Rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering vergelijken: ontdek de beste verzekeraars.

Direct naar resultaat
✓ Gratis & Vrijblijvend ✓ Op Maat ✓ Direct Resultaat
N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

N
Verzekerd van advies & hulp
N
Juridisch advies bij conflict
N
Juridisch advies & hulp bij conflict buitenland
N
Kans op schadevergoeding

Premie vanaf:

Bereken het

N
400+ juridische specialisten vor hulp
N
Altijd gratis telefonisch advies
N
Zelf je advocaat kiezen
N
Nooit een eigen bijdrage betalen

Premie vanaf:

Bereken het

Inshared

N
Ruime dekking & lage premie
N
Voor het hele gezin
N
Door DAS en LegalShared
N
Dagelijks opzegbaar

Premie vanaf:

Bereken het

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Wij vergelijken o.a.

Rechtsbijstandverzekering kosten vergelijken

Het kan in het geval van schade wel anders lopen dan verwacht wanneer de verzekering bijvoorbeeld weigert de vergoeding te betalen of er een claim ingediend wordt door de benadeelde. Het is voor zulke gelegenheden dan wel gewenst dat er snel een passende rechtsbijstand ingeschakeld kan worden. Dit kan echter wel behoorlijk in de centen lopen en is het vaak ook nog een hele zoektocht om de juiste adviseur op het betreffend gebied te pakken te krijgen. Gelukkig kan je dit alles voorkomen door een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Ook op dat gebied zal je echter de nodige vergelijkingen moeten maken om er zeker van te zijn dat de verzekering wel voor jouw situatie van toepassing zal zijn.

Waarom is zo een vergelijking nodig

Men zal zich wel afvragen waarom zo een vergelijking dan nodig is omdat elke verzekeraar toch het beste te bieden wil hebben voor haar klanten. Dat klopt inderdaad en is de vergelijking dan ook niet bedoeld om te kijken naar minpunten, maar eerder naar de relatie van de verzekering met wat je graag terug wilt zien. Er zijn een aantal uitgangspunten die door elke verzekeraar worden gehanteerd en waar ze vaak voor een deel een eigen interpretatie aan geven. Een vergelijking zal al deze verschillen aan het licht brengen en kies je daarbij voor de verzekering die het beste te bieden heeft. Daarbij is niet het tarief de belangrijkste factor waar je op dient te letten omdat je er zeker van moet zijn dat de afgesloten verzekering wel afdoende zal zijn. Het heeft anders wel weinig nut om de verzekering af te sluiten wanneer het toch niet mogelijk zal zijn er een beroep op te kunnen doen.

Belangrijk om mee te nemen in de vergelijking zijn mogelijke overlappingen met een bestaande verzekering. Zo voorkom je niet alleen een dubbele verzekering, maar zal je dan ook nog extra kosten maken die niet nodig zijn. Bij het gaan op vakantie en daarbij een reisverzekering afsluit is daar soms een rechtsbijstandsverzekering inbegrepen.

Juridische conflicten

Wie je ook bent, het kan altijd gebeuren dat je in een juridisch conflict betrokken raakt. Op zo’n moment kan het handig zijn om een rechtsbijstandverzekering te hebben: een vergoeding voor de (soms zeer hoge) onkosten die tijdens een juridisch proces gemaakt worden.

Bepaal de kans op een conflict

Heb je een groot gezin of komen jij of je gezinsleden soms in de problemen met anderen? Dan wordt de kans groter dat jij of een gezinslid ooit gebruik moet maken van een rechtsbijstandverzekering. Ook het verkeer is een factor dat mee zou kunnen wegen in je beslissing: pakt iedereen de trein of de fiets naar het werk, dan is de kans op een conflict aanzienlijk kleiner dan als gezinsleden dagelijks drie uur onderweg zijn met de auto. Uit onderzoek blijkt dat rechtsbijstand-verzekeringen het meest gebruikt worden voor de onderwerpen Consument en wonen, Verkeer en Werk en Inkomen.

Rechtsbijstandverzekering dekking

Omdat er nou op haast elk gebied zich een geval kan voordoen waarbij rechtshulp vereist zal zijn, is het door de verzekeraars zodanig geregeld dat er de keuze is uit een aantal extra dekkingsmogelijkheden. Een rechtsbijstandverzekering biedt, net als elke andere verzekering, een standaarddekking en is deze van toepassing voor relatief kleine geschillen waarbij er geen behoefte bestaat voor specialistische juridische hulp. Zo kan een geschil ontstaan met de buren betreffende het willen plaatsen van een omheining of een probleem op de werkvloer prima met zo een standaard rechtsbijstandverzekering worden opgelost. Indien er echter sprake is van geschillen die vrij diepgaand zijn en waarbij er bovendien ook nog sprake is van grote financiële/persoonlijke gevolgen, dan zal er een beroep gedaan moeten worden op een specifiek aangegeven dekkingsgebied.

Zaken zoals een echtscheiding of een probleem met de Belastingdienst vereisen altijd een aanpak die verschilt met wat gangbaar is en moeten er juristen bijgehaald worden die over de nodige ervaring beschikken. Indien de verzekeraar die kennis niet zelf in huis heeft zal het dus ingehuurd moeten worden en lopen de kosten daarbij hoog op. Ook de tijdsperiode waarover zo een rechtszaak of geschil loopt kan behoorlijk lang zijn en dient er daarom met de aparte dekking ook nog een hogere premie betaalt te worden. Bij het vergelijken kijk je daarom ook naar de pakketten die er geboden worden en kom je bij sommige verzekeraars voordeliger uit wanneer je voor een aantal dekkingsopties kiest.

Eigen risico rechtsbijstandverzekering

Bij een rechtsbijstandsverzekering afsluiten hoort er ook een eigen risico bij en verschilt dat ook sterk per verzekeraar. Het beste is om het eigen risico samen met het minimum belang te nemen. Het minimumbelang kan je beschouwen als de ondergrens vanaf waar de verzekeraar het “lonend” acht om in te komen met de nodige bijstand. Dit is bedoeld om te voorkomen dat er voor alle kleine geschillen een beroep zal worden gedaan op de verzekeraar en dat wel kan zorgen voor administratieve problemen waarbij de focus niet volledig gelegd zal kunnen worden bij zaken die echt wel een gedegen aanpak vereisen. Het eigen risico en minimumbelang dienen dus goed op elkaar afgestemd te zijn omdat het weinig nut heeft wanneer het eigen risico betaald dient te worden voor een relatief kleine zaak en het te betalen bedrag hoger uit kan vallen dan wat je kwijt bent indien je gewoon zelf een jurist in handen zou nemen.

Naast het minimumbelang is er ook een limiet gesteld aan de kosten die er gemaakt mogen worden. Ingewikkelde rechtszaken die wel behoorlijk in de kosten lopen zullen dus maar beperkt vergoed worden.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten

Met alle bovenstaande informatie zal het nu dus wel duidelijk zijn dat er nogal wat grote verschillen kunnen zijn op het gebied van een rechtsbijstandsverzekering. Dat zijn niet alleen maar de kosten rechtsbijstandsverzekering, maar ook de gebieden waarvoor de verzekering geldig zal zijn. De standaarddekking die er geboden wordt is op zich weer afhankelijk van het minimumbelang en neem je daarbij ook het eigen risico in overweging. Allemaal zijn het factoren die mee zullen helpen om de beste rechtsbijstandsverzekering te kiezen. Voor de extra dekkingsmogelijkheden kijk je dan even wat de behoefte zal zijn op termijn en kan er uiteraard ook gekozen worden voor een compleet pakket.

Uitgebreide informatie over iedere rechtsbijstandsverzekering en over welke verzekeraars dit allemaal aanbieden, is terug te vinden op deze website. De vergelijker maakt het mogelijk om op een snelle en eenvoudige manier uiteenlopende Rechtsbijstandsverzekeringen te vergelijken.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars