Tot welk bedrag wordt ik verzekerd met de aansprakelijkheidsverzekering?

Weten tot welk bedrag verzekerd is met de aansprakelijkheidsverzekering? Lees hier verder.

De hoogte van het dekkingsbedrag is zeker van groot belang wanneer je van plan bent om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten en wordt de hoogte bepaald aan de hand van een aantal factoren. Het ligt er allemaal aan om wat de klant vraagt en kan alles opgezocht worden in de polis.

Kies voor een ruime dekking

Over het algemeen wordt de dekking gesteld op 2.500.000 euro en is dat wel ruim voldoende om niet alleen de schade te dekken, maar ook in gevallen waarbij er sprake is van letsels. Dat punt wordt nog maar al te vaak over het hoofd gezien wanneer men uitkijkt naar een aansprakelijkheidsverzekering. De schade van een gebroken ruit vergoeden vraagt niet veel, maar ligt het anders wanneer bijvoorbeeld de hond een voorbijganger bijt. Daar beginnen de kosten dan wel aardig aan te tikken en is het goed om te weten dat de dekking wel ruim genomen is.

Een andere dienst welke door de verzekeringsmaatschappijen aangeboden wordt, is een aparte regeling waarbij kleine schadegevallen welke in principe niet onder de polisvoorwaarden vallen, ook te vergoeden. Vraag er dus naar voor je de verzekering af zal sluiten.