Beste Kattenverzekering

Wat is de beste verzekering voor je kat? Op deze pagina vergelijken wij kattenverzekeringen op voorwaarden en prijs!

N
Vergelijk Direct
N
Gemakkelijk online geregeld
N
Groot aanbod verzekeraars

Beste katten verzekering in 2023

N
Ieder ras geschikt
N
Hoge vergoedingen
N
Verschillende pakketten
N
Na jaar maandelijks opzegbaar
Premie vanaf:

Bereken het

 

N
Verzekerd tegen onverwachte medische kosten
N
Kies je dierenarts
N
Snel je geld terug
N
Tot €5.000 vergoeding
Premie vanaf:

Bereken het

 

N
Alle rassen verzekerbaar
N
Kies zelf je dierenarts
N
Dieren mee op vakantie
N
Na het eerste jaar dagelijks opzegbaar
Premie vanaf:

Bereken het

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Kattenverzekeringen vergelijken in 2023

Het hebben van een kat of katten als huisdier betekent ook dat je deze moet verzekeren. Een verzekering voor katten is niet verplicht, maar is wel iets om over na te denken. De kosten van die medische zorgen kunnen enorm oplopen en komen meestal onverwacht. In dat geval kan de kattenverzekering een oplossing bieden. Hoe jonger het dier is, op het moment dat de verzekering afsluit, hoe lager de premie is. Mocht er plotseling iets gebeuren met je kat, dan ben je in ieder geval gedekt. Om de juiste verzekering te vinden voor je huisdier is het aan te raden verzekeringen goed met elkaar te vergelijken om antwoord te krijgen op wat is de beste kattenverzekering.

Zorgverzekering kat 2023

Een huisdier hebben betekent dat je deze ook moet verzekeren. Gebeurt er plotseling iets met je kat dan kunnen de kosten flink oplopen.  Een kat verzekering vergoedt de onvoorziene dierenartskosten en/of behandelingskosten tijdens ziekte of een ongeval van jouw kat. Heb je geen verzekering dan moet je de kosten betalen uit je eigen zak. Zie het verzekeren van je kat als een vangnet voor onverwachte kosten. Voor veel mensen lijkt zo een verzekering een onnodige uitgave, maar de kosten bij de dierenarts kunnen flink oplopen. Niet alleen voor een consult, maar denk ook  aan medicijnen of andere middelen die jouw kat nodig heeft. De meeste verzekeringen worden afgesloten voor katten en honden en het is makkelijk om een passende verzekering te vinden voor deze huisdieren.

Een verzekering poes is eigenlijk gewoon een zorgverzekering, maar dan voor een huisdier. Het is niet verplicht om hen te verzekeren, maar het biedt wel een dekking voor medische kosten.. Of het nu gaat om een periodieke controle of een spoedoperatie, je kunt dan rekenen op de verzekeraar. Steeds meer verzekeraars bieden een algemene dierenverzekering aan. De vaakst verzekerde dieren zijn honden en katten. Op zich niet zo vreemd, aangezien dit veruit de populairste huisdieren zijn. Heb je naast een kat ook nog een hond? Bekijk dan ook eens de beste hondenverzekeringen.

1.Aegon kattenverzekering

Wanneer het rijtje wordt langsgegaan van verzekeraars die hun diensten aanbieden, valt het meteen op, dat Aegon zeker wel met een van de meeste uitgebreide pakketten op de markt komt. Van een brandverzekering tot aan een aansprakelijkheidsverzekering, er is aan alles wel gedacht. Ook voor de kattenliefhebbers wordt er een kattenverzekering aangeboden en is deze met zorg samengesteld. Men houdt daarbij rekening met een groot aantal factoren die allemaal ervoor moeten zorgen, dat de kattenverzekering nooit zwaarder uitvalt dan nodig.

Bij Aegon weet men als geen ander, dat er verschillen zijn en wordt ook de leeftijd meegenomen. Dat komt door de kosten die statistisch gezien toenemen met het ouder worden, maar een kat verzekeren blijft mogelijk voor elke kat, ongeacht de leeftijd, de kitten verzekeren. Het is dus nooit te laat om bij Aegon langs te lopen voor een kattenverzekering. De dekking omvat medische hulp bij ziekte van de kat of bij een ongelukje zoals een gebroken poot. Een groot voordeel is ook, dat jij als eigenaar van de kat zelf mag bepalen voor welke arts er gekozen zal worden. Dat levert in de praktijk het grootste gemak op, zowel voor de eigenaar als de kat.

De premie hangt verder niet af van het ras van de kat. Er zijn, net als bij elke andere verzekering, wel limitaties verbonden en is het sterilliseren, vaccineren en castreren niet inbegrepen. Een belangrijk punt dat wel meegenomen is en waar men het liever niet over wilt hebben, maar toch wel belangrijk, is de crematie na het overlijden. De kosten worden wel gedekt door Aegon en is dat wel een mooie afsluiting van de speciale band die je met het beestje had.

2.HEMA kattenverzekering

Met een kattenverzekering van HEMA ben je voor een vast bedrag per maand er zeker van dat jouw kat de behandeling kan krijgen waar hij recht op heeft. En dat jij je geen zorgen hoeft te maken over de dierenartsrekening. Jouw kat is je beste maatje en daar wil je natuurlijk goed voor zorgen. Ook katten worden weleens ziek en moeten naar de dierenarts. De kosten van de dierenarts kunnen dan flink oplopen, zeker als je het moet betalen uit je eigen zak. Met de kat verzekering van HEMA is jouw kat goed en betaalbaar verzekerd voor een bezoek aan de dierenarts. Voor jou is dat ook een geruststellende gedachte, want je wilt je hond of kat natuurlijk de beste zorg geven. Met de dierenverzekering voor kat van HEMA kun je jouw huisdier verzekeren tegen hoge medische kosten. De basisdekking van een dierenverzekering dekt standaard al veel.

Zo is jouw kat onder andere verzekerd voor consulten en behandelingen bij de dierenarts, narcose, röntgenfoto’s, echografie. Ook de medicijnen hiervoor zijn gedekt. Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Dan kun je kiezen uit verschillende aanvullende dekkingen bij de dierenverzekering. Op die manier is jouw kat extra gedekt. Een voordelige dierenverzekering voor je kat is een prettig idee. Binnen de basisdekking zijn standaard vele medische kosten gedekt. Je betaalt bij HEMA een scherpe prijs voor je dierenverzekering.  Jouw  kat heeft recht op goede medische zorg, rasdier of niet. Daarom maakt HEMA geen onderscheid en weet je zeker dat medische kosten goed gedekt zijn. Het is dus een geruststellende gedachte als je dier is verzekerd. Hierdoor hoef je niet in een keer een heel groot bedrag uit te geven. Vooral als je meer dan 1 huisdier in huis hebt is het aan te raden deze te verzekeren.

3.Petplan verzekering voor je kat

Petplan biedt een verzekering op maat voor elke huisdier. Alle huisdieren zijn  uniek en elk dier is ook weer anders. Daarom kun je bij Petplan kiezen uit verschillende verzekeringspakketten en ook nog eens aanvullende verzekeringen.  De premie van een pakket is afhankelijk van het gekozen dier, ras, leeftijd en postcode. Heeft je huisdier klachten, dan hoeft dit niet te betekenen dat deze niet wordt geaccepteerd. Het makkelijke van Petplan is dat je  een verzekering rechtstreeks  kunt aanvragen via de website. Jouw aanvraag wordt onmiddellijk in behandeling genomen. Na acceptatie gaat deze in op de dag van de aanvraag. Petplan biedt de meest uitgebreide zorgpakketten. De pakketten zijn professioneel samengesteld door de dierenarts, je hoeft je dus geen zorgen te maken om de zorg van je kat.

Daarnaast kun je bij Petplan ook een ongevallen pakket voor je kat afsluiten. Je hebt dan enkel dekking voor kosten als gevolg van een ongeval denk maar aan een verkeersongeval, botbreuk, binnenkrijgen vreemd voorwerp, vergiftigd voedsel, bijtwonden, brand of overstroming. Kies je voor een ongevallen pakket? Dan is een aanvullende dekking niet mogelijk. In deze tijd zijn moderne therapieën voor behandeling van tumoren ook belangrijk  voor dieren. Deze  zijn geoptimaliseerd om de levens van huisdieren te kunnen redden. De kosten van zo een behandeling zijn echter hoog. Petplan vergoedt daarom  50% van de kosten van chemo- en radiotherapie. Komt er helaas een moment waarop je afscheid moet nemen van jouw geliefde kat. De crematie verzekering vergoedt dan de kosten voor individuele of collectieve crematie inclusief vervoer na het overlijden.

Net als bij alle andere dierenverzekeraars hanteert Petplan ook een wachttermijn. Bij ziekte en aandoeningen is de wachttijd ongeveer een maand. Voor ongevallen is de wachttermijn 2 dagen. De termijn gaat in op de dag dat je jouw verzekering afsluit. Wanneer je huisdier bij een andere aanbieder is verzekerd, regelt Petplan gratis voor jou de opzegging.  Je krijgt dan een opzeggingstermijn van een maand.

4.Reaal kattenverzekering

Reaal dier en zorg is een grote aanbieder op de markt. Reaal dier en zorg beschikt over één basispakket met een zeer uitgebreide dekking. Het handige van het basispakket is dat je het ook kan uitbreiden met een aantal aanvullende pakketten. Op die manier heeft je huisdier een zeer uitgebreide dierenverzekering. Het basispakket is er in drie varianten als het gaat om het maximale verzekerde bedrag, het eigen risico en de vergoeding. Bij Reaal dier en zorg kun je het basispakket ook nog uitbreiden. Dit kun je gemakkelijk doen door extra dekkingen af te sluiten.

Een kattenverzekering Reaal kun je uitbreiden met de volgende extra dekkingen:

  • therapieën. denk bij de deze dekking aan bijvoorbeeld fysio-, gedrags- en hydrotherapie.
  • gebitsbehandelingen zoals het trekken van rotte tanden of polijsten van de tanden
  • buitenlanddekking
  • crematie, in geval je kat overlijdt

Een van de voordelen van een dierenverzekering Reaal is dat je zelf het vergoedingspercentage mag kiezen. Sluit je een dierenverzekering af dan mag je kiezen of je een vergoedingspercentage wil. Hoe hoger het gekozen vergoedingspercentage is, hoe hoger je premie is. Het gekozen vergoedingspercentage geldt zowel voor je gekozen pakket als voor de aanvullende dekkingen die je daarnaast afsluit. Net als bij het vergoedingspercentage mag je ook vrijwillig een extra eigen risico kiezen. Bij het kiezen van een extra eigen risico kun je kiezen uit vier opties.  Hoe hoger je vrijwillige extra eigen risico is, hoe lager je premie. Je bepaald dus zelf de hoogte van je premie. Afhankelijk van jouw budget en wensen kun je dus zelf een dierenverzekering afsluiten.

Bij Reaal mag je ook zelf kiezen bij welke dierenarts je jouw kat wilt brengen. Je mag dus zelf bepalen welke arts je geschikt vindt om je kat te behandelen.  Als Reaal van mening is dat je gekozen dierenarts niet aan de kwaliteitseisen voldoet of vindt dat de dierenarts te duur is, dan verwijzen zij jou naar een andere dierenarts. Uiteraard is deze andere dierenarts ook weer naar eigen keuze te bepalen. Net als bij alle andere dierenverzekeringen geldt er bij Reaal dier en zorg een wachttijd van 30 dagen. Je kattenverzekering loopt bij Reaal na één verzekeringsjaar af. Na dit jaar wordt de verzekering automatisch verleng en mag je daarna dagelijks opzeggen. Een dierenverzekering Reaal heeft de meest uitgebreide basisdekking vergeleken met andere dierenverzekeringen. Heb je dus 1 of meerdere katten dan kun je een verzekering afsluiten bij Reaal.

5.OHRA kattenverzekering

Ohra heeft verzekeringen die dekking bieden voor verschillende dieren. Zij beschikken over een basis, plus en top pakket. Al de paketten dekken voor 80% de basiszaken, zoals het consult, chippen, geregistreerde medicijnen, operaties, opnames in de kliniek, bloedonderzoek, weefselonderzoek, röntgenfoto’s, echo’s en euthanasie. Het verschil tussen de drie polissen zit in het afsluiten van aanvullende verzekeringen. Net zoals elke andere polis is er een wachttijd van 30 dagen. Uitzonderingen hierbij zijn als het gaat om een ongeval, voor de identificatiechip, castratie en vaccinaties. Als je overstapt naar Ohra van een verzekering waar je anders je kosten had geclaimd, telt de wachttijd niet.

Het handige van Ohra is dat je als baas je eigen dierenarts mag kiezen voor je kat. Er is ook geen wachttijd als je overstapt van een andere huisdierverzekering. Bij  OHRA zijn alle rassen en kruisingen welkom.

De voordelen van een OHRA kattenverzekering:

  • alle rassen en kruisingen welkom
  • kies zelf je dierenarts
  • -eenvoudig online declareren

Vergelijk diverse kattenverzekering aanbieders met elkaar

het ontbreekt er dus niet aan mogelijkheden om een kattenverzekering af te sluiten en zijn er tal van verzekeraars, die graag inspelen op de wensen van de klant. die zien graag een ruime dekking in combinatie met een betaalbare premie. voor een relatief klein bedrag, kan zo een kattenverzekering afgesloten worden en is daar wel een wachtperiode aan verbonden. in noodgevallen mag er echter wel gelijk een beroep gedaan worden op de kat verzekering.

Het uitgebreidst, is het basispakket van Reaal en is dat wel een grote geruststelling voor de verzekerde. Het is echter ook van belang om te kijken naar de overige punten zoals de hoogte van de dekking en het eigen risico. Ook de leeftijd van de kat speelt een rol bij de berekening van de premie, evenals het ras. Zo wordt er bij Hema kattenverzekering, er uitgegaan van een leeftijd van maximaal 7 jaar. Indien de kat echter daarvoor al was verzekerd, loopt die wel gewoon door na het 7de jaar. De extra kat verzekeringen die afgesloten kunnen worden, zijn ook de moeite van het bekijken waard en zullen wel veel ongerief besparen wanneer er sprake is van een ongeluk. Op reis gaan met de kat mag ook met een gerust hart plaatsvinden dankzij de aparte dekking die daarvoor aangeboden wordt. Het mag de kat dus niets tekort komen, ook niet op het gebied van de zorg. De aangeboden verzekeringen kunnen door elke eigenaar op maat worden gemaakt dankzij de verschillende pakketten aan aanvullende verzekeringen.

Katten verzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars