Premie autoverzekering berekenen

Bereken hier de premie van alle autoverzekeringen.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Autoverzekeringen – Beste keuzes

Centraal Beheer

N
Zowel WA, WA+ als All Risk
N
Uniek: Zelf je autoverzekering samenstellen
N
3 jaar lang de aanschafprijs van uw auto terug bij total loss en diefstal (bij WA+ Beperkt Casco of All Risk)
N
Ruim 500.000+ klanten in NL

Premie vanaf:

Bereken het

 

Ohra

N
Zowel WA, WA+ als All Risk
N
Hoge no-claimkorting tot wel 82%
N
Optie voor 5 extra dekkingen
N
Handige schade app

Premie vanaf:

Bereken het

 

FBTO

N
Zowel WA, WA+ als All Risk
N
Extra dekking mogelijk
N
Inzittende kunnen meeverzekerd worden
N
FBTO Alarmcentrale krijgt 8,7

Premie vanaf:

Bereken het

 

Wij vergelijken o.a.

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Goedkoopste autoverzekering 2020 berekenen

Zoals u waarschijnlijk al wel wist bent u in Nederland verplicht om een autoverzekering af te sluiten wanneer u wilt autorijden. Met deze autoverzekering verzekert u uzelf en andere dat u voor de kosten kunt opdraaien wanneer u iemand anders letsel- of zaakschade toebrengt. Het is goed voor te stellen wanneer u meer wilt weten over premie autoverzekering berekenen.

De hoogte van het premiebedrag vormt altijd voor de nodige discussie en komt dat door de verschillende factoren waar er mee rekening gehouden dient te worden. Daar is er op zich niets mis mee omdat de berekening op zo een wijze in veel gevallen in het voordeel van de aanvrager uitvalt. Een goed voorbeeld zijn de schadevrije jaren die de premie aardig omlaag brengen.Er zijn dan ook weer andere factoren die voor een scherpe stijging zorgen. De lijst van factoren waar er naar gekeken wordt, verschild niet veel per maatschappij.

Het risico heeft de grootste invloed op de premie

Voor het berekenen van de premie, zal gekeken worden naar de gegevens van de aanvrager. Hoe oud is die en wat is het aantal schadevrije jaren? Ook de woonplaats en type auto spelen een rol bij het berekenen van de premie. Allemaal zijn namelijk bepalend voor het risico dat zo aanvrager loopt op een ongeluk. De verzekeringsmaatschappijen maken daarbij ook gebruik van gegevens uit hun database en overige. Zo weten ze bijvoorbeeld dat jonge bestuurders de grootste kans hebben op het betrokken raken bij een ongeluk en valt de premie voor hen dan ook hoger uit. Natuurlijk speelt ook de hoogte van de dekking een rol, maar is voor de standaard WA-dekking dat al bij wet bepaalt. Je hebt echter altijd de vrijheid te kiezen voor een hogere dekking en betekent een kleine verhoging van de premie.

In Nederland zijn er veel aanbieders van goedkope autoverzekeringen. Dit maakt het lastig om alle aanbieders in kaart te brengen, deze te vergelijken en vervolgens een keuze te maken. Daarom hebben wij een vergelijkingstool ontwikkelt waarmee u alle autoverzekeringen kunt vergelijken en de premie autoverzekering berekenen kunt toepassen. U vult de zoektermen in bij de zoekfunctie en vervolgens past de vergelijkingstool premie autoverzekering berekenen voor u toe. Zo weet u precies hoeveel premie u jaarlijks per aanbieder kwijt bent en kunt u op basis van deze informatie verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Het gebruik van onze vergelijkingstool is gratis.

Ook het soort verzekering speelt een rol

Het dekkingspakket hangt ook veel af van het soort verzekering die afgesloten zal worden. Het goedkoopst valt de standaard WA-verzekering uit, maar kan er ook gekozen worden uit de gedeeltelijke of volledige allriskverzekering. Het hoogste tarief wordt betaald voor de allriskverzekering en kunnen er additioneel extra dekkingen worden aangevraagd zoals voor het vergoeden van diefstal van de auto of een rechtsbijstandsverzekering.De soms grote verschillen tussen de premies van de verschillende maatschappijen heeft voor een deel te maken met hun bedrijfsvoering waarbij natuurlijk ook de operationele kosten van zo een maatschappij verwerkt zitten in de premies en een deel ook gereserveerd is als winst. Naast de vaststaande factoren waar er altijd rekening gehouden worden, zijn het ook de factoren van interne aard die samen de hoogte van de premie zullen bepalen.

De beste manier om de premie te berekenen is dus om te gaan naar de websites van de verschillende verzekeringsmaatschappijen en gebruik te maken van de berekeningscalculator die er zeker te vinden zal zijn. Zo kan je al snel de hoogte van de premie bij de verschillende maatschappijen berekenen en hou je er wel rekening mee, dat alles samengaat met de voorwaarden die er aan gekoppeld zijn.

Premie van autoverzekering berekenen en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars