Wat is een inboedelverzekering?

Met een inboedelverzekering, ook wel een woonverzekering genoemd, bent u verzekert tegen schade of diefstal van uw inboedel.

Onder het woord ‘inboedel’ worden spullen verstaan die ‘niet aan het huis vastzitten’. In dit geval kunt u denken aan bijv. kostbare bezittingen, elektronica, meubilair, schilderijen en meer in je huis. De inboedel is verzekert tegen schade veroorzaakt door brand, wateroverlast, rook, blikseminslag, ontploffing, gewelddadige beroving, storm en schroeien en smelten.

Ook is uw inboedel verzekert wanneer het gestolen wordt. Een inboedel verzekering is wettelijk niet verplicht wat een wa verzekering bijvoorbeeld wel is, relatief goedkoop af te sluiten en kan u financiële zekerheid bieden. Met onze vergelijkingstool kunt u aanbieders van inboedelverzekeringen met elkaar vergelijken.

Waarom zou je kiezen voor een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering geeft rust. Het geeft je namelijk dekking tot een bepaald bedrag. Het voordeel van het afsluiten van deze verzekering is dat je zelf kunt bepalen tot welke som je de goederen in het huis wilt verzekeren. Indien je inboedel dus een erg hoge waarde heeft, kun je kiezen voor een hogere inboedelverzekering. Je betaald dan een grotere premie, maar verzekerd ook tot een hoger bedrag. Hetzelfde geldt als je slechts wilt verzekeren voor een klein aantal goederen, dan kan je kiezen voor een kleinere verzekering waarmee de premie dus ook vanzelfsprekend lager is.

Verzekeringspartijen hebben hiervoor een speciale tool ontwikkeld, namelijk de inboedelwaardemeter. Aan de hand van deze tool kan je berekenen wat voor jouw een oplossing is. Je geeft hier de waarde van de inboedel op en aan de hand hiervan krijg je geschikte opties.

De juiste inboedelverzekering kiezen

Een inboedelverzekering stem je af op jouw wensen. Het belangrijkste uitgangspunt is dus voor welke waarde je de goederen wilt verzekeren in je huis. Voor de meeste mensen geeft het rust om te verzekeren hiervoor mocht er ooit wat gebeuren. Schade of diefstal kan natuurlijk iedereen overkomen. Een maandelijkse kleine premie hiervoor betalen en tegelijkertijd de rust hebben dat het verzekerd is geeft velen een fijn en veilig gevoel. Zorg dus dat je goed kijkt welke zaken je echt wilt verzekeren en bekijk hiervoor welke verzekering het beste aansluit op jouw wensen.

Er zijn een groot aantal partijen welke de inboedel verzekering aanbieden en daarom is het aanbevolen te vergelijken, de premies kunnen namelijk goed verschillen.