Hoe kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

Het opzeggen van uw autoverzekering is de afgelopen jaren gelukkig een stuk eenvoudiger geworden. U zit in de meeste gevallen niet meer vast aan een jaarcontract wat in het verleden wel zo was. De regels omtrent een autoverzekering opzeggen verschillen per verzekeraar, daarom kan het verstandig zijn om contact op te nemen met uw verzekeraar

Allereerst zult u moeten kijken wat de opzegtermijn van uw verzekering is. Kunt u maandelijks de autoverzekering opzeggen? Houd er dan rekening mee dat u voor de 1e van de maand de verzekering op moet zeggen. Bij een jaarcontract zult u de autoverzekering vaak een maand voordat het contract afloopt moeten opzeggen. Het opzeggen doet u vaak telefonisch, online of per post.

Een autoverzekering opzeggen werkt in feite altijd hetzelfde, maar het is goed om even dubbel te controleren hoe het bij uw specifieke autoverzekering werkt. Het kan lichtelijk verschillen hoe het bij Ohra, Reaal, Univé of FBTO bijvoorbeeld werkt.

Hulp bij het opzeggen van je autoverzekering

Tegenwoordig is het opzeggen eigenlijk erg makkelijk, zo makkelijk dat je zelf weinig hoeft te doen behalve een aantal gegevens aanleveren. Vaak als je overstapt naar een nieuwe autoverzekering/wa verzekering dan helpt de nieuwe partij je. Zij hebben er namelijk bijt bij dat je bij hun een dienst afneemt. Indien je een auto verkoopt en niet direct een nieuwe verzekering nodig hebt is het een ander verhaal. Maar indien je al een nieuw voertuig hebt, dan is een wa verzekering altijd verplicht.