Bromfietsverzekering

Ontdek de beste bromfietsverzekering.

Bromfietsverzekering vergelijken

Centraal Beheer

N
Hulp bij schade door een ongeluk
N
Accessoires meeverzekerd
N
Aanschafwaarde 1 jaar na aankoop vergoed
N
Verzekering zelf samenstellen

Premie vanaf:

Meer informatie

 

Inshared logo

N
Vervangend vervoer
N
Accessoires meeverzekerd
N
Elke dag opzegbaar
M
Hoog eigen risico

Premie vanaf:

Meer informatie

 

N
Direct 55% no-claim korting
N
Aankoopbedrag vergoed
N
Zelf samen te stellen
N
No-claim meeneembaar

Premie vanaf:

Meer informatie

 

Bromfietsverzekering vergelijken

Centraal Beheer

N
Hulp bij schade door een ongeluk
N
Accessoires meeverzekerd
N
Aanschafwaarde 1 jaar na aankoop vergoed
N
Verzekering zelf samenstellen

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Inshared logo

N
Vervangend vervoer
N
Accessoires meeverzekerd
N
Elke dag opzegbaar
M
Hoog eigen risico

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

N
Direct 55% no-claim korting
N
Aankoopbedrag vergoed
N
Zelf samen te stellen
N
No-claim meeneembaar

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Wij vergelijken o.a.

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Bromfietsverzekering afsluiten

Ook jouw bromfiets is natuurlijk kostbaar en is een verzekering dan wel op zijn plaats. Het is daarnaast ook nog verplicht een verzekering af te sluiten wanneer je ermee deel zal nemen aan het verkeer en is dat maar goed ook. Een ongeluk schuilt nu eenmaal in een hoek en kan de schade al snel flink oplopen. Denk daarbij niet alleen aan de materiële schade, maar ook het oplopen van letsels. Een bromfietsverzekering sluit je dus niet snel af, maar kijk je eerst wel rond wat de verschillende verzekeraars te bieden hebben.

Natuurlijk geldt het niet uitsluitend voor bromfietsers

Ook scooters, snorfietsen en andere aan bromfiets gelijkgestelde vervoersmiddelen, zijn te verzekeren en is het van groot belang dat er bij het verzekeren aangegeven wordt wie het meest met de brommer zal rijden en de leeftijd van die persoon. Een bromfiets wordt wel vaker door meer dan een persoon gereden en is er daar volgens de verzekering dan ook niets mis mee. Er dient echter wel aangegeven te worden wat de leeftijd is van de jongste bestuurder omdat de premie overeenkomstig die leeftijd berekend zal worden. Wegkomen met de verkeerde informatie heeft tot gevolg dat bij een incident waar de waarheid naar boven komt, er strenge sancties zullen volgen. Dat is zeker niet de bedoeling wanneer je de bromfiets zal verzekeren. Het tussentijds aangegeven dat de leeftijd van de bestuurder veranderd is, mag altijd wel en zal de premie daarna ook aangepast worden. Voor alle duidelijkheid: de verzekering gaat uit van de leeftijd van degene die de bromfiets het meest zal besturen. Het kan dus zijn dat de verzekerde wat ouder is, maar de bromfiets vaker door een jongere broer of zus gereden wordt.

Bromfietsverzekering dekking

Net zoals bij auto’s, is het ook mogelijk om zo een bromfiets met een extra dekking te laten verzekeren. Handig is de mogelijkheid om zelfs bij diefstal de waarde van de brommer vergoedt te krijgen. Ook indien jij de veroorzaker bent van een aanrijding en de bromfiets raakt beschadigd, biedt een allriskverzekering uitkomst. Bij sommige verzekeraars wordt tot een zekere hoogte ook schade veroorzaakt door eigen schuld vergoed. Ook bij joyriding wordt de schade vergoed bij een allrisk dekking. Het is bij alle schadegevallen van groot belang om die gelijk te melden aan de verzekeraar. Dat kan altijd wel online of een telefoontje. Het proces kan zo in werking komen en zijn er een aantal stappen die er gevolgd zullen worden voordat de schade wordt vergoed.

Omdat elke verzekeraar op een aparte wijze omgaat met de verschillende factoren voor het berekenen van de premie, is het vergelijken aangeraden. De leeftijd, maar ook de woonplaats en schadevrij jaren zullen bepalend zijn voor de hoogte van de premie. De kosten bromfietsvergelijking hangen dus af van een aantal factoren en is dat ook de reden dat de premie zo verschillend kan zijn per verzekeraar.

Overstappen van bromfietsverzekering

Bij bromfietsverzekering vergelijken, is de kans groot dat je een verzekeraar tegen zult komen die de brommer tegen een gunstigere premie kan verzekeren. Tussentijds worden er altijd veranderingen aangebracht bij de berekeningsmethodes van de verschillende verzekeringsmaatschappijen (de concurrentie onderling speelt hierbij een belangrijke rol) en kan het zo gebeuren dat je plots flink kunt besparen bij een andere maatschappij. Kijk daarbij wel wat de voorwaarden zijn. Zo moet het overnemen van het aantal schadevrije jaren geen probleem vormen en moet de hoogte van het eigen risico acceptabel zijn. Laat er tussen het opzeggen van de oude en afsluiten van de nieuwe verzekering geen speling zitten omdat de bromfiets dan voor een korte periode niet verzekerd zal zijn.

Net zoals bij de meeste andere verzekeringen, is ook de bromfietsverzekering uit te breiden. Zo is er een aparte verzekering af te sluiten voor de opzittenden. Bij een ongeval raakt de bijrijder in de meeste gevallen wel gewond en kan dat soms leiden tot blijvende invalide of zelfs de dood. De verzekering zal voor zulke gevallen dan een bedrag overmaken. Ook om mee te nemen is de verhaalverzekering. Bij een ongeluk kan er namelijk schade worden veroorzaakt aan de bezittingen van derden en zullen die de schade zeker verhalen op de veroorzaker. Met zo een verzekering op zak, zal het echter de verzekeraar zijn die alles zal vergoeden.

Het afsluiten van een bromfietsverzekering is dus een aangelegenheid waar je de nodige aandacht aan moet besteden en het best een vergelijking maakt tussen alle verzekeraars. Naast de standaard WA verzekering, zal een allrisk verzekering zeker uitkomst bieden in gevallen waarbij er sprake is van diefstal, vandalisme of gewoon een ongeluk waarbij je de veroorzaker bent. Met het afsluiten van additionele verzekeringen zoals die voor de opzittenden, kom je nooit te staan voor een onverwachte uitgave in het geval van een ongeluk en laat je alles keurig door de verzekeringsmaatschappij vergoeden.

Brommerverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars