Een aandeel kopen gaat niet zomaar. Voordat je een aandeel koopt is het handig om eerst na te gaan wat het aandeel precies inhoudt. Een aandeel is een formeel bewijs dat je een van de deelnemers bent in het maatschappelijk kapitaal van een onderneming waaraan bepaalde rechten, bijvoorbeeld dividend en soms stemrecht, verbonden zijn. Een aandeel kopen kan je zien als een stuk kapitaal kopen van een bedrijf. Aandelen bestaat uit fysieke aandelen en girale aandelen. Bij girale aandelen wordt alles via het internet gebeurd en deze vorm wordt tegenwoordig ook veel gebruikt. Bij fysieke aandelen krijg je dan de waarde papieren of fysieke stukken. Om aandelen te bezitten, kun je aandelen kopen op de beurs. Op deze beurs vind je beursgenoteerde ondernemingen die aandelen verkopen. Een aandeel wordt verkocht wanneer een onderneming extra financiele middelen nodig heeft om bijvoorbeeld een nieuw product op de markt te brengen.

Bij het kopen van een aandeel speelt vertrouwen in het management en de missie van de onderneming een belangrijke rol. Om je vertrouwen te krijgen, kunt u bijvoorbeeld naar de jaarverslagen en naar de prestatie in het verleden op de beurs van de onderneming te kijken. We zullen kijken naar de Nationale Nederlanden en of het nog interessant is om een aandeel te kopen.

De Nationale Nederlanden biedt financiele steun, diensten en producten aan op het gebied van verzekeringen, pensioenen en bankactiviteiten aan ruim 6 miljoen particuliere en zakelijk klanten in Nederland. De NN is sinds 2014 beursgenoteerd. De vraag naar aandelen Nationale Nederlanden was heel groot, dat de beursgang in 2014 hoge opbrengsten bracht. Als je ook kijkt naar de cijfers van de jaarverslagen, dan zie je ook dat ze veel winsten maken. Nationale Nederlanden heeft heel veel vestigingsplaatsen en ze zijn internationaal actief.

De conclusie die we hieruit kunnen halen is dat het kopen van Nationale Nederlanden aandelen nog steeds interessant blijft vanwege het feit dat ze hoge winsten leveren.