Bestelautoverzekering

Ontdek de beste bestelautoverzekering.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Bestelautoverzekering vergelijken

N
Aantrekkelijke premie
N
Eenvoudig schade afhandelen
N
Samenwerking met garages in heel NL
N
Onbeperkt aantal kilometers

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Unive

N
Lage premie en tot 80% no-claimkorting
N
Schade snel en vakkundig afgehandeld
N
Pakketkorting tot 10% - zonder maximumbedrag
N
Geen winstoogmerk

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Yezzer

N
Aantrekkelijke premie
N
Verschillende verzekeraars vergelijken
N
Eenvoudig online te regelen
N
Goed verzekerd

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Voor bedrijven, groot of klein, maar ook voor particulieren, is een bestelbusje altijd niet alleen handig in gebruik. In veel gevallen is zo een bestelauto gewoon noodzakelijk voor het veilig kunnen transporteren van kostbare goederen. Om aan de grote vraag te kunnen voldoen, worden er dan ook bestelauto’s vervaardigd in haast alle maten en verschillende specificaties. Bij zo een bestelauto hoort er natuurlijk ook een passende verzekering bij en kan de lading ook nog apart verzekerd worden. Het verzekeren van zo een “busje” is onlosmakelijk verbonden met de noodzaak om wel steeds voor te kunnen zorgen dat het kunnen bieden van goederen en diensten aan de klant niet in gevaar komt.

Wat is het verschil met een particuliere autoverzekering?

Dat is vaak wel de eerste vraag die er gesteld wordt wanneer er gesproken wordt over een bestelauto verzekering en valt dat wel te begrijpen. Het gaat toch immers om een voertuig waarmee deelgenomen wordt aan het verkeer en toch ook gebonden is aan dezelfde regels als een personenauto. Echter gaat het in deze om de lading omdat die in de meeste gevallen uit goederen bestaat. Zo een bestelauto is dus helemaal anders ingericht dan een personenauto en heeft ook een afwijkend gewicht. Voor het mogen besturen van een bestelbusje, dient men over de nodige ervaring te beschikken en is de aard van de werkzaamheden vaak zodanig, dat kleine ongelukjes niet te voorkomen zijn. Naast het verzekeren van zo een bestelauto, is het altijd mogelijk om ook de lading apart te laten verzekeren. Dat is zeker het overwegen waard omdat de lading in de meeste gevallen een flink bedrag vertegenwoordigd en verlies ervan een zware financiële slag zal betekenen voor het bedrijf.

Dekking bestelautoverzekering

Een keuze maken tussen een verschil in dekking, is ook mogelijk (net als bij een personenauto) en is het voor een bestelauto beter om te gaan voor een ruimere dekking. Met een standaard verzekering wordt immers alleen maar de schade aan de tegenpartij vergoed wanneer jij de veroorzaker bent en zal het wel aardig aantikken wanneer de kosten voor de reparatie van het busje uit de bedrijfsmiddelen plaats moeten vinden. Naast een ongeluk bij deelname aan het verkeer, kan het busje ook beschadigd worden door vandalisme, een overstroming of hagel en gebeurd het ook vaak dat bestelauto’s worden gestolen. Om voor elk verlies te compenseren, hoeft er gelukkig niet in de eigen buidel getast te worden omdat met een allrisk autoverzekering alle schade door de verzekeraar gedekt zal worden. Het belangrijkste is wel, om voor het afsluiten een vergelijking te maken van het aangeboden pakket en daar ook gelijk de tarieven mee te nemen. Is iemand anders aansprakelijk voor de geleden schade, dan valt dit onder de aansprakelijkheidsverzekering van die persoon. Je bent dan dus niet zelf aansprakelijk en hoeft meestal geen gebruik te maken van de eigen bestelautoverzekering.

Stel de belangen in het bedrijf dus veilig door de bestelauto(s) te verzekeren en daar gelijk ook de lading mee te verzekeren. Op zo een wijze is voor elke onvoorziene omstandigheid vergoeding van de opgelopen schade gegarandeerd en geldt dat het meest wanneer er een allriskverzekering afgesloten is. Een rechtsbijstandsverzekering apart afsluiten kan ook van te pas komen in gevallen waarbij de tegenpartij komt opdagen met forse schadeclaims. Met het nemen van een totaal verzekeringspakket, gelden er altijd aantrekkelijke kortingen. Een bestelauto verzekeren kan ook als particulier en is daar nogal eens sprake van bij ZZP’ers die hun privé voertuig inzetten voor het bedrijf. De tarieven zullen in de meeste gevallen dan hoger uitvallen (berekend op basis van de waarde inclusief de BTW), maar kan een deel worden “terugverdiend” dankzij de regeling van de Belastingdienst om per verreden zakelijke kilometer een bedrag op te brengen op de balans.

Veelgestelde bestelautoverzekering vragen

Wat is een bestelautoverzekering?

Voor bepaalde ondernemingen kan een bestelauto zeer noodzakelijk zijn. Maar welk voertuig wordt er nu precies gezien als een bestelauto? Een bestelauto is een auto die voornamelijk is ingericht voor het vervoer van (kostbare) goederen. Denk hierbij aan een bestelauto die wordt gebruikt door pakketbezorgers, bouwvakkers en aannemers, glaszetters of verhuiswagens. Echter kan het hier ook om personen of dieren gaan zoals bijvoorbeeld een taxi service of het vervoer van ouderen of gehandicapten. Bij dieren kan het gaan om bijvoorbeeld een aantal honden die door een uitlaatservice worden vervoerd om te worden uitgelaten.

Schade aan of verlies van de bestelauto zou een flinke financiële klap voor je bedrijf kunnen opleveren. Stel er gaat iets kapot aan deze auto en de reparatiekosten zijn erg hoog. Of je loopt inkomsten mis doordat je de bestelauto een tijd niet kunt gebruiken. Of de goederen worden uit de auto gestolen.

Er bestaan tegenwoordig verzekeringen om deze auto te verzekeren. En niet alleen de auto zelf, maar ook de waardevolle lading die wordt vervoerd kan verzekerd worden.

Er bestaat bij een bestelautoverzekering de mogelijkheid om je all risk te verzekeren. Bij een standaard verzekering zal alleen de schade worden vergoed die jij veroorzaakt aan een ander voertuig of automobilist. Maar tegelijkertijd kan jouw bestelauto natuurlijk ook schade hebben opgelopen of de goederen die je vervoerde. Om in zo’n situatie niet zelf diep in de buidel te moeten tasten, kun je het beste naar een all risk verzekering kijken. Het is goed om te weten dat een bestelauto ook als particulier kunt verzekeren. Als jij bijvoorbeeld als zzp’er aan de slag bent en jij jouw auto veel gebruikt om naar klanten toe te gaan.

Wat wordt gezien als bestelauto?

Een bestelauto is een auto die voornamelijk voor het vervoeren van goederen is ingericht, en dus over een laadruimte beschikt. Zoals bijvoorbeeld het zakelijk gebruik van een bestelauto door bouwvakkers, koeriers, glaszetters en aannemers. Echter hoeft het niet perse alleen voor goederen te gelden, dit kan ook voor personen of dieren vervoer zijn. Denk bijvoorbeeld aan gehandicaptenvervoer of het vervoer van dieren door een bedrijf.

Om de kostbaarheden te verzekeren die vervoerd worden in een bestelauto, dan is een bestelautoverzekering hier een passende verzekering voor.

Welk type dekkingen zijn er mogelijk voor de bestelautoverzekering?

Wanneer je een verzekering voor je bestelauto afsluit, dan heb je de keuze uit de bekende drie verschillende dekkingen. Dit zijn:

  • WA
  • Beperkt casco
  • Allrisk (volledig casco)

WA (Wettelijke Aansprakelijkheid):

is de basisverzekering met de minst uitgebreide dekking. Alleen de schade die jij veroorzaakt aan anderen wordt hiermee vergoedt. Dit is tevens de minimaal verplichte verzekering om af te sluiten.

Beperkt Casco:

De dekking van de bedrijfsautoverzekering met beperkt casco wordt ook wel WA-plus genoemd. Bij deze verzekering wordt niet alleen de schade gedekt die jij toedoet aan anderen, maar wordt ook bijvoorbeeld stormschade, ruitschade, diefstal of brand aan het eigen voertuig vergoedt.

Allrisk (Volledig Casco):

De allrisk bedrijfsautoverzekering is de meest uitgebreide verzekering met de meest uitgebreide dekking. Met deze verzekering ben je ten eerste verzekerd voor de schade die jij met je bestelauto veroorzaakt bij anderen. Daarnaast wordt ook de schade die jij zelf aan je bestelauto hebt veroorzaakt vergoed.

Wat is het verschil tussen een bestelautoverzekering en een particuliere autoverzekering?

Zakelijk wordt er over het algemeen meer kilometers gereden dan particulier, daarom is een zakelijke autoverzekering vaak ook duurder dan een particuliere autoverzekering. Ook is er bij een zakelijke autoverzekering vaak sprake van wisselende bestuurders, ook hier wordt met een zakelijke autoverzekering rekening mee gehouden en verrekend in de hoogte van de premie.

Welke verzekering is het beste voor mijn bestelauto?

Het is verstandig om voor het kiezen van de dekking voor de bestelautoverzekering niet alleen te kijken naar de leeftijd van de auto. Echter is het aan te raden voor een bestelauto jonger van 5 jaar een allrisk bestelautoverzekering af te sluiten. Voor een bestelauto van 6 tot 10 jaar wordt een beperkt cascoverzekering aangeraden. Voor een bestelauto dat ouder dan 10 jaar is, voldoet een standaard WA-verzekering in veel gevallen.

Ook wanneer de auto nog een hoge dagwaarde heeft, of wanneer weinig geld achter de hand hebt om eventuele reparaties mee te kunnen betalen. Dan is het verstandig een meer uitgebreidere dekking te kiezen.

 

Hoe vind ik een goedkope bestelautoverzekering?

De goedkoopste bestelautoverzekering vind je door een vergelijking te maken tussen verschillende verzekeraars. Bij het vergelijken zijn een aantal factoren van belang. Een van deze factoren is bijvoorbeeld de leeftijd van de bestelauto. Al is het bij het kiezen van de juiste dekking niet volledig dekkend om alleen te kijken naar de leeftijd. Wel kan het kijken naar de leeftijd van de auto je helpen om een goede eerste selectie te maken qua benodigde dekking.

Zo is het bijvoorbeeld voor een auto jonger dan 5 jaar, verstandig om een all risk verzekering aan te schaffen. Dit heeft te maken met de dagwaarde van de auto. Hoe meer deze waard is, hoe hoger je natuurlijk het vergoedingsbedrag wilt hebben en hoe beter het is om uitgebreider verzekerd te zijn. Voor een auto die 6 – 10 jaar oud is, zou je eventueel ook voor de basis + enkele aanvullende dekkingen kunnen gaan. Is de bestelauto ouder dan 10 jaar, dan is vaak een basis WA-verzekering voldoende.

Het is ook belangrijk om na te gaan of er enkele redenen voor het hebben van een ruimere dekking, op jouw situatie van toepassing zijn. Heb je als bedrijf beperkte financiële middelen achter de hand om reparaties uit eigen zak te betalen, dan is het verstandig om voor een uitgebreidere dekking te kiezen.

Is jouw auto wel al ouder, maar is de dagwaarde van de bestelauto toch nog hoog, is het ook slimmer om een ruimere dekking te hebben. Ook als jij of de ondernemer erg afhankelijk bent van de bestelauto en de financiële schade groot zal zijn indien je de bestelauto niet kunt gebruiken, dan is het hebben van uitgebreide dekking ook zeer aan te raden.

Vaak is het verschil tussen de dekkingen niet groot, dus in een vergelijkingstool kun je makkelijk zien wat de ruimere dekking je extra gaat kosten en wat voor dekking je daar precies voor terugkrijgt.

Wat kost een bestelautoverzekering?

Een zakelijke verzekering, zoals de bestelautoverzekering zal over het algemeen duurder zijn dan een particuliere autoverzekering, aangezien er met een zakelijke auto meer kilometers gemaakt wordt en er vaker sprake is van meerdere chauffeurs. De bestelautoverzekering kosten worden bepaald door een aantal factoren. Een van deze factoren is de dekking van de bestelautoverzekering.

Bij het kiezen van een bestelautoverzekering is het handig om van te voren te weten welke dekking je nodig zal hebben. Een factor die je daarbij kan helpen is het kijken naar de leeftijd van de auto. Hoe jonger de auto, hoe uitgebreider de verzekering zal moeten zijn.

Het is in Nederland verplicht om een WA verzekering te hebben voor een bestelauto. Dit is de basisverzekering en biedt alleen dekking voor schade aan anderen. De schade die aan jouw eigen bestelauto is ontstaan, is niet verzekerd. Dit is de goedkoopste dekking, maar lang niet altijd voldoende.

Je kunt je WA-verzekering ook een beetje uitbreiden. Dit wordt een WA beperkt casco genoemd of soms WA +. Naast de standaard WA dekking verzeker je dan ook de schade aan jouw eigen bestelauto. Ook kan het zijn dat je met beperkt casco verzekerd bent tegen brand, diefstal, storm en bliksemschade of een explosie. Dit kan echter verschillen per verzekeraar, dus kijk voor het afsluiten goed naar de verzekeringsvoorwaarden.

De meest uitgebreide dekking die wordt geboden door verzekeraars is de all risk dekking. Dit is een WA verzekering + een volledige cascoverzekering. Je bent dan net als bij een gewone WA verzekering gedekt voor schade die jij met je bestelauto veroorzaakt aan een ander en bovendien worden ook schades aan jouw eigen auto vergoed. Óók als je deze schade zelf hebt veroorzaakt. Bij de all risk dekking zal de bestelautoverzekering premie het hoogst uitvallen. Echter ben je zo wel volledig verzekerd en zullen jouw eigen kosten bij schade veel minder hoog zijn.

Als je meerdere bestelautos tegelijk wilt verzekeren, heb je ook nog kans dat je korting krijgt waardoor je premie dus lager wordt. Indien de bestelauto door een onderneming zakelijk wordt gebruikt, en de auto als zodanig gezien wordt door de belastingdienst, dan kan dit voor jouw bedrijf bovendien fiscale voordelen opleveren.

Bestelautoverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars