Brandverzekering

Ontdek wat de beste brandverzekering is.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Brandverzekering vergelijken in 2023

Ohra

N
Schade aan anderen
N
Bij schade keuze uit directe betaling of hulp bij herstel
N
Alles kan verzekerd worden
N
Gemiddeld een 8.2 voor schadeafhandeling!

Premie vanaf:

Afhankelijk woning

 

N
Nooit onderverzekerd
N
Keren het schadebedrag uit of regelen het herstel
N
Dag- en nacht bereikbaar
N
Mogelijkheid tot All-risk verzekeren

Premie vanaf:

Afhankelijk woning

 

Unive

N
Nooit onderverzekerd
N
Geen verplicht eigen risico bij de inboedelverzekering
N
Direct hulp bij schade
N
Korting op gehele pakket

Premie vanaf:

Afhankelijk woning

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Brandverzekering afsluiten

Van alle risico’s die van invloed kunnen zijn op onze bezittingen, is brand misschien wel de meest gevreesde. Dat komt door de mate van schade die er door wordt veroorzaakt en is er vaak ook nog sprake van emotionele schade. Gelukkig is het mogelijk in de vorm van bijvoorbeeld een brandverzekering huis het tij in zulke gevallen te keren en een vergoeding te ontvangen die de opgelopen schade zal compenseren. Zo een verzekering omvat veel meer dan alleen de schade compenseren en worden ook de vele erbij komende kosten door de verzekeraar vergoed. Een brandverzekering wordt ook wel de inboedelverzekering genoemd, gezien het hier onder valt.

Het belang van een brandverzekering

Omdat brand nu echt wel overal uit kan breken, worden er door de verzekeringsmaatschappijen verschillende soorten verzekeringen gehanteerd. Dit zorgt er voor dat er niet alleen een passende dekking kan worden berekend, maar de voorwaarden ook geheel in lijn staan met het de functie van zo een opstal. Een brandverzekering huis bijvoorbeeld wordt zodanig opgesteld dat in sommige gevallen de verzekering niet zal inkomen voor schade. Denk maar brand veroorzaakt door handelingen verricht bij het exploiteren van een bedrijfje vanuit het pand. Apart van dit soort clausules, is het in alle overige gevallen wel zo dat de schade vergoed zal worden. Het heeft er allemaal mee te maken dat er geen opzet in het spel mag zijn of grove nalatigheid. Op de vraag “wat dekt een brandverzekering?” is het duidelijk dat het huis daar onder valt. Maar ook daarbij horende opstallen zoals een garage of schuurtje vallen onder de brandverzekering. Bij brand ontstaat er vaak ook schade veroorzaakt door het bluswater en wordt ook dat vergoedt door de verzekeringsmaatschappij. Let er wel op dat het inboedel daar niet onder valt. Daarvoor sluit je een aparte inboedel-of opstalverzekering af.

Een brandverzekering komt wel goedkoper uit

Omdat er bij een brandverzekering sprake is van een dekking die relatief beperkt is (alleen brandschade en uitsluitend voor het pand), zijn de premies daarom ook lager dan vergeleken bij een opstalverzekering. Dit kan in het voordeel werken voor personen voor wie het niet relevant is om een uitgebreide verzekering te nemen. Denk maar aan een leegstaand pand of eentje waar de inboedel niet van de pandeigenaar zelf is.  Een brandverzekering appartement wordt door de pandeigenaar afgesloten en  mag de huurder de inboedel dus wel zelf verzekeren. Ook opslagplaatsen en loodsen waar er worden vaak alleen tegen brand verzekerd. Bij het afsluiten is het goed om te vragen naar de dekkingswaarde. Vaak wordt er als uitgangspunt de taxatiewaarde gebruikt, maar dient er door de jaren heen ook rekening omhoog te gaan. De waarde van de opstal zal namelijk toenemen en geldt dat ook voor de herbouwwaarde. De dekking zal dus de herbouwwaarde moeten bevatten en niet de initiële taxatiewaarde. Het is ook mogelijk om een brandverzekering per maand af te sluiten en biedt dat de mogelijkheid om de verzekering snel op te zeggen.

Wat dekt een brandverzekering niet?

Een ander bijzonder punt van een brandverzekering is dat de fundering niet inbegrepen is in de dekking. Het is echter van groot belang om daar wel de nodige aandacht aan te besteden omdat bij een felle brand ook de fundering beschadigd raakt en die dus opnieuw aangelegd zal moeten worden. De kosten hiervoor bedragen altijd een flinke som en is het aangeraden een aparte funderingsverzekering af te sluiten. Zo zal de herbouw geen stagnaties ondervinden en hoef je ook geen cent uit eigen zak te betalen. Een belangrijk aspect van een brandverzekering is ook dat het afbreken van het beschadigd pand en wegvoeren van alle puin inbegrepen is in de dekking. Ook de kosten voor het weer bouwrijp maken van het terrein zullen vergoed worden. Het zijn deze details die vaak over het hoofd worden gezien, maar voor veel ongerief zorgen wanneer zich zo een geval voor mocht doen.

Om het risico op brand te verkleinen worden er door de verzekeraar ook de nodige eisen gesteld. Dat komt in ieders voordeel uit en kan er bijvoorbeeld gevraagd worden om rookmelders te plaatsen of wordt de elektrische installatie voor de zekerheid aan een inspectie onderworpen. Ook mag er geen buitensporige opslag van extreem brandbare spullen zoals brandstof plaats vinden. Met alle voorwaarden op zak en met het vergelijken van de verschillende premies kan er dus een brandverzekering afgesloten worden en mag je dus met een gerust hart stellen dat alle moeizaam opgebouwde bezittingen wel in veilige “handen” zijn.

Veelgestelde Brandverzekering Vragen

Wat wordt gedekt met de brandverzekering?

Met de inboedelverzekering wordt alles gedekt in je huis wat is ontstaan door de brand. Met de opstalverzekering wordt meer gedekt, zoals ook je garage bijvoorbeeld. 

Is een brandverzekering verplicht?

Nee, een brandverzekering afsluiten is wettelijk niet verplicht. Toch stellen de meeste banken de eis bij het aanvragen van een hypotheek dat u een brandverzekering afsluit.

Wat kost een brandverzekering?

De hoogte van de premie voor een brandverzekering verschilt per verzekeraar. Elke verzekeraar heeft een andere maandelijks premie, de premies starten al bij enkele euro’s per maand.

Om deze reden raden wij een ieder aan alvorens het afsluiten van een brandverzekering. Verschillende verzekeringsmaatschappijen die zo een verzekering aanbieden, met elkaar te vergelijken op het gebied van de gestelde premie en de voorwaarden.

Tot welk bedrag wordt gedekt met de brandverzekering?

Dit verschilt per verzekeraar, elke verzekeraar heeft een andere premie en verzekerd tot een ander bedrag. Hierdoor is het belangrijk om goed te vergelijken en te kijken welke het beste aansluit op jouw wensen.

Brandverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars