Arbeidsongeschiktheidsverzekering

De beste arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV verzekering) nodig? Ontdek het hier.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken

Yezzer

N
Vele verzekeringen vergelijken
N
Geheel vrijblijvend
N
Verzekerd bedrag kiezen
N
Dekking zelf beperken

Premie vanaf:

Bereken het

 

Centraal Beheer

N
Zelf samenstellen
N
Eerste 3 jaar korting op premie
N
Beroep goed verzekeren
N
Met of zonder advies samenstellen

Premie vanaf:

Bereken het

 

N
Verzekerd bedrag kiezen
N
Maandelijks verzekerd bedrag verhogen/verlagen
N
Inclusief vergoeding voor reïntegratie- en preventiediensten
N
Premie op te voeren als fiscale aftrekpost

Premie vanaf:

Bereken het

 

Wij vergelijken o.a.

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten

Op de werkvloer staat men bloot aan een aantal gevaren en staat men er staat men vaak niet bij stil hoe groot de kans er niet is om tijdens een ongeval arbeidsongeschikt te raken. Niet alleen een ongeval, maar ook andere factoren die langzaam maar zeker hun invloed hebben op niet alleen het lichaam, maar ook mentaal schade aanrichten, zijn er de oorzaak van dat men na verloop van tijd niet meer in staat is werkzaamheden uit te voeren. Gelukkig kan dit opgevangen worden, namelijk door het afsluiten van een AOV verzekering. De verzekering is namelijk voor zelfstandige ondernemers, omdat je hiermee namelijk geen uitkering van de overheid krijgt wanneer je niet kan werken. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als je een ongeval hebt gehad op het werk of langdurig ziek bent. De AOV biedt een maandelijkse uitkering, waardoor je als ondernemer niet zonder inkomsten komt zitten. Als ondernemer heb je veel meer risico dan iemand in loondienst waardoor velen kiezen om dit af te dekken.

Op deze pagina vindt je daarom informatie van arbeidsongeschiktheidsverzekeraars en en kan je daarom filteren en vergelijken om de beste AOV verzekering vergelijken welke aansluit bij jouw wensen.

Arbeidsongeschikt gebeurd veel

Er zijn altijd beroepen zijn die veel vragen van de uitvoerders, zowel mentaal als fysiek. Op lange termijn zullen de gevolgen niet uitblijven en kan zo een persoon niet meer voor de volle 100% zijn of haar taak blijven uitvoeren. Er wordt in zulke gevallen wel uitgekeken naar een alternatieve taak, maar is er lang niet altijd zo een optie te vinden. Naar huis sturen zonder een salaris is er in deze moderne tijd niet bij en zou het voor de werkgever wel niet prettig uitkomen om zo een werknemer door te blijven betalen zonder daar iets voor terug te krijgen. Om dit soort van gevallen te vermijden kan er een arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten worden. Die zal, na evaluatie, de compensatie van zo een werknemer op zich nemen en hoeft het bedrijf dus geen bijdrage meer te leveren. Belangrijk is het wel dat de verzekering afgesloten is en men wel conform de voorwaarden te werk is gegaan. De kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering zijn altijd een weerspiegeling van de bedrijfsactiviteiten en de omzet waardoor de premie voor een ieder betaalbaar is.

Voordelen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering

 • Altijd verzekerd zijn van een inkomen
 • De premie is aftrekbaar
 • Zelf bepalen welk deel van je inkomen je wilt verzekeren
 • Voorkomen is altijd beter dan genezen, dit is de preventieverzekering

Ongevallen gebeuren veel

Bij een ongeval waarbij men niet meer in staat is om verder deel te nemen aan het arbeidsproces, zal ook door de arbeidsongeschiktheidsverzekering tot compensatie worden overgegaan in de meeste gevallen. Alleen ongevallen die plaats vinden binnen de invloedssfeer van de werkzaamheden die zo een bedrijf uitvoert vallen hieronder. Een incident thuis of na het werk zal dus niet vallen onder deze verzekering. Bij letsels door werknemers onderling zijn veroorzaakt en permanente schade hebben veroorzaakt, zal de verzekering dus wel inkomen. Een verzekering welke meer biedt voor specifiek ongevallen, is de ongevallenverzekering.

AOV vergelijken

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV verzekering) afsluiten is vaak ook nog verplicht wanneer het bedrijf ingeschreven is bij verschillende vakorganisaties en wordt dat ook nog van de arbeidersbonden geëist. Het mes snijdt bij zo een verzekering altijd aan twee kanten omdat zowel het bedrijf alsook de werknemers zo de garantie hebben op een vlotte afhandeling in het geval van arbeidsongeschiktheid (AOV). Ook zijn de voorwaarden duidelijk weergegeven en weet men dus gelijk waar men aan toe is. Deze mate van zekerheid komt de arbeidsrust zeker ten goede en geldt dat ook voor de motivatie. Men zal zich immers wel extra inzetten wanneer het duidelijk is dat men ook na een ongeval of andere vorm van incident toch nog op een uitkering kan rekenen. Er zijn tegenwoordig veel verzekeraars welke deze verzekering aanbieden waar je het geheel de aov online afsluiten kunt.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen

Niet alleen bedrijven met meerdere werknemers, maar ook kleine zelfstandigen mogen zo een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten. Ook zij lopen namelijk het risico om arbeidsongeschikt te worden verklaard en is het financieel risico voor deze groep wel bijzonder groot. Ze kunnen namelijk geen beroep doen op hun werkgever en zal de verzekering de enige partij zijn die dat wel zal doen.  daartoe moet zo een zelfstandige dan wel eerst een arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP hebben afgesloten. De dekking omvat altijd wel meer dan een maandelijkse uitkering alleen en wordt er ook voor omscholing voor het uit kan voeren van een ander beroep gezorgd. Het blijft namelijk nog altijd de bedoeling dat men na verloop van tijd toch weer deel zal kunnen nemen op de arbeidsmarkt. Natuurlijk zullen er altijd wel gevallen zijn waarbij dat niet mogelijk zal zijn en zal de uitkering van kracht blijven.

Om er zeker van te zijn dat de voordeligste premie wordt betaald, zal arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken zeker niet mogen ontbreken. De dekkingsvoorwaarden en het pakket dat past bij zo een bedrijf zullen daarbij doorslaggevend moeten zijn. Ook de mogelijkheden welke er geboden worden om te worden omgeschoold en begeleiding na een ongeval, zullen van invloed zijn op de keuze.

Kosten arbeidsongeschiktheidsverzekering

De kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering zijn afhankelijk van een aantal criteria en factoren. De belangrijkste hiervan zijn:

 • Het verzekerde bedrag
 • Het eigen risico bedrag
 • Leeftijd
 • De dekking

Dit zijn de criteria welke het meest invloed hebben op de maandelijkse of jaarlijkse kosten van de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Hoe beter je verzekerd wilt zijn, hoe hoger de premie zal bedragen. De premie arbeidsongeschiktheidsverzekering zal dus een stuk lager zijn als je de minimale dekking wilt. Het is goed om na te gaan wat je precies wilt met de verzekering en of je een arbeidsongeschiktheidsverzekering wilt afsluiten of niet. De arbeidsongeschiktheidsverzekering kosten lijken soms hoog als ondernemer, maar arbeidsongeschiktheid zijn is veel duurdere aangelegenheid. Wij bieden via de vergelijking betrouwbare verzekeraars aan welke jou kunnen voorzien van een geschikte en goedkope arbeidsongeschiktheidsverzekering. Het loont daarom altijd om gebruik te maken een AOV verzekering vergelijken, je kan al snel enkele tientallen euro’s besparen door de juiste verzekering te kiezen welke aansluit op jouw wensen met de beste prijs.

Premie arbeidsongeschiktheidsverzekering

Je betaald een premie voor de verzekering zoals elke verzekering, deze hangt af van een aantal zaken. Waarvan we hierboven al een aantal hebben genoemd, zijn er hier nog een aantal belangrijke factoren voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering premie:

 • Wanneer de uitkering moet beginnen
 • Tot en met wanneer de uitkering doorloopt
 • Het deel van de inkomen dat je wilt verzekeren
 • Hoe het arbeidsongeschiktheid wordt beoordeeld door de verzekeraar
 • Vanaf welk percentage arbeidsongeschiktheidsverzekering je de uitkering wilt laten ingaan

Passend advies voor jou situatie

Veel verzekeraars bieden ook de mogelijkheid een adviesrapport te bestellen. Zo heb jij contact met een adviseur welke samen met jou de beste keuzes kan maken. Hier betaal je vaak een eenmalig bedrag voor omdat je persoonlijk advies krijgt. Natuurlijk kan je er zelf ook gewoon voor kiezen om verzekeraars te vergelijken, een aantal vragen waar je antwoord op zou moeten krijgen zijn de volgende:

 • Waarvoor ben ik precies verzekerd?
 • Wat is het verzekerde bedrag dat ik wil?
 • Hoe is de beoordeling?
 • Wacht is de wachttijd?
 • Wat is het arbeidsongeschiktheidspercentage in mijn beroep?
 • Wat is de vaste en variabele premie?
 • Vanaf wanneer zou je het in willen laten gaan?

De arbeidsongeschiktheidsverzekering lijkt voor velen ook op de beroepsaansprakelijkheidsverzekering, maar dit is een andere verzekering gezien die specifiek gericht is op het beroep dat je uitoefent en de schade welke daaruit kan komen, waarbij hier de focus ligt op het arbeidsongeschiktheid kunnen raken tijdens je beroep. 

AOV vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars