Rechtsbijstandsverzekering ZZP

De beste rechtsbijstandverzekering als ZZP’er nodig? Ontdek het hier.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Rechtsbijstandsverzekering ZZP vergelijken

N
Proces- en incassokosten
N
Onbeperkt rechtsbijstand
N
Vergoeding tot 30.000 euro
N
Uitbreiding mogelijk

Premie vanaf:

Afhankelijk situatie

 

Yezzer

N
Gratis voorstel
N
Kies je gewenste dekking
N
Verzekering voor juridische problemen
N
Kies je dekking

Premie vanaf:

Afhankelijk situatie

 

Unive

N
Incassoservice
N
Juridische preventiedienst
N
Rechtsbijstand bij conflicten
N
Aantrekkelijke premie

Premie vanaf:

Afhankelijk situatie

 

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Rechtsbijstand ZZP verzekering afsluiten

Kleine ondernemers zijn altijd vrij kwetsbaar en is het afsluiten van de nodige verzekeringen de enige manier om het risico voor een groot deel te verkleinen. Er zijn verschillende soorten verzekeringen van toepassing en hoort de rechtsbijstandverzekering ZZP daar ook bij. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het om een op maat gesneden rechtsbijstandverzekering die vele voordelen met zich meebrengt. Ook als kleine ondernemer heb je namelijk recht op bescherming tegen invloeden van buitenaf en sluit zo een rechtsbijstandverzekering ZZP daar goed op aan.

Onderschat het nut van zo een verzekering niet

Als ZZP’er dien je op elke cent te letten die er wordt uitgegeven, maar is het geenszins de bedoeling om te bezuinigen op het afsluiten van verzekeringen. Daar zal je als bedrijf een aantal van moeten afsluiten (aansprakelijkheidsverzekering, brandverzekering) en heeft men de neiging om het belang van de rechtsbijstandsverzekering over het hoofd te zien. Dat is echter geen verstandig besluit omdat zo een verzekering zijn nut wel zal bewijzen wanneer je te maken krijgt met klanten die hun betalingsverplichtingen niet na willen komen of wanneer jij een ongeluk in het verkeer hebt veroorzaakt.

Dat zijn maar een paar voorbeelden waarbij een standaardverzekering niet in zal komen en je het maar zelf zal moeten “uitvechten” met de andere partij. Dat uitvechten is nu juist de stap waar je best wel wat hulp kan gebruiken omdat het om een juridisch proces zal gaan waar je wel degelijk de nodige kennis voor moet hebben.

Je kunt op elk moment beroep dan op hulp

Wie als ZZP’er aan aansprakelijkheidsverzekering heeft afgesloten zal op elk moment van de dag op hulp kunnen rekenen. Dat is wel een hele geruststelling en weet je in het geval van problemen gelijk wie je het eerst moet bellen. Ook in het buitenland is deze verzekering van toepassing. Als ondernemer ben je immers ook vaak over de grens en kan er ook daar wel wat mis gaan. Met een team van juristen en relevante experts achter jou, zal er altijd wel een oplossing gevonden worden voor geschillen die anders de voortgang van het bedrijf in gevaar zouden brengen.

Het leuke van zo een verzekering is ook, dat er geen torenhoge bedragen aan premie betaald hoeven te worden. stap dus snel naar jouw verzekeraar of bekijk rustig online alle mogelijke opties en sluit daarna zo snel als mogelijk jouw aansprakelijkheidsverzekering af.

Veelgestelde Rechtsbijstandverzekering ZZP vragen

Wat is rechtsbijstandverzekering ZZP?

Een Rechtsbijstandverzekering ZZP een handige verzekering voor zzp’ers, voor wanneer een leverancier zijn afspraken niet nakomt. Of wanneer een opdrachtgever een aan u verschuldigde factuur niet betaalt. Wanneer er zelf geen passende oplossing gevonden kan worden, is er vaak nog maar één optie mogelijk: juridische hulp zoeken. Zonder een passende rechtsbijstandverzekering, kan dit een zeer kostbare oplossing worden.

Wat wordt niet gedekt door een rechtsbijstandverzekering ZZP?

Bij de Rechtsbijstandverzekering ZZP zijn er een aantal zaken, waarvoor je geen beroep kan doen op de verzekering. Deze zijn als volgt:

  • Bij een conflict over een vordering, of verplichting die je van iemand anders afnam
  • Conflicten die gaan over zaken die te maken hebben met fiscaal recht
  • In het geval van eventuele strafrechtelijke vervolging, wanneer je bijvoorbeeld verdachte bent. Echter, ben je onschuldig? Dan vergoedt de verzekeraar alsnog de geleden kosten.

 

Wat wordt gedekt door een Rechtsbijstandverzekering ZZP?

De ZZP rechtsbijstandverzekering dekt een verschillend aantal soort kosten. Over het algemeen gezien gaat het om de volgende soort zaken:

  • Kosten die gemaakt worden voor het incasseren van openstaande facturen bij klanten of afnemers
  • Conflicten met klanten, afnemers of leveranciers
  • De gemaakte kosten bij verlies van het proces

Dit is de basisdekking van een rechtsbijstandverzekering voor zzp’ers. Er is naast deze basisdekking ook de mogelijk een aantal zaken aanvullend bij te verzekeren.

Waarom een Rechtsbijstandverzekering ZZP afsluiten?

Het wel of niet afsluiten van een Rechtsbijstandverzekering ZZP is een keuze die gemaakt moet worden gebaseerd op eigen persoonlijke overwegingen. Loop je bijvoorbeeld veel risico’s en kun je de kosten van een risico niet zelf dragen? Dan is het een verstandige keuze de Rechtsbijstandverzekering ZZP af te sluiten. Denk er hierbij goed aan dat het gemiddelde uurtarief van een advocaat om en nabij de € 250,- ligt.

Rechtsbijstandverzekering ZZP vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars