Tandartsverzekering

Op zoek naar de beste of een goedkope tandartsverzekering? Hier kun je tandartsverzekeringen met elkaar vergelijken. 

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Tandartsverzekering vergelijken

Yezzer

N
Gratis voorstel
N
Kies je gewenste dekking
N
Bescherm je privé vermogen
N
Ontdek de beste opties

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Ohra

N
Schade aan anderen of hun spullen
N
Schade snel afgehandeld
N
Online afsluitbaar
M
Alleen voor ZZP'ers

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Unive

N
Schade aan anderen
N
Online afsluitbaar
N
Premie volledig op maat
N
Alleen voor ZZP'ers

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Tandartsverzekering afsluiten

Wil je een tandartsverzekering afsluiten? Een tandartsverzekering is een van de meest gekozen aanvullende verzekering. Dit omdat de meeste mondzorg niet vergoed wordt vanuit de basisverzekering voor zorg. Last van een kiespijn of heb je problemen met je gebit? Of wil je gehele gebit eens goed laten controleren of een goede gebitsverzorging krijgen? Of wil je eindelijk die noodzakelijke ingreep laten doen? Vraag je af of het voor jou wel loont om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten? Hier kan je de tandartsverzekering vergelijken en afsluiten. 

Tandartsverzekering vergelijken

Wil je een tandartsverzekering afsluiten? Wanneer je vaak naar de tandarts moet en verwacht dat je nog veel tandartszorg nodig hebt, dan is het wijs om een tandartsverzekering af te sluiten. De ene is nog uitgebreider dan de andere.

Dat kan een verstandige keuze zijn. Je kunt bij een zorgverzekeraar vaak kiezen uit verschillende tandartsverzekeringen.

Hier vind je een overzicht van tandartsverzekeringen met een geschikte en passende dekking. Je kunt ook de goedkoopste tandartsverzekering vinden. Enkel door de tandartsverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Soorten dekking tandartsverzekering

Wat voor de een een goede tandartsverzekering is, kan weer anders zijn voor een ander. Ga voor jezelf na welke tandartskosten je het komende zorgjaar denkt te maken en kies vervolgens voor een tandartsverzekering die de tandartskosten dekt. Maak voor jezelf een weloverwogen en bewuste keuze je verwachte kosten opwegen tegen de extra zorgpremie kosten. Als dit niet het geval is dan kan het soms verstandiger zijn om ervoor te kiezen geen tandartsverzekering af te sluiten. Ga je toch een tandartsverzekering kiezen? Zorg er voor dat het de kosten vergoed die je verwacht te krijgen. De meest gunstige tandartsverzekering voor jou is die met de laagste premie en hoogste vergoeding. Wij helpen je bij het kiezen. We hopen dat je zo kunt besparen op je kosten, of juist een meer uitgebreide dekking kunt vinden. Alles passend bij je situatie en wensen aangaande je tandartsverzekering.

Acceptatie tandartsverzekering

Niet alle zorgverzekeraars hoeven aanvragen voor aanvullende verzekeringen te accepteren. De aanvraag voor een tandartsverzekering ook niet. Ook wanneer je een meer uitgebreide tandartsverzekering wilt afsluiten, kan het zijn dat je te maken kijkt met een  acceptatieprocedure. Soms kan het ook voorkomen dat een verzekeraar een wachttijd hanteert. Je krijgt dan bijvoorbeeld pas nadat je een jaar bij de verzekeraar verzekerd bent een vergoeding voor een behandeling. Een verzekeraar kan dan bijvoorbeeld om een tandartsverklaring vragen, deze moet je dan eerst laten invullen door je tandarts. Op basis hiervan krijgt de verzekeraar een beeld over de gesteldheid van je gebit. Vervolgens wordt aan de hand hiervan door een verzekeraar beoordeeld of je aanvraag wordt geaccepteerd. Ben je eerder afgewezen door een verzekeraar voor het afsluiten van een tandartsverzekering, dan ben je verplicht om dit te melden bij je nieuwe verzekeraar.

Tips en tandartsverzekering vergelijken

Vraag je jezelf af of je wel of niet moet kiezen voor een tandartsverzekering? Ga je voor een lage premie? Of liever voor een hoge vergoeding? Dit is een keuze die je uiteindelijk toch zelf moet maken. Het is ook geheel afhankelijk van je situatie en je wensen. Ook de grootte van je budget en de kans dat je gebruik gaat maken van tandartszorg zijn factoren die bepalen of je wel of niet een tandartsverzekering gaat afsluiten.

Bij ons kun je de tandartsverzekeringen vergelijken en afsluiten. Hieronder hebben we een aantal situaties op een rijtje gezet waarbij het verstandig kan zijn om te kiezen voor een tandartsverzekering:

  • Als je wel meer grote of kleine behandelingen nodig hebt dan alleen maar een periodieke controle, is het wel verstandig dat je een tandartsverzekering afsluit.
  • Check jaarlijks of jouw tandartsverzekering nog steeds de beste past bij je
  • Verwacht je dat er volgend jaar een grotere ingreep gedaan moet worden? Dan kun je aan je tandarts vragen wat je daarvoor ongeveer kwijt zult zijn. Zo kun je namelijk makkelijker kiezen welke dekking het beste bij jou past voor het volgende jaar. Je kunt alleen de dekking kiezen en wijzigen en in de laatste zes weken van het jaar.
  • Wanneer je kinderen hebt die een beugel dragen, of die daar op korte termijn aan moeten gaan beginnen, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een aanvullende verzekering voor orthodontie.
  • Vergelijk bij de verschillende verzekeraars de vergoeding van de tandartsverzekering die aansluit op je wensen en situatie.
  • Bereken eerst voor jezelf uit of de verwachte kosten opwegen tegen de hogere zorgpremie die je gaat betalen. Komen deze kosten hoger uit dan de tandartskosten? Wellicht is het dan verstandiger om de tandartskosten beter zelf te betalen in plaats van dat je deze kosten verzekert.

Op deze pagina kun je de verschillende tandartsverzekeringen vergelijken en afsluiten. Alle verzekeraars die wij hebben geselecteerd en aanbieden, zijn goed en betrouwbaar. Je vindt hier altijd een geschikte en goedkope tandartsverzekering. Zo vind je altijd de beste en misschien ook goedkoopste tandartsverzekering die het beste aansluit op je tandartszorg wensen.

 

Veelgestelde vragen

Hoe bespaar ik op een tandartsverzekering?

Wat voor de een een goede tandartsverzekering is, kan weer anders zijn voor een ander. Ga voor jezelf na welke tandartskosten je het komende zorgjaar denkt te maken en kies vervolgens voor een tandartsverzekering die de tandartskosten dekt. Maak voor jezelf een weloverwogen en bewuste keuze je verwachte kosten opwegen tegen de extra zorgpremie kosten.

Welke dekkingsvormen zijn mogelijk voor een tandartsverzekering?

Ga je toch een tandartsverzekering kiezen? Zorg er voor dat het de kosten vergoed die je verwacht te krijgen. De meest gunstige tandartsverzekering voor jou is die met de laagste premie en hoogste vergoeding. Wij helpen je bij het kiezen. We hopen dat je zo kunt besparen op je kosten, of juist een meer uitgebreide dekking kunt vinden. Alles passend bij je situatie en wensen aangaande je tandartsverzekering.

 

Tandartsverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars