Soorten WA verzekeringen

De WA verzekering oftewel de WA autoverzekering vergoedt de schade waar je als autobezitter verantwoordelijk voor kunt raken, bijvoorbeeld bij een auto-ongeluk.

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt de Wettelijke Aansprakelijkheid dus gedekt, en zodoende is elke autobezitter dan ook verplicht om minimaal een WA-verzekering te hebben. Er zijn echter ook nog andere autoverzekeringen, die meer dan alleen de WA dekken.

Van beperkt casco tot All Risk

Voor autobezitters is het interessant om te weten welke andere verzekeringsopties er nog meer zijn, naast de reguliere WA Autoverzekering. Bij de meeste verzekeraars worden deze mogelijkheden verdeeld onder de noemers beperkt casco en volledig casco, of aangeduid met de term All Risk.

WA + Beperkt casco

Een autoverzekering met WA én een beperkt casco dekking bevat naast de verplichte WA-dekking ook bepaalde regelingen omtrent schade aan de eigen auto of voertuig. Dat wil niet zeggen dat je automatisch verzekerd bent voor alles wat er na een incident mankeert aan je auto, maar onder bepaalde voorwaarden worden er wel kosten vergoed. Zo zijn schade door diefstal, brand, storm en een ruitbreuk vaak vergoed onder de WA+ beperkt casco autoverzekering. Wel is het belangrijk te beseffen dat ook dan pas schade wordt vergoed vanaf een bepaald minimumbedrag.

WA + Volledig casco (All Risk)

Een All Risk autoverzekering is hetzelfde als een WA + volledig casco verzekering. De All Risk autoverzekering heeft een ruimere dekking dan de beperkt casco verzekering. Bij een All Risk autoverzekering is schade aan de eigen auto in de meeste gevallen volledig gedekt. Uiteraard is het ook hierbij weer van belang wat er exact in de voorwaarden staat over de vergoedingen bij All Risk/volledig casco.

Soorten WA verzekeringen
5 (100%) 21 votes