Ben ik aansprakelijk voor schade op werk?

Weten of je aansprakelijk bent voor schade dat je veroorzaakt op het werk? Lees hier meer daarover. Een werkgever is altijd aansprakelijk voor schade op het werk, een werkgever kan dit afdekken met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Hiermee wordt schade van werknemers gedekt.

Als particulier verzekeren? Vergelijk dan onderstaande verzekeraars

Het is altijd goed om op de hoogte te zijn van alle mogelijkheden die een aansprakelijkheidsverzekering biedt en zeker ook de beperkingen. Er zijn namelijk meerdere verzekeringen die er aangeboden worden en waar er sprake van overlappende dekkingen zou zijn als de verzekeringsmaatschappijen niet met duidelijke regels zouden komen.

Aansprakelijkheid op het werk

Bij het uitvoeren van werkzaamheden, is de kans op schade altijd relatief groot en kan het soms wel om forse bedragen gaan die nodig zijn voor het herstel. Wie een aansprakelijkheidsverzekering heeft afgesloten, zal niet gedekt zijn voor alle schade die tijdens de werktijden veroorzaakt is en zeker niet wanneer het gaat om schade waar de werkgever voor zal moeten opdraaien.

Dat hoeft gelukkig ook niet te gebeuren uit eigen zak omdat bedrijven een aparte aansprakelijkheidsverzekering kunnen afsluiten.

Het is echter belangrijk om in acht te nemen dat grove nalatigheid of opzet wel niet ten grondslag moeten liggen aan de schade omdat de verzekeraar anders het besluit kan nemen om niet tot het uitkeren van de schade te gaan. Belangrijk is het in ieder geval wel, dat de werkgever een passende aansprakelijkheidsverzekering af moet sluiten.

Willen bedrijven de zaken verzekeren op het werk, dan is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nodig.