Bestelautoverzekering

Ontdek de beste bestelautoverzekering.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Bestelautoverzekering vergelijken

Centraal Beheer

N
Aantrekkelijke premie
N
Eenvoudig schade afhandelen
N
Samenwerking met garages in heel NL
N
Onbeperkt aantal kilometers

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Unive

N
Lage premie en tot 80% no-claimkorting
N
Schade snel en vakkundig afgehandeld
N
Pakketkorting tot 10% - zonder maximumbedrag
N
Geen winstoogmerk

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Yezzer

N
Aantrekkelijke premie
N
Verschillende verzekeraars vergelijken
N
Eenvoudig online te regelen
N
Goed verzekerd

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Wij vergelijken o.a.

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Voor bedrijven, groot of klein, maar ook voor particulieren, is een bestelbusje altijd niet alleen handig in gebruik. In veel gevallen is zo een bestelauto gewoon noodzakelijk voor het veilig kunnen transporteren van kostbare goederen. Om aan de grote vraag te kunnen voldoen, worden er dan ook bestelauto’s vervaardigd in haast alle maten en verschillende specificaties. Bij zo een bestelauto hoort er natuurlijk ook een passende verzekering bij en kan de lading ook nog apart verzekerd worden. Het verzekeren van zo een “busje” is onlosmakelijk verbonden met de noodzaak om wel steeds voor te kunnen zorgen dat het kunnen bieden van goederen en diensten aan de klant niet in gevaar komt.

Wat is het verschil met een particuliere autoverzekering?

Dat is vaak wel de eerste vraag die er gesteld wordt wanneer er gesproken wordt over een bestelauto verzekering en valt dat wel te begrijpen. Het gaat toch immers om een voertuig waarmee deelgenomen wordt aan het verkeer en toch ook gebonden is aan dezelfde regels als een personenauto. Echter gaat het in deze om de lading omdat die in de meeste gevallen uit goederen bestaat. Zo een bestelauto is dus helemaal anders ingericht dan een personenauto en heeft ook een afwijkend gewicht. Voor het mogen besturen van een bestelbusje, dient men over de nodige ervaring te beschikken en is de aard van de werkzaamheden vaak zodanig, dat kleine ongelukjes niet te voorkomen zijn. Naast het verzekeren van zo een bestelauto, is het altijd mogelijk om ook de lading apart te laten verzekeren. Dat is zeker het overwegen waard omdat de lading in de meeste gevallen een flink bedrag vertegenwoordigd en verlies ervan een zware financiële slag zal betekenen voor het bedrijf.

Dekking bestelautoverzekering

Een keuze maken tussen een verschil in dekking, is ook mogelijk (net als bij een personenauto) en is het voor een bestelauto beter om te gaan voor een ruimere dekking. Met een standaard verzekering wordt immers alleen maar de schade aan de tegenpartij vergoed wanneer jij de veroorzaker bent en zal het wel aardig aantikken wanneer de kosten voor de reparatie van het busje uit de bedrijfsmiddelen plaats moeten vinden. Naast een ongeluk bij deelname aan het verkeer, kan het busje ook beschadigd worden door vandalisme, een overstroming of hagel en gebeurd het ook vaak dat bestelauto’s worden gestolen. Om voor elk verlies te compenseren, hoeft er gelukkig niet in de eigen buidel getast te worden omdat met een allrisk autoverzekering alle schade door de verzekeraar gedekt zal worden. Het belangrijkste is wel, om voor het afsluiten een vergelijking te maken van het aangeboden pakket en daar ook gelijk de tarieven mee te nemen.

Stel de belangen in het bedrijf dus veilig door de bestelauto(s) te verzekeren en daar gelijk ook de lading mee te verzekeren. Op zo een wijze is voor elke onvoorziene omstandigheid vergoeding van de opgelopen schade gegarandeerd en geldt dat het meest wanneer er een allriskverzekering afgesloten is. Een rechtsbijstandsverzekering apart afsluiten kan ook van te pas komen in gevallen waarbij de tegenpartij komt opdagen met forse schadeclaims. Met het nemen van een totaal verzekeringspakket, gelden er altijd aantrekkelijke kortingen. Een bestelauto verzekeren kan ook als particulier en is daar nogal eens sprake van bij ZZP’ers die hun privé voertuig inzetten voor het bedrijf. De tarieven zullen in de meeste gevallen dan hoger uitvallen (berekend op basis van de waarde inclusief de BTW), maar kan een deel worden “terugverdiend” dankzij de regeling van de Belastingdienst om per verreden zakelijke kilometer een bedrag op te brengen op de balans.

Bestelautoverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars