Inboedelverzekering

Wil je de beste inboedelverzekering afsluiten voor jouw situatie, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Vergelijk hier en vindt de inboedelverzekering die het beste bij jou past. Je inboedelverzekering vergelijken was nog nooit zo eenvoudig.

Inboedelverzekering vergelijken

Beste inboedelverzekering voor jou

Met een inboedelverzekering zijn alle roerende zaken die tot de particuliere huishouding behoren verzekert tegen schade. Een inboedelverzekering behoort tot de categorie schadeverzekeringen en is in Nederland niet verplicht. Wel raden wij iedereen aan om een inboedelverzekering af te sluiten, omdat de premie relatief laag is en je hiermee een hoop financiële risico’s uitsluit.

Vergelijk verschillende inboedelsverzekeringen

Op onze website bieden wij een vergelijkingstool aan waarmee je gratis een inboedelverzekering kunt vergelijken. In Nederland zijn er verschillende aanbieders van inboedelverzekeringen, waardoor het soms lastig kan zijn een goede keuze te maken. Wie gebruik wilt maken van onze vergelijkingstool vult de benodigde informatie – gezinssamenstelling, geboortedatum, verzekerd bedrag en eigen risico – in en vervolgens komt er een lijst met woonhuisverzekering uitrollen die goed bij je passen. Een woonverzekering vergelijken is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Inboedelverzekering berekenen

Ook kun je via onze website de kosten van een inboedelverzekering berekenen. Zo weet je precies wat je aan het einde van het jaar kwijt bent aan een inboedelverzekering en kun je eenvoudig een inboedelverzekering met een aantrekkelijke premie vinden. Laat je niet altijd leiden door de hoogte van de premie en lees de voorwaarden van de inboedelverzekering goed door. In sommige gevallen kan het beter zijn om voor een uitgebreidere inboedelverzekering te kiezen. Vergelijk inboedelverzekering vandaag nog, en vind de woonhuisverzekering die het beste bij je past.

Premie inboedelverzekering

De premie van een inboedelverzekering wordt door een aantal factoren bepaald en verschilt dat ook nog per verzekeraar. Er wordt bij allemaal echter gekeken naar een aantal hoofdzaken die voor het grootste deel de hoogte van de premie zullen bepalen. Zo is het zeker de taxatiewaarde die het eerst bekeken zal worden en ligt het ook aan de “toegankelijkheid” van de woning voor de dievengilde hoe hoog de premie zal worden. Een woning waar er eenvoudig ingebroken kan worden zal immers meer kans hebben op schade of diefstal van het inboedel of delen ervan. De omgeving speelt ook een rol en komt daar weer het aspect van de criminaliteit (een vergroot risico vertaald zich in een hoger tarief) erbij kijken.

De premie wordt dus voor elke aanvrager apart berekent en is het ook mogelijk om andere waardevolle zaken (sieraden , antiek) die niet gedekt worden door de inboedelverzekering, apart te verzekeren. Dit zorgt er ook voor dat de premie nooit te hoog op zal lopen en er vaak aantrekkelijke kortingen worden gegeven wanneer er een aantal verzekeringen bij dezelfde maatschappij afgesloten worden. Wie het slim aanpakt kan gebruik maken van een website waar alle aanbieders keurig terug te vinden zijn mét de standaardtarieven die er gehanteerd worden.

Bij velen is er nog onduidelijk over het feit wat precies de opstalverzekering en wat precies de inboedelverzekering inhoud. Het verschil hierin zit dat bij de opstalverzekering ook goederen buiten het huis zijn verzekerd. Wat niet het geval is bij de andere verzekering. Waar kun je dan precies aan denken? Een voertuig of fiets welke naast de woning staat.

Een goede inboedelverzekering is van groot belang als je de spullen in het huis wilt verzekeren. Dit is bijvoorbeeld tegen schade welke op diverse manieren kan komen of diefstal, wat nog altijd veel te vaak gebeurd. Een goede inboedel, of ook wel woonhuisverzekering genoemd, geeft daarom rust. Het is een verzekering welke je op tijd moet afsluiten, en niet achteraf van wilt denken dat je het eerder had willen doen.

Tegen welke goederen beschermt de inboedelverzekering mij?

Er zijn enorm veel goederen waar tegen je verzekerd bent, een aantal veelvoorkomende goederen welke schade oplopen zijn bijvoorbeeld de banken in het huis, de lampen, de planken, de smartphone en televisie welke iedereen wel bijna bezit tegenwoordig. Maar denk bijvoorbeeld ook aan andere elektronische apparaten in het huis.

Belangrijk is om goed van te voren de keuze te maken of je alleen wilt verzekeren tegen goederen in het huis, of dat je ook wilt verzekeren tegen goederen buiten het huis. Dan zal je namelijk een opstalverzekering moeten afsluiten welke hier ook tegen verzekerd.

Wat is de beste inboedelverzekering voor mij?

Hoe graag we ook een antwoord willen geven, elke situatie is uniek. Het hangt namelijk af van jouw wensen en behoeften welke het beste hierop aansluit. Zo kun je kiezen voor een minder gedekte inboedelsverzekering welke goedkoper is, of een verzekering waarbij meer gedekte is tegen een hogere premie. Daarom bieden wij de mogelijkheid door middel van Aansprakelijkheidsverzekering.com eenvoudig vele verschillende partijen onafhankelijk te vergelijken.

Eigen risico inboedelverzekering

Bij haast elke verzekering die afgesloten wordt dient er bij het melden van de schade een eigen risico betaald te worden. De naam verklapt het eigenlijk al en kan dit bedrag niet meer worden gedeclareerd bij de verzekeraar. Ook bij het afsluiten van een inboedelverzekering wordt er in de polis duidelijk aangegeven hoe hoog het bedrag zal zijn en wordt soms ook de mogelijkheid geboden om het eigen risico af te kopen. Dit resulteert doorgaans wel in een hoger verzekeringstarief en dient deze mogelijkheid daarom goed overwogen te worden.

Het eigen risico bij een inboedelverzekering is doorgaans een relatief klein bedrag, maar is het toch van groot belang voor de verzekeraar. Op een dekking van bijvoorbeeld € 1.250.000 zal een eigen risico van €300 in het niets vallen voor de verzekeraar en ligt de werking ervan meer om de toestroom van allerlei kleine schadeclaims te stuiten. Het zou anders wel een administratieve nachtmerrie worden voor de maatschappij wanneer elk kleine schade nu geclaimd zal worden en creëren de verzekeraars dus een soort van drempel voor het aantal claims. Zo een kleine inboedelschade kan zelf hersteld worden uit het bedrag dat je eenmaal kwijt zal zijn aan het eigen risico.