Wat is het verschil tussen een aansprakelijkheidsverzekering en een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering?

Wij helpen u hier met de beste informatie over de aansprakelijkheids- en wa verzekering.
N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Aansprakelijkheidsverzekeringen

N
Schade die u aan anderen veroorzaakt
N
Ook bij schade in het buitenland
N
Schade door uw huisdier
M
Schade die u met opzet veroorzaakt.

Premie vanaf:

Bereken het

 

Ohra

N
Je hele gezin en huisdier wereldwijd verzekerd
N
Ook verzekerd bij schade aan geleende spullen
N
Geen eigen risico
M
Schade die u met opzet veroorzaakt.

Premie vanaf:

Bereken het

 

N
Wereldwijd verzekerd
N
Ook voor schade door huisdieren
N
Basis & allrisk
M
Schade die u met opzet veroorzaakt

Premie vanaf:

Bereken het

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Verschil aansprakelijkheidsverzekering en WA verzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering biedt bescherming wanneer u wettelijk aansprakelijk wordt gehouden voor schade die u bij iemand anders hebt aangericht. Bijv. uw zoontje heeft bijvoorbeeld de schutting van de buurman kapot gemaakt. In dit geval vergoedt de aansprakelijkheidsverzekering de kosten. Ook een inboedelverzekering is niet verplicht in Nederland, al wordt het wel aan te raden om uw tegen schade in te dekken.

Het echte verschil is dus dat een WA verzekering verplicht is en een aansprakelijkheidsverzekering niet. Iedereen die een voertuig heeft, is dus wettelijk verplicht een WA verzekering af te sluiten in Nederland.

Lees hier ook meer over waarom een WA verzekering verplicht is in Nederland en wat de verschillen zijn hierin.

Wat dekt een brandverzekering niet ?

Een ander bijzonder punt van een brandverzekering is dat de fundering niet inbegrepen is in de dekking. Het is echter van groot belang om daar wel de nodige aandacht aan te besteden omdat bij een felle brand ook de fundering beschadigd raakt en die dus opnieuw aangelegd zal moeten worden. De kosten hiervoor bedragen altijd een flinke som en is het aangeraden een aparte funderingsverzekering af te sluiten. Zo zal de herbouw geen stagnaties ondervinden en hoef je ook geen cent uit eigen zak te betalen. Een belangrijk aspect van een brandverzekering is ook dat het afbreken van het beschadigd pand en wegvoeren van alle puin inbegrepen is in de dekking. Ook de kosten voor het weer bouwrijp maken van het terrein zullen vergoed worden. Het zijn deze details die vaak over het hoofd worden gezien, maar voor veel ongerief zorgen wanneer zich zo een geval voor mocht doen.

Om het risico op brand te verkleinen worden er door de verzekeraar ook de nodige eisen gesteld. Dat komt in ieders voordeel uit en kan er bijvoorbeeld gevraagd worden om rookmelders te plaatsen of wordt de elektrische installatie voor de zekerheid aan een inspectie onderworpen. Ook mag er geen buitensporige opslag van extreem brandbare spullen zoals brandstof plaats vinden. Met alle voorwaarden op zak en met het vergelijken van de verschillende premies kan er dus een brandverzekering afgesloten worden en mag je dus met een gerust hart stellen dat alle moeizaam opgebouwde bezittingen wel in veilige “handen” zijn.

 

Wat wordt gedekt?

Met de aansprakelijkheidsverzekering wordt alle financiële schade gedekt welke je veroorzaakt, of je gezin veroorzaakt. Met de WA verzekering wordt alle schade gedekt welke je bij een ander veroorzaakt met je voertuig

Is een WA en Aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

De WA-verzekering is verplicht, de Aansprakelijkheidsverzekering niet.

Wat kost een WA of Aansprakelijkheidsverzekering?

Dit verschilt per verzekeraar. Elke verzekeraar heeft een andere maandelijks premie, de premies starten al bij enkele euro’s per maand. Op onze website kan je daarom alle opties vergelijken.

Tot welk bedrag wordt gedekt met de verzekeringen?

Dit verschilt per verzekeraar, elke verzekeraar heeft een andere premie en verzekerd tot een ander bedrag. Hierdoor is het belangrijk om goed te vergelijken en te kijken welke het beste aansluit op jouw wensen.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars