Rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering vergelijken: ontdek de beste verzekeraars.

Direct naar resultaat
✓ Gratis & Vrijblijvend ✓ Op Maat ✓ Direct Resultaat
N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

N
Verzekerd van advies & hulp
N
Juridisch advies bij conflict
N
Juridisch advies & hulp bij conflict buitenland
N
Kans op schadevergoeding

Premie vanaf:

Bereken het

N
400+ juridische specialisten vor hulp
N
Altijd gratis telefonisch advies
N
Zelf je advocaat kiezen
N
Nooit een eigen bijdrage betalen

Premie vanaf:

Bereken het

Inshared

N
Ruime dekking & lage premie
N
Voor het hele gezin
N
Door DAS en LegalShared
N
Dagelijks opzegbaar

Premie vanaf:

Bereken het

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Wij vergelijken o.a.

Rechtsbijstandverzekering kosten vergelijken

Het kan in het geval van schade wel anders lopen dan verwacht wanneer de verzekering bijvoorbeeld weigert de vergoeding te betalen of er een claim ingediend wordt door de benadeelde. Het is voor zulke gelegenheden dan wel gewenst dat er snel een passende rechtsbijstand ingeschakeld kan worden. Dit kan echter wel behoorlijk in de centen lopen en is het vaak ook nog een hele zoektocht om de juiste adviseur op het betreffend gebied te pakken te krijgen. Gelukkig kan je dit alles voorkomen door een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Ook op dat gebied zal je echter de nodige vergelijkingen moeten maken om er zeker van te zijn dat de verzekering wel voor jouw situatie van toepassing zal zijn. Mocht je een bedrijf zijn, dan zal een zakelijke rechtsbijstandverzekering de oplossing zijn of als ZZP’er de rechtsbijstandverzekering ZZP.

Waarom is zo een vergelijking nodig

Men zal zich wel afvragen waarom zo een vergelijking dan nodig is omdat elke verzekeraar toch het beste te bieden wil hebben voor haar klanten. Dat klopt inderdaad en is de vergelijking dan ook niet bedoeld om te kijken naar minpunten, maar eerder naar de relatie van de verzekering met wat je graag terug wilt zien. Er zijn een aantal uitgangspunten die door elke verzekeraar worden gehanteerd en waar ze vaak voor een deel een eigen interpretatie aan geven. Een vergelijking zal al deze verschillen aan het licht brengen en kies je daarbij voor de verzekering die het beste te bieden heeft. Daarbij is niet het tarief de belangrijkste factor waar je op dient te letten omdat je er zeker van moet zijn dat de afgesloten verzekering wel afdoende zal zijn. Het heeft anders wel weinig nut om de verzekering af te sluiten wanneer het toch niet mogelijk zal zijn er een beroep op te kunnen doen.

Belangrijk om mee te nemen in de vergelijking zijn mogelijke overlappingen met een bestaande verzekering. Zo voorkom je niet alleen een dubbele verzekering, maar zal je dan ook nog extra kosten maken die niet nodig zijn. Bij het gaan op vakantie en daarbij een reisverzekering afsluit is daar soms een rechtsbijstandsverzekering inbegrepen.

Juridische conflicten

Wie je ook bent, het kan altijd gebeuren dat je in een juridisch conflict betrokken raakt. Op zo’n moment kan het handig zijn om een rechtsbijstandverzekering te hebben: een vergoeding voor de (soms zeer hoge) onkosten die tijdens een juridisch proces gemaakt worden.

Bepaal de kans op een conflict

Heb je een groot gezin of komen jij of je gezinsleden soms in de problemen met anderen? Dan wordt de kans groter dat jij of een gezinslid ooit gebruik moet maken van een rechtsbijstandverzekering. Ook het verkeer is een factor dat mee zou kunnen wegen in je beslissing: pakt iedereen de trein of de fiets naar het werk, dan is de kans op een conflict aanzienlijk kleiner dan als gezinsleden dagelijks drie uur onderweg zijn met de auto. Uit onderzoek blijkt dat rechtsbijstand-verzekeringen het meest gebruikt worden voor de onderwerpen Consument en wonen, Verkeer en Werk en Inkomen.

Rechtsbijstandverzekering dekking

Omdat er nou op haast elk gebied zich een geval kan voordoen waarbij rechtshulp vereist zal zijn, is het door de verzekeraars zodanig geregeld dat er de keuze is uit een aantal extra dekkingsmogelijkheden. Een rechtsbijstandverzekering biedt, net als elke andere verzekering, een standaarddekking en is deze van toepassing voor relatief kleine geschillen waarbij er geen behoefte bestaat voor specialistische juridische hulp. Zo kan een geschil ontstaan met de buren betreffende het willen plaatsen van een omheining of een probleem op de werkvloer prima met zo een standaard rechtsbijstandverzekering worden opgelost. Indien er echter sprake is van geschillen die vrij diepgaand zijn en waarbij er bovendien ook nog sprake is van grote financiële/persoonlijke gevolgen, dan zal er een beroep gedaan moeten worden op een specifiek aangegeven dekkingsgebied.

Zaken zoals een echtscheiding of een probleem met de Belastingdienst vereisen altijd een aanpak die verschilt met wat gangbaar is en moeten er juristen bijgehaald worden die over de nodige ervaring beschikken. Indien de verzekeraar die kennis niet zelf in huis heeft zal het dus ingehuurd moeten worden en lopen de kosten daarbij hoog op. Ook de tijdsperiode waarover zo een rechtszaak of geschil loopt kan behoorlijk lang zijn en dient er daarom met de aparte dekking ook nog een hogere premie betaalt te worden. Bij het vergelijken kijk je daarom ook naar de pakketten die er geboden worden en kom je bij sommige verzekeraars voordeliger uit wanneer je voor een aantal dekkingsopties kiest.

Eigen risico rechtsbijstandverzekering

Bij een rechtsbijstandsverzekering afsluiten hoort er ook een eigen risico bij en verschilt dat ook sterk per verzekeraar. Het beste is om het eigen risico samen met het minimum belang te nemen. Het minimumbelang kan je beschouwen als de ondergrens vanaf waar de verzekeraar het “lonend” acht om in te komen met de nodige bijstand. Dit is bedoeld om te voorkomen dat er voor alle kleine geschillen een beroep zal worden gedaan op de verzekeraar en dat wel kan zorgen voor administratieve problemen waarbij de focus niet volledig gelegd zal kunnen worden bij zaken die echt wel een gedegen aanpak vereisen. Het eigen risico en minimumbelang dienen dus goed op elkaar afgestemd te zijn omdat het weinig nut heeft wanneer het eigen risico betaald dient te worden voor een relatief kleine zaak en het te betalen bedrag hoger uit kan vallen dan wat je kwijt bent indien je gewoon zelf een jurist in handen zou nemen.

Naast het minimumbelang is er ook een limiet gesteld aan de kosten die er gemaakt mogen worden. Ingewikkelde rechtszaken die wel behoorlijk in de kosten lopen zullen dus maar beperkt vergoed worden.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten

Met alle bovenstaande informatie zal het nu dus wel duidelijk zijn dat er nogal wat grote verschillen kunnen zijn op het gebied van een rechtsbijstandsverzekering. Dat zijn niet alleen maar de kosten rechtsbijstandsverzekering, maar ook de gebieden waarvoor de verzekering geldig zal zijn. De standaarddekking die er geboden wordt is op zich weer afhankelijk van het minimumbelang en neem je daarbij ook het eigen risico in overweging. Allemaal zijn het factoren die mee zullen helpen om de beste rechtsbijstandsverzekering te kiezen. Voor de extra dekkingsmogelijkheden kijk je dan even wat de behoefte zal zijn op termijn en kan er uiteraard ook gekozen worden voor een compleet pakket.

Uitgebreide informatie over iedere rechtsbijstandsverzekering en over welke verzekeraars dit allemaal aanbieden, is terug te vinden op deze website. De vergelijker maakt het mogelijk om op een snelle en eenvoudige manier uiteenlopende Rechtsbijstandsverzekeringen te vergelijken.

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

De wet mag dan wel dienen ter bescherming van personen en goederen, maar is het ook de ruime interpretatie die er aan gegeven kan worden die ervoor zorgt dat het nou tegen jou gebruikt kan worden of er een interpretatie aan kan worden gegeven die het voor jou onmogelijk maakt om een beroep te doen op een schadevergoeding. Het is daarom gewenst in zulke gevallen te kunnen rekenen op professionele hulp en komt dat in de vorm van een rechtsbijstandverzekering. Met zo’n verzekering op zak ben je ervan gegarandeerd dat in geval van een misverstand er zeker naar een wenselijke oplossing zal worden gezocht.

Naast het verlenen van al het benodigd juridisch advies is een rechtsbijstandsverzekering ook onmisbaar in gevallen waarbij jezelf ook benadeeld bent. Zo kan er een beroep op worden gedaan wanneer je onterecht ontslagen bent. Het is ook mogelijk de verzekering te gebruiken wanneer er een geschil ontstaat met jouw huisbaas en zelfs als je tijdens de vakantie benadeeld bent.

Wat is het nut van een rechtsbijstandverzekering?

Om een verzekering af te sluiten dient er altijd een overweging vooraf te gaan over het voordeel dat het op zal leveren. Nu kan een rechtsbijstandverzekering ervoor zorgen dat in het geval van schade er een financiële vergoeding wordt uitgekeerd, maar kan er ook hulp komen in een andere vorm. Zo zal bij een rechtsbijstandverzekering geen geldbedrag overgemaakt worden, maar komt er een team van experts in actie. De hulp die zij zullen bieden zal echter wel gelijk invloed hebben op jouw financiële huishouding.

Is een rechtsbijstandverzekering verplicht?

Nee, en is dat wel jammer omdat het veel verschil uitmaakt bij het afwikkelen van talloze zaken. In het dagelijks leven is er immers altijd sprake van momenten waarbij men geconfronteerd raakt met partijen die hun afspraken niet na willen komen of die een schadeclaim zullen indienen. verweer is gelukkig altijd mogelijk door gebruik te maken van de juiste juridische wegen, maar begint daar juist de schoen te wringen. Er is voldoende kennis in te huren, maar zijn daar wel kosten aan verbonden. Die zullen flink beginnen op te lopen naarmate zo een zaak voortduurt en alsmaar gecompliceerder wordt. Het lastige hiervan is wel dat je geen keuze hebt en de zaak moet voortzetten. Anders zal het maar neerkomen op het moeten betalen van zo een forse schadeclaim of de tegenpartij maar te laten gaan. Geen prettig vooruitzicht dus en is het op zulke momenten dat je wel zou wensen dat je een rechtsbijstandverzekering had afgesloten.

Wel of geen rechtsbijstandsverzekering voor auto?

Als auto eigenaar ben je wettelijk verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Dit is de WA-verzekering en kan er gekozen worden uit een standaardpakket, maar ook een volledige casco. De dekkingsvoorwaarden zijn er verschillend en wordt in het geval van een cascoverzekering de schade in de meeste gevallen vergoed, ook wanneer de verzekerde als veroorzaker wordt aangemerkt. Het gaat in alle gevallen om een geldbedrag welke uitgekeerd zal worden en wordt niet alleen materiële schade vergoed, maar zullen ook de medische kosten betaald worden.

Rechtsbijstandverzekering echt nodig?

Soms is het moeilijk om partijen te overtuigen over het nut van bepaalde verzekeringen en geldt dit ook voor een rechtsbijstandverzekering. Deze wordt vaak over het hoofd gezien terwijl het juist een verzekering is die veel financieel kan voorkomen. Omdat er ook geen geldbedrag wordt uitgekeerd, maar de hulp komt in de vorm van “advies”, is het bij velen niet gelijk duidelijk waarom een rechtsbijstandverzekering nodig is.

Rechtsbijstandverzekering dekking, hoe zit dat?

Elke verzekering heeft nou specifieke voorwaarden waar men zich aan zal moeten houden en vormt een rechtsbijstandverzekering daar geen uitzondering op. Vooral de dekking vormt een punt waar je zeker de nodige aandacht aan moet besteden omdat alles wat de verzekering nou zal vergoeden hiervan afhangt. In het geval van rechtsbijstand kan er sprake zijn van een groot aantal mogelijke gevallen die kunnen vragen om hulp waarbij de kosten hoog kunnen oplopen. Bij het overschrijden van het dekkingsbedrag zullen alle bijkomende kosten dan geheel uit eigen middelen betaald dienen te worden en wil een ieder dat nou juist voorkomen.

Wat is de rechtsbijstandverzekering dekking?

Naast het maximum bedrag tot waar de dekking geldig is, zal ook het soort dekking waar je voor zal kiezen een grote rol spelen. Het is namelijk zo dat er een verdeling gemaakt wordt door de verzekeraars als het aankomt op een rechtsverzekering en is er daar wel een goede reden voor: er is sprake van een aantal specialisaties als het aankomt bij rechtsbijstand. Zo zal een fiscaal jurist niet kunnen inkomen bij een zaak waarbij er sprake is van een verkeersongeval en worden er verschillende dekkingen geboden om ervoor te zorgen dat er op elk gebied wel de juiste hulp geboden zal worden. Naast de standaarddekking welke inkomt voor kleine geschillen waarvoor er geen specifieke expert nodig is wordt er ook nog de mogelijkheid geboden om een extra dekking te kiezen op het gebied van wonen, verkeer, werk of voor de belastingen. Natuurlijk zijn er meer soorten te vinden en hangt dat weer af van de verzekeraar. Het kiezen van de extra dekking dient te gebeuren op basis van de behoefte die er is waarbij er ook geen verplichting verbonden is aan het moeten afsluiten van zo een extra dekking.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars