Wat is het verschil tussen een particuliere en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Informatie over de verschillen tussen de bedrijfs en particuliere aansprakelijkheidsverzekering.

Een particuliere aansprakelijkheidsverzekering zorgt ervoor dat schade wordt gedekt dat je veroorzaakt bij anderen. Financiële schade wordt hiermee gedekt. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is specifiek voor werkgevers om schade te dekken dat werknemers veroorzaken tijdens het werk.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen worden afgesloten door uw werkgever, zodat u ook voor schade tijdens het werk verzekerd bent. Daar hoeft u zelf niets voor te doen. Op onze website worden alleen de particuliere aansprakelijkheidsverzekeringen vergeleken op dit moment.

Let op: u bent niet verzekerd voor schade die u in uw vrije tijd maakt als u slechts via uw werkgever verzekerd bent voor bedrijfsschade. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering geldt alleen voor de schade die u tijdens werkuren maakt. Dit is een belangrijk punt waar veel mensen niet rekening mee houden.

Indien je ook gewoon verzekerd wilt zijn buiten de werkuren, dan moet je ook een gewone aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Op Aansprakelijkheidsverzekering.com kun je hiervoor alle verzekeraars eenvoudig vergelijken.

De kosten voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zijn ook anders dan een particuliere aansprakelijkheidsverzekering. In vrijwel alle gevallen dekt het bedrijf ook de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, gezien je aan het werk bent voor een bedrijf.

Particuliere Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken