Opstalverzekering

Opstalverzekering vergelijken: ontdek de beste verzekeraars.

Direct naar resultaat
✓ Gratis & Vrijblijvend ✓ Op Maat ✓ Direct Resultaat

Opstalverzekering vergelijken

N
Keert het schadebedrag uit of regelt het herstel
N
Nooit onderverzekerd
N
Glas in ramen en deuren standaard meeverzekerd
M
Bij ernstige schuld aan de schade

Premie vanaf:

Afhankelijk woning

 

N
Nooit onderverzekerd
N
Zonnepanelen standaard meeverzekerd
N
Altijd rekenen op direct schadeherstel
M
Niet voor gehuurde woningen

Premie vanaf:

Afhankelijk woning

 

Inshared

N
Verzekerd voor schade van brand storm
N
Optie voor All risk dekking
N
Nooit onderverzekerd
M
Inboedel niet meeverzekerd

Premie vanaf:

Afhankelijk woning

 

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Wij vergelijken o.a.

Opstalverzekeringen vergelijken

In dit geval betekent opstal bijvoorbeeld uw woning (inclusief leidingen, centrale verwarming, badkamer en toilet). Met een uitgebreidere opstal verzekering is uw huis verzekert tegen onder andere schroei-, zeng- en smeltschade. Het kan de moeite waard zijn om een opstalverzekering te overwegen, aangezien de kosten van schade aan uw opstal hoog kunnen uitvallen. Een andere verzekering waar je naar zou kunnen kijken zijn de inboedelverzekering en woonverzekering, deze zijn net wat anders.

Het is altijd wel een goed idee om bij het afsluiten van een verzekering de verschillende voorwaarden en zeker ook de tarieven met elkaar te vergelijken. Een verzekering afsluiten is nou een belangrijke stap waarbij je er ook zeker van moet zijn dat je voor de beste zal gaan. Elke situatie is dan nou weer apart en is het voor een ieder die een opstalverzekering wil afsluiten goed om ook daarmee rekening te houden.

Wat doet een opstalverzekering?

Voordat je met het vergelijken begint is het goed om een idee te hebben wat de verzekering nou inhoud. Zo is er vaak verwarring met een brandverzekering en is dat eigenlijk wel te begrijpen: ook bij schade door brand wordt bij een opstalverzekering de schade vergoed. Hier houdt de overeenkomst echter wel op omdat een opstalverzekering voor een groter gebied haar dekking biedt. Zo is ook schade veroorzaakt door een storm of zelfs een inbraak inbegrepen in de dekking van een opstalverzekering en is dat ook de reden dat er steeds vaker voor dit type verzekering wordt gekozen. Schade aan de woning of elk ander opstal wordt namelijk lang niet altijd alleen door brand veroorzaakt en is het dus beter om te kiezen voor een ruimere dekking. Deze verzekering dekt ook alle andere bijhorende bouwsels en is bijvoorbeeld een schuurtje op het erf of een losstaande garage ook meeverzekerd.

Je dient dan ook gelijk te weten dat de inboedel niet meeverzekerd is en je dat, indien gewenst, apart zal moeten doen middels een inboedelverzekering. Ook belangrijk om mee te nemen is dat de fundering ook niet valt onder het verzekert gedeelte van de opstal. Echter dient in bepaalde gevallen zoals bij een felle brand de fundering wel volledig opnieuw geplaatst te worden indien tot herbouw overgegaan wordt. En laat nu juist de fundering een van de duurdere componenten zijn van elk gebouw. Ook hiervoor kan er een aparte funderingsverzekering dan afgesloten worden. Bij een opstalverzekering afsluiten zal daarom ook de mogelijkheid bekeken moeten worden om bij dezelfde verzekeraar de fundering ook mee te laten nemen omdat er vaak een fikse korting op de premie wordt gegeven.

Opstalverzekering afsluiten

Overtuigd om een opstalverzekering af te nemen om je in te dekken? Wellicht de grootste fout die er wordt gemaakt bij het vergelijken is door alleen maar naar het verzekeringstarief te kijken. Daar zitten er gewoonlijk geen grote verschillen in, maar zit het nou juist in de voorwaarden die door de maatschappij worden gehanteerd. Zo is het dekkingsbedrag uitermate belangrijk omdat het opnieuw bouwen nou eenmaal handenvol geld kost en een paar tonnen (!) er zo door gejaagd zullen moeten worden. Zelfs een klein verschil dat uit eigen midellen bekostigd zal moeten worden zal dan wel zwaar gaan meetellen. De beste dekking wordt dan ook geboden wanneer er gewerkt is op basis van een taxatierapport. Dat gebeurt dus niet altijd omdat sommige verzekeraars gewoon uitgaan van een vast dekkingsbedrag. Dat betekent dat je ook wel op de hoogte moet zijn van de waarde van de woning om niet onderverzekerd uit de bus te komen.

Onderverzekering speelt ook een grote rol bij de overige verzekeraars en wordt de herbouwwaarde daarom soms ook automatisch met de inflatie aangepast. Ook de waarde van het pand stijgt door de jaren heen en dient ook dat meegenomen te worden. Indien er sprake is van een dekking aan de hand van uitsluitend het taxatierapport, bestaat er de mogelijkheid dat in het geval van schade de uitgekeerde waarde niet voldoende zal zijn om de woning opnieuw in de originele staat te herbouwen.

Een opstalverzekering vergelijken? Dat kan met onze vergelijkingstool via onze website. De vergelijkingstool is gratis te gebruiken en laat op basis van uw zoektermen de aanbieders van opstalverzekeringen zien die het beste bij u passen. Dit maakt het extra makkelijk om een goede opstal verzekering te vinden en bespaart u een hoop tijd die u normaal gesproken kwijt bent aan zoeken. Via onze vergelijkingstool kunt u eenvoudig een goedkope opstalverzekering vinden of bijvoorbeeld de kosten opstalverzekering uitrekenen.

Wat hoort er ook nog bij?

Bij het vergelijken is het belangrijk om behalve het dekkingsbedrag ook nog te kijken naar wat er allemaal meeverzekert is. Zo kan een klein verschil al veel ongerief voorkomen. Denk daarbij bijvoorbeeld maar aan waterschade als gevolg van een lekke kraan. Laat het ook duidelijk zijn wat er allemaal tot de opstal gerekend wordt. Gewoonlijk geldt dat voor alles dat onlosmakelijk verbonden is eraan en dan ook beschadigd zal raken wanneer de woning afgebroken zal moeten worden. Zo vallen de meeste schuttingen hieronder en geldt dat ook voor installaties zoals een zonneboiler die bij het huis horen. Vraag er bij het vergelijken wel altijd naar de regels die er worden gehandhaaft door de maatschappij en is daarbij belangrijk de eigen situatie in acht te nemen. Zo kan je over een schuur of garage beschikken die zich op nogal aan afstand van het pand bevindt en kan het dan gebeuren dat de verzekering dan niet in zal komen voor betreffende opstallen in het geval van schade.

Uitkeringsbedrag opstalverzekering

Het belangrijkste bij het opstalverzekering afsluiten is dat de uitgekeerde waarde in het geval van schade wel voldoende zal zijn en is dat zeker van toepassing wanneer de woning compleet herbouwd zal moeten worden. Daarbij is het van belang dat de complete herbouwwaarde uitgekeerd zal moeten worden en er dus geen sprake zal moeten zijn van onderverzekering. Met de tijd worden de kosten ook hoger voor het opzetten van een nieuw pand en zal er een correctie voor de inflatie toegepast moeten worden. Dat wordt gewoonlijk met een herbouwwaarde parameter berekend en let je er wel op om de hoeveel tijd waarde opnieuw berekend zal worden. De kans op een onderverzekering is anders wel aanwezig. Ook gevallen waarbij men met de taxatiewaarde werkt zullen kritisch bekeken moeten worden omdat die gewoonlijk niet aangepast wordt met de inflatie.

Bij het vergelijken van een opstalverzekering is het dus aangeraden om naar alle voorwaarden te kijken die er gesteld worden in de polis en ook eens rekening te houden met de eigen situatie. Geen een verzekering is gelijk en zijn de tarieven vaak een weerspiegeling van de aangeboden dekking en overige gestelde garanties. De beste opstalverzekering is die welke de geleden schade marktconform zal dekken en bovendien geen drastisch hoge premie oplegt.

Opstalverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars