Huisverzekering

Wij helpen jouw met de beste huisverzekering te vinden en alle informatie te geven over deze soort verzekering.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Huisverzekering vergelijken

Ohra

N
Schade aan anderen
N
Bij schade keuze uit directe betaling of hulp bij herstel
N
Alles kan verzekerd worden
N
Gemiddeld een 8.2 voor schadeafhandeling!

Premie vanaf:

Afhankelijk woning

 

N
Nooit onderverzekerd
N
Keren het schadebedrag uit of regelen het herstel
N
Dag- en nacht bereikbaar
N
Mogelijkheid tot All-risk verzekeren

Premie vanaf:

Afhankelijk woning

 

Unive

N
Nooit onderverzekerd
N
Geen verplicht eigen risico bij de inboedelverzekering
N
Direct hulp bij schade
N
Korting op gehele pakket

Premie vanaf:

Afhankelijk woning

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Er zijn twee soorten huisverzekeringen, namelijk de inboedelverzekering en de opstalverzekering. Het verschil zit in de goederen dat het dekt. De inboedelverzekering dekt alles dat in je huis staat (tv, bank, muren etc.) terwijl de opstalverzekering alles dekt wat aan uw huis vast zit. De opstalverzekering is daarom de meest complete verzekering voor thuis.

Bescherming van al jouw moeizaam opgebouwde bezittingen geniet altijd prioriteit en zal een passende verzekering daar altijd wel een uitkomst zijn. Passend, omdat er nu eenmaal een groot aantal soorten verzekeringen te vinden zijn die allemaal wel hun eigen doelgroep hebben. Zo ook de huisverzekering en is dit misschien wel de eerste verzekering die er afgesloten zal worden. Zo een huis vertegenwoordigd namelijk een flink kapitaal waar er niet zelden nog in de vorm van een hypotheek betaald voor wordt. Zo een grote investering kwijt raken in een paar minuten wil niemand en komt zo een huisverzekering dus goed van te pas.

Soorten huisverzekeringen

Het begrip huis is wel ruim genomen en omvat het meerdere delen waarvoor er een aparte verzekering afgesloten kan worden. Zo is er de inboedelverzekering die alleen betrekking heeft op alles wat zich in het huis bevindt (dus mee te nemen is bij een verhuizing). Goederen die vanwege hun waarde wat uitschieten boven de rest kunnen op hun beurt weer apart verzekerd worden. Denk maar aan elektronica of sieraden. Voor elke soort verzekering die betrekking heeft op het huis worden er weer andere voorwaarden gesteld. Zo zal voor de elektronica en sieraden wel vereist zijn dat de woning beveiligd is en spelen ook andere factoren zoals de buurt een rol bij de berekening van de premie.

Een brandverzekering is het meest voorkomende naast de opstalverzekering. De eerste heeft betrekking op schade aangericht door een brand en wordt niet alleen het huis, maar ook de rest van alle bij het huis horende opstallen door deze verzekering gedekt. Een opstalverzekering is ruimer wanneer het aankomt op de factoren die tot de schade leiden. Niet alleen brand valt er dus onder, maar ook schade veroorzaakt door een storm of inbraak. Ook deze vormen van schade komen nog altijd vaak voor en kiest men er vaak voor om een opstalverzekering af te sluiten.

Stel je huisverzekering pakket samen

Met alle soorten verzekeringen die betrekking hebben op het huis, is het soms moeilijk om een keuze te maken. De vele aanbiedingen maken het er niet eenvoudiger op en zorgt dat er wel vaker voor dat er een verzekeringspakket afgesloten wordt die te hoog gegrepen is. Het belangrijkst is het om een eigen risicoanalyse te maken om te zien welke soort verzekering het meest relevant is. Heb je soms geen dure apparaten in huis liggen of bewaar je alle sieraden in een bankkluis? Dan is een aparte verzekering voor dit soort zaken niet nodig. Het meest gangbaar zijn een opstal- en inboedelverzekering en moet de dekking wel goed geregeld zijn. Zelfs personen die in een appartement wonen, mogen hun inboedel apart laten verzekeren en is het ook mogelijk een aparte verzekering af te sluiten voor (prijzige) aanpassingen waar je zelf voor betaald hebt. Denk maar aan een nieuwe keuken of een dure renovatie van de badkamer. Ook kan er voor huurwoningen een aparte glasverzekering afgesloten worden als aanvullende verzekering op die welke door de pandeigenaar afgesloten is.

Bekijk ook: aansprakelijkheidsverzekering

Een huisverzekering kan soms verplicht zijn

Omdat een huis nu eenmaal een flinke waarde vertegenwoordigd, kan het in sommige gevallen verplicht worden gesteld om zo een verzekering af te sluiten. Wie een hypotheek heeft lopen, zal er zeker wel eentje moeten afsluiten, maar kan het ook worden vereist wanneer zo een pand wordt gebruikt voor bedrijfsactiviteiten. De aansprakelijkheid blijft nog altijd bij de eigenaars of leidinggevende en wil men het risico tot een minimum beperken.

Met de bescherming van het huis tegen schade is elke eigenaar bij gebaat, dus ook de financierder. Dat is van toepassing wanneer er nog een hypotheek op rust en is het afsluiten van een huisverzekering dan ook verplicht gesteld. De premie wordt vaak in de aflossing geïncorporeerd en bepaald ook de financieringsinstelling meestal met welke verzekeraar er samengewerkt zal worden. Een maximale dekking is in alle gevallen gewenst (let dus altijd op de taxatiewaarde) en neem je altijd de voorwaarden goed door. Door voor een huisverzekering te kiezen zorg je er voor dat er geen kapitaalverlies plaats zal vinden na schade aan het pand en inboedel.

Veelgestelde vragen

Wat wordt gedekt met de huisverzekering?

Er is een verschil tussen de inboedel- en opstalverzekering. Met de inboedelverzekering worden alle objecten gedekt welke in huis staan. Met de opstalverzekering wordt alles gedekt wat vast zit aan je huis.

Is een huisverzekering verplicht?

Nee, een inboedel of opstalverzekering is niet verplicht om af te nemen. 

Wat kost een huisverzekering?

Dit verschilt per verzekeraar. Elke verzekeraar heeft een andere maandelijks premie, de premies starten al bij enkele euro’s per maand.

Tot welk bedrag wordt gedekt met de huisverzekering?

Dit verschilt per verzekeraar, elke verzekeraar heeft een andere premie en verzekerd tot een ander bedrag. Hierdoor is het belangrijk om goed te vergelijken en te kijken welke het beste aansluit op jouw wensen.

Huisverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars