Hoe kan ik mijn aansprakelijkheidsverzekering opzeggen?

Het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering kan verstandig zijn wanneer u niet zelf wilt opdraaien voor de kosten van schade die u (of uw kinderen) iemand anders heeft toegebracht.

Opzeggen van jouw aansprakelijkheidsverzekering is altijd mogelijk en verschillen de voorwaarden per verzekeringsmaatschappij. Bij het afsluiten zijn er nu eenmaal vergaande afspraken gemaakt aan de hand waarvan de maatschappij tal van voorzieningen heeft getroffen. Zo zijn administratief alle stukken al in orde gemaakt en is het tussentijds opzeggen dus geen optie welke door de maatschappijen geboden wordt.

Opzegtermijn aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering wordt voor een jaar afgesloten en mag een ieder na verloop van deze termijn dus altijd overstappen na een andere verzekeraar of gewoon het besluit nemen geen nieuwe aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Opzeggen kan middels het versturen van een mailtje of stuur je een brief. Eenvoudiger wordt het wanneer je in zee gaat met een andere verzekeraar omdat die de overstap wel in orde zal maken. Bijzonder is het ook dat er gewoonlijk een periode van 14 dagen geldt na het afsluiten van het contract waarbinnen je altijd nog het besluit kunt nemen om de verzekering op te zeggen.

 

Het is dus belangrijk om voor het afsluiten van de aansprakelijkheidsverzekering op de hoogte te zijn van alle mogelijkheden en wordt de mogelijkheid tot het opzeggen geboden na de termijn van 1 jaar of binnen de 14 dagen periode na het getekend hebben va het contract.