Goedkope autoverzekering

Ontdek de goedkoopste autoverzekering van 2023 hier.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Goedkope autoverzekering vergelijken

N
Zowel WA, WA+ als All Risk
N
Uniek: Zelf je autoverzekering samenstellen
N
3 jaar lang de aanschafprijs van uw auto terug bij total loss en diefstal (bij WA+ Beperkt Casco of All Risk)
N
Ruim 500.000+ klanten in NL

Premie vanaf:

Bereken het

 

Aegon

N
Zowel WA, WA+ als All Risk
N
Hoge no-claimkorting tot wel 82%
N
Optie voor 5 extra dekkingen
N
Handige schade app

Premie vanaf:

Bereken het

 

N
Zowel WA, WA+ als All Risk
N
Extra dekking mogelijk
N
Inzittende kunnen meeverzekerd worden
N
FBTO Alarmcentrale krijgt 8,7

Premie vanaf:

Bereken het

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Goedkoopste autoverzekering 2023 berekenen

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Een autoverzekering is een verzekering, waarop de schade die wordt gemaakt tijdens deelname aan het verkeer met uw auto wordt verhaald. Het belangrijkste en teven wettelijk verplichte onderdeel hiervan is de WA verzekering. De afkorting WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Dit type dekking, zorgt er voor dat door u toegedane schade aan medeweggebruikers wordt gedekt door middel van aansprakelijkheid. Het schadebedrag bij een ongeval kan enorm oplopen, zeker wanneer de tegenpartij bijvoorbeeld arbeidsongeschikt raakt door uw toedoen. De premie die u betaald voor deze WA verzekering is de basis van de autoverzekering. Als aanvulling is het mogelijk, om hiervoor een meer uitgebreidere dekking af te sluiten. Bij een aanvullende autoverzekering dekking kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen, dat er ook een vergoeding volgt voor schade aan uw eigen auto, door eigen toedoen of niet. Deze verzekering wordt ook wel de WA Plus genoemd. De autoverzekering die het beste bij u past is afhankelijk van een groot aantal factoren.

Goedkope autoverzekering afsluiten

U heeft keuze uit verschillende soorten autoverzekeringen. De hoogte van de autoverzekering premie wordt bepaald door de voorwaarden die in de autoverzekering zijn opgenomen. Bij de goedkoopste auto verzekering, de WA verzekering, bent u alleen verzekerd tegen schade die door u is aangericht aan een auto van een andere weggebruiker. Een allrisk autoverzekering daarentegen is een stuk duurder, maar tegelijkertijd bent u ook uitgebreider verzekert. Het is een verstandige keuze om voor uzelf te afweging te maken, of het afsluiten van een allrisk autoverzekering het voor u waard is. In veel gevallen is dit namelijk wel het geval en dan vooral bij kostbare nieuwe auto’s. Een goedkope autoverzekering afsluiten is in sommige gevallen dus niet direct de beste oplossing voor iedereen. Dit is vanwege het feit dat, wanneer u alleen voor een standaard WA dekking kiest. De door uzelf toegedane schade aan de auto niet wordt vergoed. Dit kan bij veel kostbare en nieuwe auto’s, een enorm dure aangelegenheid worden. Zeker in het geval van uit te voeren reparaties, om deze schade te herstellen. Een goedkope autoverzekering online afsluiten kan, door te klikken op de link van één van de aanbieders op onze website.

Goedkoopste autoverzekering vinden

Via onze vergelijkingstool kunt u gratis alle aanbieders van de goedkoopste autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Dit is handig, want het bespaart u een hoop speurwerk. U vult de zoektermen in en binnen enkele seconden laat de tool u de goedkoopste autoverzekering zien van 2020. Zo vindt u altijd een hele goedkope autoverzekering. U klikt op de link van de aanbieder en sluit de voordelige autoverzekering via de website van de aanbieder af. Door onze vergelijkingstool te gebruiken weet u zeker dat u de goedkoopste autoverzekering afsluit en dat u een hoop euro’s op jaarbasis bespaart. Door de autoverzekering goedkoop te vergelijken, gaat u pas echt voordelig de weg op.

Autoverzekering goedkoop vinden en afsluiten

De meest goedkoopste autoverzekering betekent niet altijd de oplossing helaas. De meest goedkope verzekering voor de auto is de WA verzekering, hiermee betaald u maandelijks de laagste maandelijkse premie gezien het minst gedekt wordt. Daarom is ook alleen deze verplicht in Nederland. Een WA casco verzekering is een verzekering welke meer dekt bijvoorbeeld, of de All risk autoverzekering welke alles dekt. Het is daarom belangrijk om af te vragen hoe goed je verzekerd wilt zijn. Een autoverzekering goedkoop afsluiten heeft niet alleen maar voordelen namelijk. Het nadeel is van een goedkope WA-verzekering auto is dat je alleen verzekerd bent voor de schade die jij toedoet aan een ander. Wanneer jij bijvoorbeeld zelf schade hebt aan jou auto, in het geval van bijvoorbeeld een botsing met een paaltje. Door eigen toedoen, dan wordt de eventuele reparatiekosten die gemaakt worden niet gedekt en sta je hier zelf voor.

Wat is de goedkoopste autoverzekering van Nederland?

Bent u, net als vele anderen, op zoek naar een hele goedkope autoverzekering? Houdt er dan rekening mee dat zo een verzekering afhankelijk is van een groot aantal factoren! Ook betekend een hele goedkope autoverzekering niet voor iedereen de beste oplossing, zoals al eerder vermeld. Onderverzekering kan u duur komen te staan en voor onnodige hoge kosten zorgen. Het is dus erg lastig te zeggen wat de goedkoopste autoverzekering van Nederland zal zijn. De premie van een autoverzekering is en zal namelijk per persoon verschillend zijn en is afhankelijk van vele verschillende factoren.

Om voor uzelf er zeker van te zijn dat u de goedkoopste autoverzekering van Nederland afsluit. Doet u er verstandig aan gebruik te maken van onze verzekering auto vergelijken tool op onze website. In de tool kunt u gratis, de goedkoopste autoverzekeringen van Nederland met elkaar vergelijken. Na het invullen van enkele zoektermen en persoonlijke gegevens. Zal de tool binnen slechts elke seconden, op basis van de ingevulde gegevens en zoektermen, een aantal hele goedkope autoverzekering aan u tonen. Vervolgens kunt u op de link van de aanbieder klikken en de autoverzekering afsluiten via de website van de desbetreffende verzekeraar. Door op deze manier te werk te gaan, sluit u pas echt een hele goedkope autoverzekering af die aansluit aan uw persoonlijke wensen en eisen!

Goedkope autoverzekering berekenen

Een goedkope autoverzekering berekenen, is op onze website een zeer eenvoudig te voldoen proces. Wij adviseren eenieder, of je nou op zoek bent naar een goedkope autoverzekering WA, of een goedkope autoverzekering allrisk gebruik te maken van de vergelijkingstool op onze website. De tool op onze website is geheel gratis en vrijblijvend. Na het invullen van een aantal persoonlijke gegevens en zoektermen wat betreft het type autoverzekering, zult u binnen slechts enkele seconden een passende en goede goedkope autoverzekering vinden. De tool zal, aan de hand van de door u ingevulde gegevens vervolgens bepalen welke verzekering het goedkoopst uitvalt voor u persoonlijk.

Het goedkope autoverzekering berekenen is afhankelijk van een aantal factoren. Een verzekeraar zal hierbij onder andere kijken naar het volgende aantal persoonlijke gegevens:

 • Uw geboortedatum
 • Uw postcode en huisnummer
 • Het aantal kilometers dat u rijdt per jaar
 • De schadevrije jaren op uw naam
 • Het kenteken van de auto
 • De door u gekozen dekkingsvorm

Goedkope autoverzekering studenten

Het is over het algemeen een luxe wanneer je als student over een auto bezit en lang niet alle studenten beschikken hier over. Behoor jij wel tot de groep studerende autobezitters? Dan is het een wettelijke verplichting in Nederland dat je hiervoor een passende WA autoverzekering voor moet afsluiten. Wanneer jij als studerende autobezitter een goedkoop auto verzekering wilt afsluiten. Dan kom je er al gauw achter dat dit een vrij lastige opgave is.

Bestuurders onder de 24 jaar worden namelijk door veel verzekeraars gezien als een risico groep. Om deze reden is een goedkope autoverzekering als student lastiger te vinden. Een autoverzekering  voor studenten is namelijk aanzienlijk duurder. Op een korting omdat je student bent, hoef je dus niet te rekenen als je als student zijnde een autoverzekering wilt afsluiten. Echter, lopen de verschillen op het gebied van de hoogte van de premies per verzekeraar erg sterk uiteen. Het verschil tussen de hoogte van de premies van autoverzekeringen voor studenten kan per verzekeraar soms wel oplopen tot ruim 1000 euro per jaar. Ook in dit geval loont het om de verschillende verzekeraars die autoverzekeringen aanbieden te vergelijken op het gebied van de hoogte van de premies hiervoor.

Goedkope autoverzekering beginnend bestuurder vinden

De autoverzekering voor beginnende bestuurders is net zoals voor studenten vrij duur. Dit is vanwege het feit, dat u nog geen schadevrije jaren hebt opgebouwd en geen no-claimkorting ontvangt. Om deze reden willen veel beginnende bestuurders besparen op de premie, door een goedkope autoverzekering jeugd af te sluiten.

Het goed vergelijken van verschillende verzekeraars is hierbij van groot belang. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste autoverzekering met hetzelfde type dekking, kan gemiddeld namelijk ruim 600 euro per jaar zijn! Het vergelijken van goedkope autoverzekering beginners kan u zonder al te veel moeite hiervoor te hoeven doen, bakken met geld schelen!

Het vergelijken van de autoverzekering beginnend bestuurder is vrij eenvoudig. Het vergelijken van de hoogte van de gestelde premies en voorwaarden van verzekeraars, is mogelijk na het invullen van een aantal gegevens. De in te vullen gegevens zijn:

 1. Het kenteken van de auto
 2. Jouw persoonlijke gegevens
 3. De gewenste dekking
 4. Vergelijken goedkope autoverzekering jeugd

Goedkoop auto verzekeren, hoe doe ik dat?

De over het algemeen goedkoopste auto verzekering is de minimale WA-verzekering. Dit is de in Nederland wettelijk gezien minimaal af te sluiten autoverzekering. Tevens heeft deze WA autoverzekering ook gelijk de mist uitgebreide dekking. De regel is en blijft namelijk, hoe minder u verzekert hoe lager de premie. Wat voor u persoonlijk de goedkoopste autoverzekering is, is afhankelijk van de type dekking die u wenst te hebben. Naast het type dekking waar u voor kiest, heeft ook het aantal opgebouwde schadevrije jaren, uw leeftijd, uw adres en het type auto dat u wenst te verzekeren invloed op de hoogte van de premie.

Veelgestelde autoverzekering vragen

Welke autoverzekering moet ik nemen?

Een autoverzekering kiezen is voor veel mensen een nogal ingewikkelde opgave worden. Er zijn namelijk veel verschillende aanbieders, van zo een verzekering. Veel mensen stellen zich daarom vaak de vraag; welke autoverzekering moet ik nemen?

Echter, is dit in onze ogen de verkeerde vraagstelling, u kunt uzelf beter de vraag stellen; welke autoverzekering past bij mij? Het is namelijk van groot belang een autoverzekering te kiezen, die goed aansluit aan uw wensen en eisen voor zo een verzekering.

Zo heb je bijvoorbeeld de keuze om uit drie verschillende dekkingen te kiezen. De drie verschillende dekkingen waar u voor kunt kiezen zijn: WA, Beperkt Casco en Volledig Casco (ook wel allrisk genoemd). Al deze genoemde verzekeringen hebben een ander soort dekking en verschillen onderling. In veel gevallen geldt de regel; hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger de premie zal uitvallen. Wat voor autoverzekering voor u het beste zal zijn, is dus afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Ons autoverzekering advies luidt dan ook om voor uzelf, goed na te gaan welke autoverzekering het beste bij u persoonlijk past. Heeft u bijvoorbeeld een oude auto met een lage waarde? Dan heeft u in veel gevallen genoeg aan een WA autoverzekering. Heb je juist een nieuwe of jonge auto? Dan is de auto verzekering beperkt Casco of Volledig Casco (Allrisk) vaak de beste keuze. Bij een eventueel total loss verklaring als gevolg van een ongeval krijg je dan de nieuwwaarde van de auto vergoed.

Kies je voor een lage dekking? Bedenkt dan goed of u de middelen heeft om bij eventuele schade aan uw auto de reparatiekosten kunt betalen.

Wanneer autoverzekering afsluiten?

In Nederland geldt de wettelijke verplichting, dat u een autoverzekering dient af te sluiten vanaf het moment dat u het kenteken van een auto overschrijft op uw naam. Op dit moment bent u namelijk de wettelijke eigenaar van de auto en treedt de verzekeringsplicht in. De minimaal wettelijk verplichte verzekering die afgesloten dient te worden is de WA verzekering (Wettelijke aansprakelijkheid). Deze verzekering zorgt er voor dat schade die u veroorzaakt bij anderen wordt gedekt.

Voorkom een boete door goed op de hoogte te zijn van autoverzekering wanneer afsluiten. Doe dit in ieder geval voordat u de auto in stapt en deelneemt aan het verkeer. Wanneer u dit niet doet en wordt aangehouden, dan riskeert u een boete van de RDW van ruim € 400. Dit is ook van toepassing als u niet zelf in de auto rijdt.

Autoverzekering geweigerd, wat nu?

Verzekeraars hebben het recht jou aanvraag voor een autoverzekering te weigeren, vaak gebeurd dit vanwege uw leeftijd of na te veel claimen. Ook behoedt de verzekeraar het rechts om jou lopende polis stop te zetten als je bijvoorbeeld de premie niet op tijd betaald.

Verzekeraars zijn niet verplicht jou aanvraag voor een autoverzekering te accepteren. Wanneer u wordt geweigerd voor autoverzekering, dan heeft u het recht op een goed gemotiveerde afwijzing. Dit is in Nederland een wettelijk verplichte Gedragscode voor Verzekeraars van het Verbond van Verzekeraars. Een afwijzing dient dan ook schriftelijk en in begrijpelijke woorden naar u te worden gecommuniceerd.

Ben jij het oneens met de weigering van jouw autoverzekering? Dan kunt u schriftelijk protest indienen bij de verzekeraar en dreig met een gang naar het Kifid. Het is zeer van belang uw protest goed inhoudelijk te onderbouwen met voorbeeld uitspraken.

Wanneer kan je overstappen van autoverzekering?

Wanneer u een autoverzekering afsluit gaat u een contract aan voor een bepaalde periode. Meestal betreft dit een jaarcontract. Wilt u overstappen autoverzekering? Dan kunt u de huidige verzekering, met inachtneming van het hiervoor gestelde opzegtermijn opzeggen. Om dit te doen dient u schriftelijk de opzeggen in te dienen, bij voorkeur aangetekend.

Wanneer een verzekeraar een premiestijging of nadelige voorwaarden doorvoert, dan kunt u zonder opzegtermijn overstappen van autoverzekering. U dient dit dan zo snel mogelijk door te communiceren naar uw huidige verzekeraar.

Bij de verkoop van uw auto krijgt u de mogelijkheid om tussentijds van verzekeraar over te stappen. In dat geval dient u een kopie van het vrijwaringsbewijs aan uw verzekeraar te overleggen. De autoverzekeraar zal de dan door u voldane premie over de resterende periode terugbetalen. 

Let op: Zeg nooit een verzekering op zonder te beschikken over een nieuwe verzekering, dit om te voorkomen dat u onverzekerd rondrijdt.

Wat is de hoogte van mijn autoverzekering premie?

De verzekeraars die autoverzekeringen aanbieden baseren de premie van uw autoverzekering op basis van een aantal factoren waar risico’s op berusten. Om hier een schatting van te maken gaat de verzekeraar uit van het volgende aantal factoren:

 • Leeftijd en woonplaats
 • Het aantal opgebouwde schadevrije jaren op uw naam
 • Het soort auto, dit wordt gedaan op basis van het kenteken van de auto

De regel geldt dat verzekeraars in het algemeen van mening zijn dat een jongere bestuurder, meer kans heeft op schade dan een ervaren en oudere bestuurder. Of dat u op basis van het aantal opgebouwde schadevrije jaren op uw naam een hogere korting op uw autoverzekering krijgt.

Om deze reden zijn de gemiddelde kosten autoverzekering per situatie verschillend en afhankelijk van een groot aantal factoren. Wat voor u de kosten autoverzekering zal zijn, hoeft voor een ander niet het geval te zijn.

Wat is een goede studenten autoverzekering?

Een autoverzekering voor studenten is over het algemeen duurder, dan die voor een meer ervaren en oudere bestuurder. Dit vanwege het feit dat er in veel gevallen nog geen schadevrije jaren zijn opgebouwd en er dus geen no claim korting wordt vergeven.

Een goedkope autoverzekering studenten, is veelal de Basis WA Autoverzekering. Dit is de goedkoopste vorm van autoverzekeringen. Met een Basis WA Autoverzekering bent u verzekerd voor schade die u toebrengt aan anderen in het verkeer. Voor een uitgebreidere dekking is er de mogelijkheid een autoverzekering met Beperkt casco- of volledig cascoverzekering (allrisk) af te sluiten. Echter geldt de regel, hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger de premie voor jou autoverzekering zal uitvallen.

Goedkoopste autoverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars