Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Het is goed voor te stellen dat u de vraag ‘wat is een aansprakelijkheidsverzekering?’ graag beantwoord ziet. ‘Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?’ kan het beste beantwoordt worden met een verzekering die de verzekerde beschermt tegen het risico van wettelijke aansprakelijkheid.

Indien u ergens aansprakelijk voor wordt gesteld, omdat u bijv. per ongeluk iets kapot hebt gemaakt van iemand anders kunt u dit verhalen op de aansprakelijkheidsverzekering. Dat is een prettig gevoel, want de kosten voor letsel- of zaakschade kunnen behoorlijk hoog oplopen. Hopelijk geeft de bovenstaande informatie antwoord op de vraag ‘wat is een aansprakelijkheidsverzekering?’.

Andere veelgestelde vragen zijn:

  • Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht in Nederland. Een WA verzekering daarentegen wel.

  • Hoe kies in een aansprakelijkheidsverzekering?

De juiste aansprakelijkheidsverzekering kiest u door de verschillende opties te vergelijken en te kijken hoe ver u zich wilt indekken. Op basis van uw wensen kunt u kijken welke verzekeraar het beste aansluit bij u. Er zitten uiteraard verschillen in de premies.

  • Is een aansprakelijkheidsverzekering hetzelfde als een WA verzekering?

Nee, dit is niet hetzelfde. Een aansprakelijkheidsverzekering is voor meer, een WA verzekering is specifiek om schade tegen anderen te dekken tijdens het autorijden. Een WA verzekering is dan ook verplicht in Nederland. Een WA verzekering valt ook echt onder de autoverzekeringen. Velen denken dat een wa verzekering hetzelfde als een aansprakelijkheid is, dit is het dus echter niet.