Wat is WA + Volledig casco (All Risk)?

De WA verzekering, ofwel de WA autoverzekering vergoedt de schade waar u als autobezitter verantwoordelijk voor kunt raken, bijvoorbeeld bij een auto-ongeluk.

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt de Wettelijke Aansprakelijkheid dus gedekt, en zodoende is elke autobezitter dan ook verplicht om minimaal een WA-verzekering te hebben. Er zijn echter ook nog andere autoverzekeringen, die meer dan alleen de WA dekken. Een voorbeeld hiervan is de WA verzekering met volledig casco, ook wel een All Risk verzekering genoemd.

Een All Risk autoverzekering is hetzelfde als een WA + volledig casco verzekering. De All Risk autoverzekering heeft een ruimere dekking dan de beperkt casco verzekering. Bij een All Risk autoverzekering is schade aan de eigen auto in de meeste gevallen volledig gedekt. Uiteraard is het ook hierbij weer van belang wat er exact in de voorwaarden staat over de vergoedingen bij All Risk/volledig casco.

Een WA verzekering is verplicht, maar een All Risk verzekering niet. Het is belangrijk dat u hier rekening mee houd. Het is een aanvullende verzekering. Een WA beperkt Casco verzekering daarentegen is ook weer anders, dit is een tussenweg tussen de WA en All Risk verzekering. Waarbij gedeeltelijk wordt gedekt.

Een All Risk verzekering biedt de beste bescherming. U betaald hier ook de hoogste premie voor. Zowel schade aan anderen als u zelf wordt namelijk gedekt hiermee. Gezien de premie hiervan hoger is zien veel mensen hier van af. Het grootste voordeel van een Allrisk verzekering hebben is dat het een hele geruststelling is, indien er een ongeluk gebeurd weet u dat u verzekerd bent en niet achteraf in problemen komt.

Wat is WA + Volledig casco (All Risk)?
5 (100%) 21 votes