Hoe kan ik mijn verzekering opzeggen?

De regels omtrent het verzekering opzeggen verschillen per aanbieder. Wij raden u daarom aan contact op te nemen met de verzekeraar. Zij kunnen u namelijk relevantere informatie geven over opzeggen verzekering.
Bij de meeste verzekeraars kunt u de verzekering telefonisch, online of per post opzeggen. Houd daarbij rekening met de opzegtermijn. Hanteert uw verzekering een maandelijkse of jaarlijkse opzegtermijn? In beide gevallen dient u op tijd te zijn met verzekering opzeggen, anders wordt de verzekering automatisch met een maand verlengt. Dit zijn dingen om rekening mee te houden bij het opzeggen verzekering.

Een verzekering opzeggen is niet erg lastig, het is vaak een aantal gegevens doorgeven. Indien u eigenlijk overstapt naar een nieuwe wa verzekering, dan helpt de nieuwe verzekeraar je ook vaak op weg hiermee. Tegenwoordig kun je sneller opzeggen dan vroeger, waar je vroeger vast zat aan lange contracten is dat tegenwoordig niet meer het geval. Bij sommige kan je al na een maand opzeggen bijvoorbeeld.

Na een jaar krijg je altijd een nieuwe polis. Belangrijk om te weten is dat je niet verplicht bent dit te tekenen, al lijkt dit vaak wel zo. Je hebt zelf de optie om je huidige contract van je verzekering dan te verlengen of op te zeggen. Belangrijk om te weten is dat een WA verzekering verplicht is maar een aansprakelijkheidsverzekering niet. Een aansprakelijkheidsverzekering is ook niet hetzelfde als een WA verzekering. Dit is vaak nog onduidelijk voor vele consumenten.