie polissen zit in het afsluiten van aanvullende verzekeringen. Net zoals elke andere polis is er een wachttijd van 30 dagen. Uitzonderingen hierbij zijn als het gaat om een ongeval, voor de identificatiechip, castratie en vaccinaties. Als je overstapt naar Ohra van een verzekering waar je anders je kosten had geclaimd, telt de wachttijd niet.

Het handige van Ohra is dat je als baas je eigen dierenarts mag kiezen. Er is ook geen wachttijd als je overstapt van een andere huisdierverzekering. Heb je een huisdier? Dan wil je natuurlijk het beste voor hen. Een gezonde huisdier is dan ook een gelukkige huisdier. Soms kan een bezoek aan de dierenarts duur uitlopen, maar ook medicijnen kunnen duur zijn.  Met de huisdierenverzekering van Ohra krijg je de meest voorkomende medische kosten voor jouw hond of kat vergoed. Een prettig idee. Bij  OHRA zijn alle rassen en kruisingen welkom.

De voordelen van een OHRA Huisdierenverzekering:

 • alle rassen en kruisingen welkom
 • kies zelf je dierenarts
 • -eenvoudig online declareren

Katten zijn bijzondere huisdieren waar je veel plezier van kunt hebben. Katten houden van mensen maar hebben ook genoeg aan hun speeltjes. Een kat is niet het duurste huisdier, maar ook niet het goedkoopste. De aanschaf van een kat hoeft niet duur te zijn, maar een kat uit het asiel halen is uiteindelijk goedkoper dan een kitten gratis ophalen. Ook is belangrijk dat verzorging en goede voeding heel belangrijk zijn.

Een kat hoeft niet uitgelaten te worden zoals honden, maar ze hebben wel wat lichaamsbeweging nodig. Katten slapen veel en hebben daardoor ook beweging nodig. Heb je een tuin dan kun je af en toe in de tuin met hen spelen. Zo zullen ze veel meer beweging hebben dan katten en poezen die de hele dag in de vensterbank zitten. Een kat of poes moet wel eerst enkele weken aan een huis wennen voordat je hem of haar naar buiten kunt laten, anders lopen ze weg of raken per ongeluk de weg kwijt. Veel kinderen en volwassenen houden van katten als huisdier. Het zijn speelse dieren en hebben niet veel verzorging nodig. Wel is een goede kattenverzekering handig om af te sluiten.

Katten verzekering afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars