Beste Dierenverzekering

Wat is de beste dierenverzekering in 2023? Wij hebben premies & voorwaarden met elkaar vergeleken.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

  Beste Dierenverzekeringen in 2023

N
Na jaar maandelijks opzegbaar
N
Ieder ras geschikt
N
Hoge vergoedingen
N
Verschillende pakketten

Premie vanaf:

Bereken het

 

N
Verzekerd tegen onverwachte medische kosten
N
Kies je dierenarts
N
Snel je geld terug
N
Tot €5.000 vergoeding

Premie vanaf:

Bereken het

 

N
Alle rassen verzekerbaar
N
Kies zelf je dierenarts
N
Dieren mee op vakantie
N
Na het eerste jaar dagelijks opzegbaar

Premie vanaf:

Bereken het

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Beste dierenverzekeringen vergelijken

Als mens hebben we nu eenmaal een zwak voor dieren en is het daarom niet vreemd, dat we er alles voor over hebben, om hun gezondheid te garanderen. In zulke gevallen, komt een verzekering voor dieren dan zeker van te pas en speelt haast elke verzekeringsmaatschappij in op de grote vraag vanuit de maatschappij.

Een dierenverzekering is een ziektekostenverzekering voor je huisdier. Je betaalt maandelijks een bedrag en je bent dan verzekerd tegen medische kosten van je huisdier(en). Huisdieren kunnen zijn katten en honden, maar ook hamsters, vogels en schildpadden. Met een dierenverzekering ben je dus verzekerd van de beste zorg, zonder dat je je zorgen maakt omtrent de kosten van de dierenarts. Een huisdierenverzekering is onderdeel van verantwoord huisdierenbezit.

Een dierenverzekering vergelijken is ook een manier om als eigenaar toch met een gerust hart dieren erop na te houden. Met de juiste keuzes, is het afsluiten van een dierenverzekering niet alleen snel gedaan, maar zullen de kosten reuze meevallen. Er zijn veel opties om een goedkope dierenverzekering te vinden namelijk. Dat is nu eenmaal de rode draad die alle verzekeringen met elkaar verbindt en zal je bij het willen afsluiten van de goedkoopste dierenverzekering, toch wel eerst moeten rondkijken en verschillende aanbieders van een huisdierenverzekering vergelijken. Voordelig komt het vaak ook uit, wanneer men bij dezelfde verzekeraar meerdere verzekeringen afsluit omdat er dan gerekend kan worden op een korting. Het voordeel met een dierenverzekering is dat je een dierenverzekering hond, konijn, kat en nog meer hebt.

Nu is het begrijpelijk, dat niet elk dier hetzelfde is en de kosten verbonden aan de zorg, wel enorm met elkaar kunnen verschillen. Om een passend pakket aan te kunnen bieden, wordt er daarom een onderscheidt gemaakt tussen de verschillende soorten dieren die men gewoonlijk als huisdier neemt. Met het onderscheid wordt ook de hoogte van het premiebedrag bepaald volgens de specifieke wensen van de klant. Bekijk ook eens onze aparte top 3 voor beste hondenverzekering en de beste kattenverzekering.

In dit artikel willen wij antwoord geven op Wat is de beste dierenverzekering of huisdierenverzekering zodat jij als consument goed geïnformeerd kunt zijn over de verschillende opties.

1. Aegon dierenverzekering

Je wil als eigenaar de beste zorg voor je huisdieren, ze maken immers deel uit van je familie.. Om die zorg weg te nemen is er de dierenverzekering van Aegon. Daar betaal je een maandelijkse premie en kun je de dierenartsrekeningen declareren. Zo spreid je de medische kosten van je hond of kat.

Om je huisdier te kunnen identificeren is het bij Aegon verplicht dat je hond of kat voorzien is van een identificatiechip. Als je een verzekering gaat afsluiten en dit is niet het geval dan kun je dat alsnog zo snel mogelijk doen. Elke hond of kat tot 8 jaar kan verzekerd worden bij Aegon, tenzij hij of zij een chronische aandoening heeft of in het verleden operaties ondergaan heeft. Aan de hand van de leeftijd van je huisdier wordt je premie bepaald. Hoe ouder je hond of kat, hoe vatbaarder deze is voor ziektes. Bij de verouderingstoeslag wordt ook gekeken naar de grootte van het dier.

Aegon vergoed vanuit de dierenverzekering het consult van de dierenarts, evenals opname en behandeling wanneer dit door Aegon noodzakelijk wordt geacht. Operaties en narcose vallen ook binnen deze dekking, net als onderzoek dat moet plaatsvinden om letsel of een aandoening vast te stellen. Ook geneesmiddelen en hulpmiddelen worden vergoed.

2. HEMA dierenverzekering

Het voordeel van de huisdierenverzekeringen bij HEMA is dat je niet vast zit aan een contract van een paar jaar. De verzekeringen bevatten geen verhoogde premie voor rasdieren en hebben een uitgebreide dekking. Ben je opzoek naar een goede en betrouwbare dierenverzekering dan zit je bij de HEMA goed.

Niet alle bezittingen zijn uit te drukken in waarde. Een laptop of mobiel verzekeren doe je vanwege de vervangingswaarde. Bij een huisdier is dat namelijk anders. Zoals bij de HEMA hondenverzekering waar men de gezondheid van je huisdier ook belangrijk vindt. Een hond kun je niet zomaar vervangen, vooral als je heel gehecht bent aan je huisdier. Een hond is een onschatbaar bezit en je wilt op elk moment het beste voor jouw hond. Bij ziekte of een ongeluk kunnen de kosten van medicijnen heel hoog oplopen. Sluit daarom bij HEMA een verzekering af voor de kosten van de consulten, dierenarts en uiteraard de medicijnen die nodig kunnen zijn om jouw hond weer helemaal gezond te krijgen.

Bij HEMA kun je verschillen huisdieren verzekeren, zowel een kat als hond. De HEMA raadt alle klanten op de website aan om alle declaraties op te sparen en eens per jaar in te dienen. Zo betaal je namelijk maar een keer de eigen bijdrage en haal je het maximale uit de verzekering. In de basisdekking vallen de consulten bij de dierenarts, maar ook narcose, foto’s maken. Voor een basisverzekering is dit dus een hele brede verzekering. Opvallend is dat de verzekeringspremie voor rashonden niet hoger ligt dan die voor honden die niet honderd procent raszuiver zijn. Handig wanneer je een hond met stamboom wilt laten verzekeren, maar daarvoor niet direct extra geld wilt betalen omdat het ook goedkoper kan. De HEMA hondenverzekering kan daarnaast ook aangevuld worden met een doorlopende reisverzekering. Aangezien steeds meer mensen met de hond op vakantie gaan binnen Europa, is dit ook de moeite van het bekijken waard. Tenslotte heeft de HEMA ook een verzekering als je afscheid moet nemen van je trouwe huisdier. Bij HEMA krijgt je hond de beste zorg en hoef je je om niks zorgen te maken.

3. Petplan dierenverzekering

Petplan is een internationale huisdierenverzekeraar. Inmiddels heeft Petplan al meer dan duizenden dieren verzekerd.  Bij Petplan kan je veel verschillende soorten dieren verzekeren zoals: honden, katten, papegaaien en konijnen. Petplan staat verder bekend om de snelle afhandeling van procedures. Petplan bied zowel een Petplan hondenverzekering als een Petplan kattenverzekering aan.  Ben je bereid om meer financieel risico te nemen, dan is een goedkope dierenverzekering een goede keuze. Het nadeel van een goedkope dierenverzekering is dat niet altijd alles gedekt wordt. Terwijl een wat duurdere dierenverzekering meestal een hogere dekking heeft. De prijzen van een hondenverzekeringen en kattenverzekering kunnen sterk uiteenlopen. Bij een hondenverzekering of kattenverzekering beïnvloeden de leeftijd, ras en gewicht van de viervoeter de premie. Hoe hoger het gewicht van een huisdier, hoe meer je kwijt bent aan maandelijkse premie.

Naast de basis vergoedingen heeft de Petplan dierenverzekering nog een paar extra vergoedingen. Zo word bij de Petplan dierenverzekering de crematie, reisverzekering en de tandzorg vergoed. Daarnaast zijn de ellebogen en heupen van  huisdieren automatisch meeverzekerd met de Petplan dierenverzekering. Het voordeel is dat je met een dierenverzekering niet voor onverwachte hoge kosten komt te staan. Verzeker je je huisdieren dan heb je altijd een dekking mocht er plotseling iets gebeuren. Dieren kunnen net als mensen ook ziek worden en hierbij is het belangrijk om medicijnen te krijgen zodat de ziekte weggaat. Sommige medicijnen kunnen heel hoog in de kosten oplopen.

Bij een dieren verzekering betaal je namelijk maandelijks een bedrag waardoor je verzekerd bent. Wanneer je huisdier zorg nodig heeft kan het bedrag ontzettend hoog worden. Er is dan ook een grote kans dat je dit grote bedrag niet kan betalen. Door maandelijks een premie te betalen kun je dus de kosten opsplitsen en ook kun je zelf de dekking bepalen en het maandelijkse bedrag. De hondenverzekeraar van Petplan heeft 3 soorten hondenverzekeringen en 4 aanvullende verzekeringen. De kosten per hondenverzekering zijn afhankelijk van het gewicht en de leeftijd van een hond.

De hondenverzekering van Petplan is erg bekend bij eigenaren van honden. Dit omdat zij een goede dekking bieden. Bij Petplan kun je genieten van de volgende voordelen

  • Zorg op maat
  • Een uitgebreide dekking
  • Vrije dierenartskeuze

4. Reaal dierenverzekering

Reaal Dier en Zorg is de huisdierenverzekeraar van Nederland voor hond en kat. Door de jaren heen hebben zij een flinke groei meegemaakt en hebben zij veel dieren verzekerd. De belangrijkste zorg is standaard in het basispakket opgenomen. Wie opzoek is naar een hondenverzekering of kattenverzekering zit bij Reaal Dier en Zorg altijd goed. Bij Reaal Dier en Zorg hebben zij kwaliteit en ervaring. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om de zorg van je huisdier want die is in goede handen. De medewerkers van Reaal zijn gericht op de juiste zorg voor je huisdier. De Reaal hondenverzekering staat voor openheid en duidelijkheid. Wat er wel en niet gedekt wordt staat duidelijk vermeld. Je kunt zelfs de complete polis al doorlezen voordat je je handtekening plaatst. Kom je er niet uit? Dan staat de klantenservice altijd klaar voor je.

Je kunt daarnaast gemakkelijk kiezen voor de extra pakketten van Reaal Dier en Zorg om die te koppelen aan de Reaal hondenverzekering. Zo is er een verzekering voor het gebit van de hond. Het gebit van een hond wordt vaak vergeten. Heeft de hond last van zijn tanden of mond, dan zal de hond niet meer kunnen eten waardoor de weerstand en levenslust verdwijnt. Het gebit is dus ook belangrijk om te onderhouden.

Reaal Dier en Zorg biedt verzekeringen aan voor alle honden en huiskatten. Daarbij bieden zij standaard de complete basispakket aan. Bij deze basisdekking heeft Reaal de belangrijkste zorg in het pakket opgenomen. Mocht je nog een extra zorg willen, dan kun je het basispakket uitbreiden. Zo is het mogelijk om zelf de verzekering samen te stellen.

Jouw hond is een kostbaar bezit en deze kun je niet gewoon vervangen. Hij is een onderdeel van je familie en een vriend voor het leven. Maar het zijn ook kwetsbare wezens en net als mensen worden ze ook ziek.  Het leven is al duur genoeg, maar je wilt er zeker van zijn dat jouw hond of kat de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft. Ben je niet verzekerd voor medische kosten dan wordt je geconfronteerd met een hoge dierenartsrekening. Dat zijn de momenten waarop je kunt gaan twijfelen of je je huisdier wel de zorg kan bieden die hij nodig heeft. Met een huisdierenverzekering kun je de medische kosten voor jouw huisdier spreiden. Krijg je hoge dierenartsrekening gepresenteerd, dan kun je deze declareren bij Reaal Dier en Zorg en krijg je daar een goed deel van terug. En dat is een geruststellende gedachte.

5. OHRA dierenverzekering

OHRA biedt de mogelijkheid om een dierenverzekering af te sluiten voor je huisdier. Middels deze verzekering kun je alle kosten declareren bij OHRA zelf, dit kan op jaarbasis en op deze manier kun je veel geld besparen. Wanneer je een verzekering afsluit bij OHRA dan kun je geheel zelf kiezen hoe de premie opgebouwd zal zijn. Bij de verzekering voor dieren zal je een onderscheid kunnen maken tussen de ziektekostenpakketten en de aanvullende dekkingen. De ziektekostenpakketten hebben betrekking op alle medische behandelingen, de aanvullende dekkingen zijn er om andere onkosten te vergoeden. Ook is het mogelijk om voor dieren een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Dit zorgt er voor dat je niet geheel alleen komt te staan als je hond schade aanbrengt aan iets of iemand.

Ohra huisdierverzekeringen biedt dekking aan verschillende dieren. Zij beschikken over een basis, plus en top pakket. Al de paketten dekken voor 80% de basiszaken, zoals het consult, chippen, geregistreerde medicijnen, operaties, opnames in de kliniek, bloedonderzoek, weefselonderzoek, röntgenfoto’s, echo’s en euthanasie. Het verschil tussen de drie polissen zit in het afsluiten van aanvullende verzekeringen. Net zoals elke andere polis is er een wachttijd van 30 dagen. Uitzonderingen hierbij zijn als het gaat om een ongeval, voor de identificatiechip, castratie en vaccinaties. Als je overstapt naar Ohra van een verzekering waar je anders je kosten had geclaimd, telt de wachttijd niet.

Wat kost een dierenverzekering?

De meeste mensen kunnen een kleine rekening nog wel betalen, maar medicijnen en ingrepen kosten veel. Krijgt je huisdier een ongeluk of wordt hij ernstig ziek dan kunnen de kosten oplopen. Meer geavanceerde mogelijkheden betekent ook een hoger prijskaartje. Beschik je niet altijd over extra geld dan is het handig om een dierenverzekering af te sluiten. De medisch noodzakelijke behandeling kan dan gewoon uitgevoerd worden.

Ons advies: vergelijk dierenverzekering en kijk daarbij niet alleen naar het tarief, maar ook de hoogte van de dekking en de overige voorwaarden. Dat zorgt er wel voor, dat er altijd een geschikte verzekering wordt gevonden, ongeacht het dier waar het nu om gaat. Opmerkelijk is het ook, dat de basisdekking flink wat variatie kan tonen en dat natuurlijk weer nauw samen met het tarief. Bij Reaal verzekering, is dat wel uitgebreid te noemen en worden de kosten wel tot 80% vergoed. Er is dan wel geen eigen risico verbonden.

Ook het indienen van declaraties, dient in de gaten worden gehouden omdat er daar soms wel hoge kosten aan verbonden zijn. Het komt bij sommige verzekeraars daarom wel voordelig uit, wanneer alles in een keer gebeurt. Het zijn allemaal factoren die in overweging genomen dienen te worden, bij het willen afsluiten van een dierenverzekering.

Opmerkelijk zijn ook de voorwaarden die er gehanteerd worden bij het aannemen van dieren, in het bijzonder honden en wordt het gewicht en de leeftijd daarbij als doorslaggevend beschouwd voor het berekenen van de hoogte van de premie.  Er zijn dus nogal wat factoren die van belang zijn, maar is het wel duidelijk, dat de premie altijd scherp wordt berekend waarbij de kosten voor elke doelgroep beheersbaar blijven. Verschillende aanbieders van een huisdierverzekering vergelijken, draagt hier zijn steentje aan bij.

 

 

Dieren verzekeren top 5 & afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars