Hoe kies ik een aansprakelijkheidsverzekering?

Heeft u besloten om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, maar heeft u geen idee bij welke verzekeraar u wilt? Hieronder kunt u een aantal tips bekijken waar u op kunt letten als u een aansprakelijkheidsverzekering af wilt sluiten.

1. Bepaal wie u wilt verzekeren

Aansprakelijkheidverzekeraars bieden in veel gevallen verschillende opties aan om de verzekering het beste aan te laten sluiten op je gezinssamenstelling. Bent u alleenstaand maar heeft u af en toe een vriend of vriendin over de vloer? Kies dan voor alleenstaand: de logé is automatisch meeverzekerd. Of bent u bijvoorbeeld alleenstaand met kinderen die niet meer thuis wonen vanwege een studie, dan kunt u evengoed voor ‘alleenstaand met kinderen’ kiezen. Kinderen die voor een studie elders wonen, worden meeverzekerd.

2. Bedenk hoe groot de kans is dat u (en uw gezin) schade aanbrengt

Bent u alleenstaand en heeft u zelden schade aangericht? Of heeft u een groot gezin met kinderen waarbij de kans op schade aanzienlijk groter is? U kunt het dekkingsbedrag af laten hangen van de kans op schade. Dit is met name belangrijk als u op zoek bent naar een inboedelsverzekering.

3. Twijfelt u tussen twee dekkingen? Kijk naar de hoogte van de premies

Weet u niet zo goed voor welk dekkingsbedrag u moet gaan, dan kunt u de keuze ook laten afhangen van de premies. Wilt u liever niet dat u maandelijks veel kwijt bent aan premies, dan kunt u kiezen voor een lagere premie met een lager dekkingsbedrag.

4. Bekijk of er een eigen risico en poliskosten aan de verzekering vast zit

Niet alle verzekeraars hebben het eigen risico uitgesloten. Het kan dus voorkomen dat u bij bepaalde verzekeraars alsnog zelf een bedrag moet betalen als u schade maakt. Bepaal of u liever wel of geen eigen risico heeft. Let ook op de eenmalige poliskosten. Bij sommige verzekeraars moet u eenmalige poliskosten naast de premies betalen.

5. Lees de beoordelingen van klanten en externe partijen

Bent u er nog niet uit welke verzekering u moet kiezen, dan kan het erg behulpzaam zijn om te kijken naar de beoordeling van klanten. Ook kunt u een kijkje nemen bij onze Uitgelichte verzekeraars op de Homepagina.
De juiste aansprakelijkheidsverzekering vinden is niet erg lastig, maar belangrijk is dat er wel de tijd voor genomen moet worden. Er zijn een aantal verschillende tussen de kleine verzekeraars en tevens is de prijs een cruciale factor als er geen verschillen zijn. Bekijk daarom goed wat de verschillende partijen aanbieden en wat zelf uw wensen zijn, zodat u een geschikte aansprakelijkheid, inboedel of WA verzekering kunt vinden.