Bromfietsverzekering

Ontdek de beste bromfietsverzekering.

Bromfietsverzekering vergelijken

N
Hulp bij schade door een ongeluk
N
Accessoires meeverzekerd
N
Aanschafwaarde 1 jaar na aankoop vergoed
N
Verzekering zelf samenstellen

Premie vanaf:

Meer informatie

 

Inshared logo

N
Vervangend vervoer
N
Accessoires meeverzekerd
N
Elke dag opzegbaar
M
Hoog eigen risico

Premie vanaf:

Meer informatie

 

N
Direct 55% no-claim korting
N
Aankoopbedrag vergoed
N
Zelf samen te stellen
N
No-claim meeneembaar

Premie vanaf:

Meer informatie

 

Wij vergelijken onder andere

unive logo
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Bromfietsverzekering afsluiten

Ook jouw bromfiets is natuurlijk kostbaar en is een verzekering dan wel op zijn plaats. Het is daarnaast ook nog verplicht een verzekering af te sluiten wanneer je ermee deel zal nemen aan het verkeer en is dat maar goed ook. Een ongeluk schuilt nu eenmaal in een hoek en kan de schade al snel flink oplopen. Denk daarbij niet alleen aan de materiële schade, maar ook het oplopen van letsels. Een bromfietsverzekering sluit je dus niet snel af, maar kijk je eerst wel rond wat de verschillende verzekeraars te bieden hebben.

Natuurlijk geldt het niet uitsluitend voor bromfietsers

Ook scooters, snorfietsen en andere aan bromfiets gelijkgestelde vervoersmiddelen, zijn te verzekeren en is het van groot belang dat er bij het verzekeren aangegeven wordt wie het meest met de brommer zal rijden en de leeftijd van die persoon. Een bromfiets wordt wel vaker door meer dan een persoon gereden en is er daar volgens de verzekering dan ook niets mis mee. Er dient echter wel aangegeven te worden wat de leeftijd is van de jongste bestuurder omdat de premie overeenkomstig die leeftijd berekend zal worden. Wegkomen met de verkeerde informatie heeft tot gevolg dat bij een incident waar de waarheid naar boven komt, er strenge sancties zullen volgen. Dat is zeker niet de bedoeling wanneer je de bromfiets zal verzekeren. Het tussentijds aangegeven dat de leeftijd van de bestuurder veranderd is, mag altijd wel en zal de premie daarna ook aangepast worden. Voor alle duidelijkheid: de verzekering gaat uit van de leeftijd van degene die de bromfiets het meest zal besturen. Het kan dus zijn dat de verzekerde wat ouder is, maar de bromfiets vaker door een jongere broer of zus gereden wordt.

Bromfietsverzekering dekking

Net zoals bij auto’s, is het ook mogelijk om zo een bromfiets met een extra dekking te laten verzekeren. Handig is de mogelijkheid om zelfs bij diefstal de waarde van de brommer vergoedt te krijgen. Ook indien jij de veroorzaker bent van een aanrijding en de bromfiets raakt beschadigd, biedt een allriskverzekering uitkomst. Bij sommige verzekeraars wordt tot een zekere hoogte ook schade veroorzaakt door eigen schuld vergoed. Ook bij joyriding wordt de schade vergoed bij een allrisk dekking. Het is bij alle schadegevallen van groot belang om die gelijk te melden aan de verzekeraar. Dat kan altijd wel online of een telefoontje. Het proces kan zo in werking komen en zijn er een aantal stappen die er gevolgd zullen worden voordat de schade wordt vergoed.

Omdat elke verzekeraar op een aparte wijze omgaat met de verschillende factoren voor het berekenen van de premie, is het vergelijken aangeraden. De leeftijd, maar ook de woonplaats en schadevrij jaren zullen bepalend zijn voor de hoogte van de premie. De kosten bromfietsvergelijking hangen dus af van een aantal factoren en is dat ook de reden dat de premie zo verschillend kan zijn per verzekeraar.

Overstappen van bromfietsverzekering

Bij bromfietsverzekering vergelijken, is de kans groot dat je een verzekeraar tegen zult komen die de brommer tegen een gunstigere premie kan verzekeren. Tussentijds worden er altijd veranderingen aangebracht bij de berekeningsmethodes van de verschillende verzekeringsmaatschappijen (de concurrentie onderling speelt hierbij een belangrijke rol) en kan het zo gebeuren dat je plots flink kunt besparen bij een andere maatschappij. Kijk daarbij wel wat de voorwaarden zijn. Zo moet het overnemen van het aantal schadevrije jaren geen probleem vormen en moet de hoogte van het eigen risico acceptabel zijn. Laat er tussen het opzeggen van de oude en afsluiten van de nieuwe verzekering geen speling zitten omdat de bromfiets dan voor een korte periode niet verzekerd zal zijn.

Net zoals bij de meeste andere verzekeringen, is ook de bromfietsverzekering uit te breiden. Zo is er een aparte verzekering af te sluiten voor de opzittenden. Bij een ongeval raakt de bijrijder in de meeste gevallen wel gewond en kan dat soms leiden tot blijvende invalide of zelfs de dood. De verzekering zal voor zulke gevallen dan een bedrag overmaken. Ook om mee te nemen is de verhaalverzekering. Bij een ongeluk kan er namelijk schade worden veroorzaakt aan de bezittingen van derden en zullen die de schade zeker verhalen op de veroorzaker. Met zo een verzekering op zak, zal het echter de verzekeraar zijn die alles zal vergoeden.

Het afsluiten van een bromfietsverzekering is dus een aangelegenheid waar je de nodige aandacht aan moet besteden en het best een vergelijking maakt tussen alle verzekeraars. Naast de standaard WA verzekering, zal een allrisk verzekering zeker uitkomst bieden in gevallen waarbij er sprake is van diefstal, vandalisme of gewoon een ongeluk waarbij je de veroorzaker bent. Met het afsluiten van additionele verzekeringen zoals die voor de opzittenden, kom je nooit te staan voor een onverwachte uitgave in het geval van een ongeluk en laat je alles keurig door de verzekeringsmaatschappij vergoeden.

Veelgestelde bromfietsverzekering vragen

Wat kost een bromfietsverzekering?

Hoe duur is een bromfietsverzekering? Dit is een veelgehoorde vraag bij het aanschaffen van een bromfiets. Je bent namelijk verplicht om je bromfiets voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) te verzekeren. Gelukkig hoeft een bromfietsverzekering helemaal niet zo duur te zijn. De kosten bromfietsverzekering zijn afhankelijk van een aantal zaken en elke situatie is anders.

Factoren die van belang zijn voor de bepaling van de hoogte van de premie:

 • Gekozen dekking (WA, WA+, all risk)
 • Het aantal schadevrije jaren
 • De leeftijd van de verzekeringnemer
 • De postcode van de verzekeringnemer
 • De eventuele extra modules

Wat een bromfietsverzekering je uiteindelijk per maand gaat kosten is dus moeilijk te zeggen. Er zijn echter al basisverzekeringen vanaf een paar euro per maand. Kies je namelijk voor alleen WA dekking, dan zal je goedkoper uit zijn dan wanneer je een uitgebreide dekking kiest. Hoe meer er vergoed wordt, hoe hoger de premie die je moet betalen. Ook zijn de kosten van een bromfietsverzekering afhankelijk van jouw leeftijd en het aantal jaren dat je schadevrij hebt gereden. Hoe jonger je bent, hoe meer je gezien wordt als onervaren bestuurder en hoe minder schadevrije jaren je hebt opgebouwd. Dit betekent ook hogere kosten doordat verzekeraars een hogere premie rekenen.

Vaak wordt bij de aanvullende dekking eerst een eigen risico in rekening gebracht. Dat betekent dat de verzekeraar niet het gehele bedrag vergoedt, maar dat je eerst zelf een bepaald bedrag moet betalen. Daarna betaalt de verzekeraar de rest. Een voorbeeld: de totale schade is €300 en jouw eigen risico is €100 , dan betaal jij zelf €100 en de verzekering betaalt de resterende €200. Vaak geldt er alleen een eigen risico bij een WA+ of all risk verzekering. Dit zijn dus extra kosten waar je rekening mee moet houden.

Wat is een bromfietsverzekering?

 Stel je hebt net een nieuwe bromfiets en gaat met deze op pad voor een mooi ritje. Je komt in een botsing terecht met een ander voertuig, waarbij jij schuldig bent aan het ongeluk. Er is niet alleen flinke schade aan jouw scooter, maar ook aan het voertuig van de andere persoon. De kosten voor de reparatie lopen al gauw in de papieren en het zal je veel geld gaan kosten. Gelukkig kan een bromfietsverzekering uitkomst bieden.

Een bromfietsverzekering is een verzekering die je afsluit voor je bromfiets of scooter. Onder een bromfiets wordt meestal verstaan: een voertuig tot 45 km/uur. Je bent wettelijk verplicht om een verzekering af te sluiten voor je bromfiets, zodat de schade die jij met je scooter aan andere veroorzaakt, wordt vergoed. Dit wordt de Wettelijke Aansprakelijkheid genoemd.

Bijna alle verzekeraars hanteren de volgende drie soorten dekkingen:

 • WA dekking
 • WA met beperkte cascodekking (of WA+)
 • WA met volledige cascodekking (of all risk)

Zoals gezegd is dus verplicht om een bromfietsverzekering in ieder geval met een WA dekking af te sluiten. Dit is de basisdekking die schade verzekert die je met je bromfiets veroorzaakt aan anderen. Daarnaast zijn er nog twee andere dekkingen waar je voor kunt kiezen: de beperkte casco (WA+) of de volledige casco (all risk). Met de beperkte casco verzeker je naast de WA dekking ook schade aan jouw eigen bromfiets ontstaan door brand, storm of diefstal. De volledige casco verzekert ook schade aan jouw voertuig door botsingen, valpartijen en vandalisme. Welke dekking je afsluit is met name afhankelijk van de waarde van de bromfiets. Is het al een oudere bromfiets, dan heb je vaak al aan een basis WA dekking genoeg. Heb je echter een (vrij) nieuwe bromfiets die nog een hoge dagwaarde heeft, dan is het aan te raden om eventueel een van de andere twee dekkingen te kiezen.

Wat kost een all risk scooterverzekering?

Een all risk scooterverzekering is de meest uitgebreide verzekering die je kunt afsluiten en dekt ook schade aan jouw eigen scooter. Daarom zijn de kosten voor een all risk scooterverzekering hoger dan voor een standaard WA dekking. Er geldt namelijk: hoe uitgebreider de dekking hoe hoger de premie van de verzekering.

Met een all risk dekking ben je niet alleen gedekt voor schade die je met jouw scooter aan andere aanbrengt maar ook voor schade aan jouw eigen scooter:

 • Schade door diefstal
 • Schade door storm
 • Schade door brand
 • Schade door vandalisme
 • Schade door een botsing of een valpartij

De all risk verzekering is aan te raden als je een nieuwe(re) scooter hebt die een hoge dagwaarde heeft. Verzekeraars zullen bij het bepalen van de all risk scooterverzekering kijken naar het type scooter en het bouwjaar. Het is voor de verzekeraar van belang om te weten wat de waarde van de te verzekeren scooter is. Ook is het voor de verzekeraar belangrijk hoe oud de eigenaar van de scooter is en hoeveel schadevrije jaren als bestuurder hij of zij heeft. Tot slot is het belangrijk om te weten dat er bij een all risk scooterverzekering meestal ook een eigen risico geldt. Dit is het bedrag dat je bij schade zelf moet bijdragen. Meestal ligt dit bedrag tussen de €100,- en de €200,-

Het is dus moeilijk om aan te geven wat precies de exacte kosten zullen zijn voor een all risk scooterverzekering, aangezien er verschillende factoren meespelen. Het is aan te raden om een vergelijking te maken tussen verschillende verzekeraars die een all risk dekking aanbieden. Dit omdat elke verzekeraar op een andere wijze omgaat met de verschillende factoren die ze gebruiken om de premie te berekenen.

Scooterverzekering afsluiten, hoe moet dat?

Je kunt tegenwoordig heel makkelijk een scooterverzekering online afsluiten. Voordat je tot het afsluiten van een scooterverzekering overgaat, is het verstandig om een vergelijking maken van de verschillende aanbieders. Zowel bij het doen van de vergelijking als bij het afsluiten van de verzekering via de website, zijn een aantal van jouw gegevens belangrijk voor de verzekeraar om te weten. Met deze gegevens kunnen de verzekeraars namelijk de juiste premie bepalen. Ze zullen onder andere vragen om de volgende gegevens:

 • De kentekenplaat en de meldcode van de bromfiets (laatste 4 nummers van het framenummer)
 • Jouw geboortedatum
 • Jouw postcode
 • Hoeveel schadevrije jaren je hebt
 • Welke dekking je wilt: WA, WA+ of all risk

Voor welke dekking je kiest hangt voornamelijk af van wat voor soort scooter je hebt. Voor een nieuwe scooter met een nog hoge dagwaarde is het afsluiten van een uitgebreide dekking  raadzaam. Echter na een paar jaar zal de scooter een lagere dagwaarde krijgen en heb je aan een basis WA dekking vaak al genoeg. In dit laatste geval zal je premie ook lager zijn.

Na het invullen van de juiste gegevens zul je een overzicht krijgen van de premies die de verschillende verzekeraars bieden en wat ze allemaal dekken. Zo vind je de voor jouw goedkoopste scooterverzekering en je kunt deze direct via dezelfde pagina afsluiten.

Wat is de goedkoopste bromfietsverzekering

De goedkoopste bromfietsverzekering is de verzekering met alleen een WA dekking. Dit is de wettelijk verplichte basisverzekering voor aansprakelijkheid en heeft over het algemeen de laagste premie. Deze verzekering biedt echter alleen dekking bij schade aan een ander. Soms is het noodzakelijk om een uitgebreide verzekering af te sluiten. Dit geldt met name voor nieuwe en duurdere bromfietsen.  Er geldt, hoe uitgebreider de dekking, hoe duurder de verzekering.

Wat moet je doen om de premie van een goedkope bromfietsverzekering te berekenen? Je kunt tegenwoordig heel simpel online een vergelijking maken tussen verzekeraars. Dit gebeurt aan de hand van een aantal gevraagde gegevens. Gebaseerd op deze gegevens wordt de premie berekend.

Factoren die bepalen of een bromfietsverzekering goedkoper of duurder wordt:

 • Gekozen dekking: WA-dekking, beperkte casca (WA+), volledig casco (all risk)
 • Het aantal schadevrije jaren
 • Type bromfiets en bouwjaar
 • De leeftijd van de verzekeringnemer
 • De postcode van de verzekeringnemer
 • De eventuele extra modules

Een bromfietsverzekering wordt ook goedkoper naarmate je meer schadevrije jaren hebt en als je geen jonge bestuurder meer bent. De premie is ook lager als je de bromfiets niet in een grotere stad gebruikt. Dit komt omdat de kans op ongelukken groter worden geacht in een stad en dat is meer risico voor de verzekeraar.

Een goedkope bromfietsverzekering vind je tegenwoordig dus heel gemakkelijk online. Het is zeer aan te raden om eerst een vergelijking te maken tussen verschillende verzekeraars om jezelf ervan te verzekeren dat je de voor jou geschikte en goedkoopste bromfietsverzekering afsluit.

Wat is eigen risico bromfietsverzekering?

Bij veel verzekeringen krijg je te maken met een eigen risico. Het eigen risico is het bedrag dat de verzekeraar niet vergoedt en is het bedrag dat je eerst zelf moet betalen. De rest van de schade wordt daarna wel vergoed. Soms kun je de hoogte eigen risico van je bromfietsverzekering zelf kiezen. Dat is fijn, omdat dit van invloed is op de hoogte van de premie. Normaal gesproken geldt: hoe hoger je het eigen risico kiest, hoe lager de premie. Veel verzekeraars bieden namelijk een korting aan op de premie als je voor een hoger eigen risico kiest.

Er zijn drie soorten dekkingen voor een bromfietsverzekering:

 • WA-dekking
 • WA met beperkte cascodekking (of WA+)
 • WA met volledige cascodekking (of all risk)

Wanneer eigen risco?

Je hebt niet altijd een eigen risico bij de bromfietsverzekering. De meeste verzekeraars rekenen geen eigen risico bij een verzekering met alleen WA dekking. Meestal geldt er dan ook alleen een eigen risico voor de uitgebreide dekkingen en niet voor de basisverzekering. Het gaat dan voornamelijk om schade aan jouw bromfiets door diefstal of beschadiging. Soms wordt er wel een eigen risico in rekening gebracht als jij jouw bromfiets hebt uitgeleend aan iemand die jonger of onervaren is en hierdoor een ongeluk veroorzaakt en schade aan een ander toebrengt.

Bij de meeste verzekeraars ligt het eigen risico tussen de €100,- en de €200,- Een voorbeeld om te laten zien hoe het eigen risico werkt is: stel jij hebt schade aan jouw bromfiets door een valpartij. De schade bedraagt €250,-.  Echter heb je bij deze verzekeraar een eigen risico van €100,-. Dat betekent dat jij €100,- betaalt aan de schade en de verzekeraar de resterende €150,-. Het nadeel bij het hebben van een eigen risico is dat je dat bedrag wel achter de hand moet hebben om in het geval van schade zelf te kunnen betalen.

Wat kost een scooterverzekering?

Hoe duur is een scooterverzekering? Dit is een veelgehoorde vraag bij het aanschaffen van een scooter. Je bent namelijk verplicht om je scooter voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) te verzekeren. De scooterverzekering kosten zijn afhankelijk van een aantal zaken en elke situatie is anders. Wat een scooterverzekering je uiteindelijk per maand gaat kosten is daarom moeilijk te zeggen. Er zijn echter al basisverzekeringen (alleen WA dekking) vanaf een paar euro per maand.

Factoren die voor verzekeraars van belang zijn voor de bepaling van de hoogte van de premie:

 • Gekozen dekking
 • Het aantal schadevrije jaren
 • De leeftijd van de verzekeringnemer
 • De postcode van de verzekeringnemer
 • Het type scooter en bouwjaar
 • De eventuele extra modules

Kosten voor een scooterverzekering zullen over het algemeen hoger zijn als je voor een uitgebreide dekking kiest (met eventueel extra modules), als je weinig schadevrije jaren hebt, als je jong bent en ook nog eens in een stad woont. En tot slot speelt ook het soort scooter een rol. Bepaalde merken van scooters zijn vaak duurder dan andere merken. Dit maakt de scooters populairder onder dieven en als je zo’n scooter hebt zal je premie waarschijnlijk ook hoger zijn, waardoor je maandelijkse lasten iets hoger worden.

Houdt tot slot ook rekening met het eigen risico. Vaak wordt bij de aanvullende dekking eerst een eigen risico in rekening gebracht. Dat betekent dat de verzekeraar niet het gehele bedrag vergoedt, maar dat je eerst zelf een bepaald bedrag moet betalen. Als je dit bedrag eenmaal hebt opgebruikt, dan zal de verzekering de rest van de schade vergoeden. Dus stel de totale schade is €300 en jouw eigen risico is €100, dan betaal jij zelf €100 en de verzekering betaalt de resterende €200.

Hoe vind ik een goedkope scooterverzekering?

Het vinden van de goedkoopste scooterverzekering doe je heel eenvoudig door het online maken van een vergelijking tussen verschillende aanbieders. Hoe goedkoop een scooterverzekering is hangt af van een aantal factoren:

 • Gekozen dekking
 • Het aantal schadevrije jaren
 • De leeftijd van de verzekeringnemer
 • De postcode van de verzekeringnemer
 • Het type scooter en bouwjaar
 • De eventuele extra modules

De goedkoopste scooterverzekering zal de verzekering zijn met alleen een WA dekking. Dit is de wettelijk verplichte basisverzekering en heeft de laagste premie. Er geldt namelijk hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger de te betalen premie.

Wat moet je doen om de premie van een goedkope scooterverzekering te bereken?

Je kunt tegenwoordig dus heel simpel online een vergelijking maken tussen verzekeraars. Dit gebeurt aan de hand van een aantal vragen die gebaseerd zijn op de factoren die de premie bepalen. Gebaseerd op de antwoorden wordt de premie berekend. Een goedkope scooterverzekering vergelijken is zeer aan te raden, omdat je zo de voor jou meest geschikte en voordeligste scooterverzekering vindt en direct kunt afsluiten. Het voordeel van het vergelijken is dat je ook meteen in een overzicht ziet van de verschillende polisvoorwaarden en de daarbij behorende premies zijn. Als je de premie per verzekeraar moet berekenen, krijg je geen goed overzicht en bestaat de kans dat je de goedkoopste scooterverzekering misloopt.

Brommerverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars