Wel of geen rechtsbijstandsverzekering voor auto?

Lees hier meer over of een rechtsbijstandverzekering van belang is bij het hebben en rijden van een auto.
N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

N
Verzekerd van advies & hulp
N
Juridisch advies bij conflict
N
Juridisch advies & hulp bij conflict buitenland
N
Kans op schadevergoeding

Premie vanaf:

Bereken het

N
400+ juridische specialisten vor hulp
N
Altijd gratis telefonisch advies
N
Zelf je advocaat kiezen
N
Nooit een eigen bijdrage betalen

Premie vanaf:

Bereken het

Inshared

N
Ruime dekking & lage premie
N
Voor het hele gezin
N
Door DAS en LegalShared
N
Dagelijks opzegbaar

Premie vanaf:

Bereken het

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

 

Als auto eigenaar ben je wettelijk verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Dit is de WA-verzekering en kan er gekozen worden uit een standaardpakket, maar ook een volledige casco. De dekkingsvoorwaarden zijn er verschillend en wordt in het geval van een cascoverzekering de schade in de meeste gevallen vergoed, ook wanneer de verzekerde als veroorzaker wordt aangemerkt. Het gaat in alle gevallen om een geldbedrag welke uitgekeerd zal worden en wordt niet alleen materiële schade vergoed, maar zullen ook de medische kosten betaald worden.

Er zijn echter wel beperkingen

Zelfs een volledig cascoverzekering heeft zijn grenzen en liggen die op het gebied van de vergoeding welke uitgekeerd zal worden wanneer er sprake is van immateriële schade. De kosten voor een medische behandeling zullen zo niet ongelimiteerd betaald worden en wordt alles stopgezet wanneer het dekkingsbedrag al bereikt is. Die lijkt op het oog wel fors (minimaal een miljoen euro) en staat men er echter niet bij stil hoe snel dit bedrag op zal raken wanneer er sprake is van letsel die langdurige behandeling en begeleiding zal vereisen. Het is daarom juist op dit punt dat de benadeelde een schadeclaim kan indienen en begint dan een juridisch proces die zonder een professionele begeleiding verkeert af zal lopen voor de veroorzaker. De verdediging moet wel van goede huizen komen om zo een zaak in goede banen te leiden.

Zonder een rechtsbijstandverzekering ziet het er niet goed uit

Om de juridische kosten verbonden aan zo een verdediging zelf te bekostigen, zal er diep in jouw buidel getast moeten worden en zullen de kosten zich snel beginnen op te hopen. Wie over een rechtsbijstandverzekering beschikt hoeft zich daar geen zorgen om te maken. Het aanvechten van de zaak kan dan geheel overgelaten worden aan de verzekeringsmaatschappij en beschikken ze over voldoende ervaring. Er kan zelfs een beroep worden gedaan op externe deskundigen om de zaak een goed verloop te geven.

Op de vraag of een rechtsbijstandverzekering voor auto wel nodig is, kan er dus een duidelijk bevestigend antwoord worden gegeven. Het kan als additionele optie bij het afsluiten van de WA-verzekering erbij worden genomen en gaat het om een relatief klein bedrag. Je rijdt er echter wel een gerust hart bij en zal een klein foutje in het verkeer geen financiële gevolgen hebben die jouw leven voor altijd zal veranderen.

 

Rechtsbijstandverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars