Beste Hondenverzekering

De beste hondenverzekering in 2023 vinden? Wij vergelijken de beste opties voor jou!

N
Vergelijk Direct
N
Gemakkelijk online geregeld
N
Groot aanbod verzekeraars

Beste Hondenverzekeringen in 2023

N
Hoge vergoedingen
N
Ieder ras geschikt
N
Meest complete pakket
N
Na jaar maandelijks opzegbaar
Premie vanaf:

Bereken het

 
N
Verzekerd tegen onverwachte medische kosten
N
Kies je dierenarts
N
Snel je geld terug
N
Tot €5.000 vergoeding
Premie vanaf:

Bereken het

 
N
Alle rassen verzekerbaar
N
Kies zelf je dierenarts
N
Dieren mee op vakantie
N
Na het eerste jaar dagelijks opzegbaar
Premie vanaf:

Bereken het

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.
Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Beste hondenverzekeringen vergelijken

De hond is een van de populairste huisdieren van de mens. Het is niet alleen een hele goede kameraad, maar bewaakt ook jou en je gezin. Honden houden ook ervan om samen met hun eigenaar te spelen, een rondje te lopen of rennen of om gewoon erbij te zijn als je televisie kijkt of op balkon zit. Op die manier ontstaat er ook een hechte band tussen eigenaar en hond.

Honden zijn dus geweldige huisdieren. Maar voordat je beslist om er eentje aan te schaffen moet je wel rekening houden dat je een hond ook goed moet verzorgen. Honden houden van rennen en moeten dus af en toe ook naar buiten. Honden zijn actieve dieren en het hebben van verschillende speeltjes is daarom ook handig. Als eigenaar wil je je hond gezond en veilig houden. Toch kan het voorkomen dat je hond een ongeluk krijgt of ziek wordt. Een reguliere check-up kan je nog betalen. Maar tijdens ziekte of een ongeluk kunnen de kosten soms heel hoog oplopen. Je kunt dus een honden verzekering afsluiten, op die manier heb je een dekking om op terug te vallen. Met een ziektekostenverzekering hond verzeker je jouw hond tegen een vast bedrag per maand. Zo weet je zeker dat hij gebruik kan maken van de beste zorg.

Waarom zou je kiezen voor een dierenverzekering hond? Enkele voordelen van een honden verzekering zijn:

  • De beste zorg voor je hond(en)
  • Allen hondenrassen kun je verzekeren
  • Bij ziekte en ongeval een dekking om op terug te vallen
  • Komt goed van pas bij onverwachte kosten zoals ziekte of een ongeval
  • Zelf een dierenarts kiezen

Bekijk hieronder onze top 5 beste hondenverzekeringen.

1. Aegon hondenverzekering

Wat verzekert de Aegon Huisdierenverzekering? Wordt je hond ziek of krijgt hij een ongeluk, dan worden de kosten voor je vergoed door Aegon. Op die manier hoef je niet in een keer een groot geldbedrag uit te geven. Aegon vergoedt de kosten voor je hond als het gaat om een consult bij de dierenarts of een opname of behandeling.  Moeten er bepaalde onderzoeken worden gedaan voor een aandoening bij je hond, dan worden deze ook vergoed. Verder worden ook de hulpmiddelen en de geneesmiddelen vergoedt. Heb je een aanvullende dekking afgesloten? Dan worden de kosten voor een ziekte of ongeval ook vergoedt zolang je je binnen Europa bevindt. Aan deze verzekering is er wel een maximale geldbedrag die de verzekering voor je uitkeert.

Bij Aegon kun je iedere hond verzekeren. Het maak dus niet uit of je een kleine hond of een grote hebt en wat de ras is van de honden. Bij het afsluiten van de verzekering mag je hond niet ouder zijn dan 8 jaar en ook geen chronische aandoening hebben. Oudere honden en katten worden door Aegon niet verzekerd omdat de kosten hoog kunnen oplopen. Verzeker je je hond dan mogen er geen veelvuldige dierenartsbezoeken zijn geweest en geen operaties behalve castratie of sterilisatie. Erfelijke ziekten of aangeboren aandoeningen zijn niet verzekerd.

Wil je je  hond of dus de beste zorg bieden bij een ziekte of een ongeval. Met de Aegon hondenverzekering  mag je zelf kiezen naar welke dierenarts je gaat. Je kunt de rekening gewoon sturen naar Aegon, heel makkelijk dus. Ook hebben zij een aanvullende reisdekking mogelijk voor het buitenland en alle hondenrassen zijn verzekerbaar.

2. HEMA hondenverzekering

Je huisdier wil je natuurlijk de beste zorg geven en hem zo gezond mogelijk houden. Voor een zieke hond of een hond die plotseling een ongeluk krijgt wil je natuurlijk de beste zorg. Met de dierenverzekering van HEMA is jouw hond goed en betaalbaar verzekerd bij een bezoek aan de dierenarts. Dat zorgt voor een geruststelling en kan je  je hond alle aandacht geven die hij verdient. Bij HEMA heb je een basisdekking en ook een aanvullende dekking. Wordt je hond ziek of krijgt hij een ongeluk? Dan heb je in de meeste gevallen bij deze dekking recht op een vergoeding van de medische kosten. Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Dan kun je kiezen uit verschillende aanvullende dekkingen. Zo verzeker je jouw hond extra. Hier kun je onder andere kiezen voor de aanvullende dekkingen doorlopende reis, fysiotherapie, gedragstherapie, tandarts, chemotherapie en radiotherapie.

Een voordelige dierenverzekering voor jouw hond is een prettig idee. Helemaal wanneer je zeker weet dat er niet op de dekking wordt beknibbeld. Daarom kun je bij HEMA rekenen op uitgebreide voorwaarden. Binnen de basisdekking zijn standaard vele medische kosten gedekt. Zo is jouw huisdier onder meer verzekerd voor consulten en behandelingen bij de dierenarts, maar ook voor röntgenfoto’s, echografie en narcose. Daarnaast worden alle geregistreerde medicijnen, zoals vastgelegd in de Diergeneesmiddelenwet, vergoed.

Je betaalt bij HEMA een scherpe prijs voor je dierenverzekering. De medische kosten zijn verzekerd voor een maximale bedrag per jaar.  Jouw hond  heeft recht op goede medische zorg, rasdier of niet. Daarom maakt HEMA geen onderscheid en zijn de medische kosten goed gedekt  met de dierenverzekering. Wil je geen enkel risico nemen met de gezondheid van jouw huisdier? Kies dan voor een van de aanvullende dekkingen. Zo kun je je huisdieren extra verzekeren. HEMA vergoedt vanuit de basisdekking van je dierenverzekering ook kosten die gemaakt moeten worden als de dierenarts moet vaststellen als je hond aan een bepaalde ziekte of aandoening lijdt. Ook de kosten die nodig zijn om de noodzakelijke behandeling uit te voeren worden vergoed.

Als jouw huisdier komt te overlijden of wordt vermist, kun je de hondenverzekering van HEMA  dezelfde dag nog opzeggen. Al de verzekeringen zijn dagelijks opzegbaar. Op het moment dat je een dierenverzekering afsluit, moet jouw huisdier volledig klachtenvrij, gezond en vrij van gebreken zijn. Ook mag je hond zes maanden voorafgaand van de verzekering niet onder behandeling zijn geweest van een dierenarts. Vaccinaties en preventieve zorg vallen hier niet onder. Als jouw huisdier hier niet aan voldoet, dan is er geen sprake van basisdekking en ontvang je dus geen vergoeding van HEMA.

3.Petplan hondenverzekering

Bij Petplan kun je kiezen uit een basis, plus of totaal pakket en 4 aanvullende verzekeringen. De premie is afhankelijk van het gekozen dier, ras, leeftijd en postcode. Heeft je huisdier klachten, dan hoeft dit niet te betekenen dat deze niet wordt geaccepteerd.

Een Petplan hondenverzekering kun je eenvoudig afsluiten. Je kunt de verzekering rechtstreeks via de website aanvragen. Petplan biedt  voor haar klanten uitgebreide zorgpakketten. De pakketten zijn professioneel samengesteld door een dierenarts. Petplan biedt basis, plus en totaal pakketten aan. Deze zijn  inclusief een vergoeding. Daarnaast kun je bij Petplan ook  een ongevallen pakket afsluiten. De kosten zijn voor je gedekt in geval van een ongeval als je hond een botbreuk krijgt, giftige gassen inademt of vergiftigd voedsel eet of een bijtwond krijgt. Kies je voor een ongevallen pakket? Dan is een aanvullende dekking niet mogelijk. Bij Petplan kun je de kosten van castratie en sterilisatie aanvullend verzekeren vanaf het plus pakket. Verder vergoedt Petplan de helft van de kosten kosten van chemo- en radiotherapie. Komt er een moment dat je afscheid moet nemen van je huisdier? Dan vergoedt de crematie verzekering de kosten van crematie inclusief het vervoer na het overlijden. Gedurende een verblijf van maximaal drie achtereenvolgende maanden worden de kosten van de dierenarts in het buitenland vergoed tot een maximaal bedrag. Net als bij alle andere dierenverzekeraars heeft Petplan ook een wachttermijn. Bij Petplan is de wachttijd 30 dagen voor ziekte en aandoeningen. Voor ongevallen geldt een wachttermijn van 2 dagen.

Kies dus een verzekering voor je hond zodat je een dekking hebt waarop je terug kunt vallen. Veel ziektes en aandoeningen kunnen behandelt worden, maar die kosten ook geld. Soms kun je dat niet in een keer betalen. Mocht er iets gebeuren met je hond dan vangt de puppy verzekering dit op.  Waarom zou je kiezen voor een honden verzekeren via Petplan?  De medewerkers van Petplan hebben een achtergrond in dierengeneeskunde. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om je hond want die is in goede handen. Huisdieren dienen bij het aangaan van de verzekering gezond te zijn. Heeft je hond al een bestaande aandoening dan kan het zijn dat die niet wordt geaccepteerd, dit hangt allemaal er vanaf hoe ernstig het is.

4.Reaal hondenverzekering

Reaal dier en zorg is een grote aanbieder van dierenverzekeringen. Reaal heeft een basispakket en deze heeft een zeer uitgebreide dekking. Je kan het basispakket ook uitbreiden met aanvullende pakketten. Zo heb je dus een uitgebreide hondenverzekering voor je hond. Het basispakket is er in drie varianten als het gaat om het maximale verzekerde bedrag. Bij Reaal dier en zorg kun je het basispakket ook nog uitbreiden. Dit kun je gemakkelijk doen door extra dekkingen af te sluiten. Bij  Reaal dier en zorg kan een ieder een verzekering afsluiten, zij hebben namelijk goedkopere en duurdere pakketten. Een hondenverzekering van Reaal heeft de meest uitgebreide basisdekking vergeleken met andere dierenverzekeringen. Daarnaast kun je kiezen welk eigen risico je wilt betalen. Ook kun je kiezen voor een vrijwillig extra eigen risico, waardoor je zelf invloed kunt uitoefenen op de maandelijkse premie.

Wat zijn de voordelen van Reaal dier en zorg

  • De meest uitgebreide basis inclusief castratie en sterilisatie
  • De basisdekking kun je uitbreiden met aanvullende dekkingen
  • Hoogste maximale vergoeding
  • Geen wachttermijn voor pups en kittens

Een van de voordelen van een hondenverzekering van Reaal is dat je zelf het vergoedingspercentage mag kiezen. Hoe hoger de percentage hoe hoger je premie. Het gekozen vergoedingspercentage geldt zowel voor je gekozen pakket als voor de aanvullende dekkingen die je daarnaast afsluit. Net als bij het vergoedingspercentage mag je ook vrijwillig een extra eigen risico kiezen. Hoe hoger je vrijwillige extra eigen risico is, hoe lager je premie. Je hebt dus zelf invloed op het bedrag die je moet betalen. Een hondenverzekering van Reaal wordt dus naar wens samengesteld. Bij Reaal mag je zelf kiezen bij welke dierenarts je jouw hond wil brengen. Je kunt dus zelf een arts zoeken die je vertrouwd en bij wie jij je op je gemak voelt.

5.OHRA hondenverzekering

Een hondenverzekering bij Ohra kun je afsluiten voordat hij 8 jaar wordt. Neem je je hond graag mee op vakantie? Met de reis dekking  is je beestje over de hele wereld verzekerd. Ieder baasje wil namelijk het beste voor zijn hond. Maar wat als er iets gebeurt en je moet naar de dierenarts? De kosten van de dierenarts kunnen hoog oplopen. Met een huisdierenverzekering voor je hond krijg je de meest voorkomende medische kosten vergoed. Dat is dus een geruststellende gedachte. Wat voor hond je ook hebt, alle rassen en kruisingen zijn welkom. Voor de meest voorkomende medische kosten ben je verzekerd. Bij Ohra kun je kiezen uit 3 pakketten: basis, plus of top. Wil je meer zekerheid, neem dan een aanvullende dekking.

De kosten voor een hondenverzekering hangen af van het ras of de kruising, maar ook van het gewicht en de leeftijd van de hond. Een zwaardere hond heeft een hoger gezondheidsrisico. Voor een zware hond betaal je dus iets meer. Ook honden met een oudere leeftijd hebben een hoger gezondheidsrisico. De premie van je hond wordt daarom ook elk jaar aangepast.  Zelfs de liefste viervoeter maakt per ongeluk weleens brokken bij anderen. Bijvoorbeeld als je hond iets te vrolijk op iemands jurk springt en met zijn nagels de jurk scheurt.  De aansprakelijkheidsverzekering van Ohra dekt naast je hele gezin ook je huisdier. Sluit de aansprakelijkheidsverzekering  tegelijkertijd af met je huisdierenverzekering.

Vergelijk hondenverzekeringen online

Als je hond plots ziek wordt of zijn pootje breekt dan moet je voor de medische kosten bepalen. Een bezoek aan de dierenarts kan soms heel duur worden. Hoe fijn is het dan als je de rekening niet zelf hoeft te betalen. Een hondenverzekering is hiervoor de oplossing. Met een hondenverzekering ontvang je een vergoeding voor deze kosten. En bij OHRA zijn alle rassen en kruisingen welkom. Met een huisdierenverzekering krijg je de meest voorkomende medische kosten voor je hond.

Voor onze trouwe makker door dik en dun, is de juiste zorg van onschatbare waarde en hoort een passende hondenverzekering daar zeker wel thuis. Met zoveel verzekeraars die hun diensten aanbieden, is het soms wel moeilijk om gelijk tot een keuze te geraken voor de verzekering voor hond. Gelukkig kan middels een vergelijking al veel worden verduidelijkt en zal het gelijk opvallen, dat er nogal scherpe voorwaarden worden gesteld aan het in aanmerking kunnen komen voor de verzekering. Zo is het niet alleen de leeftijd die doorslaggevend is, maar ook het gewicht. Het heeft allemaal te maken met het risico, dat verbonden is aan een toename van beiden. De verzekeraars hanteren dan ook maximum leeftijden tot waar de hond nog verzekerd kan worden. Er geldt dan meestal wel een doorloopregeling waarbij voor honden die al verzekerd waren, de verzekering wel gewoon doorloopt. Ook om te besparen op de hondenverzekering kosten, is hondenverzekering vergelijken zeer belangrijk.

Geen enkele hond valt dus zo buiten de boot en is dat wel een grote geruststelling voor de eigenaar. Belangrijk voor de hondenverzekering is ook de dekking voor het opereren van de heupen of ellebogen. Daar zijn er vaak nogal eens klachten over en kunnen ook de kosten flink oplopen. Een ongevallendekking hoort bij het aangeboden pakket aan diensten. Het is echter wel een belangrijke dekking die er aangeboden wordt omdat het wel vaak voorkomt, dat een gebroken poot of een snijwond als gevolg van een gevecht wel vaker voorkomen. Laat je dus altijd goed informeren middels het hondenverzekering vergelijken van de aangeboden verzekeringspakketten.

 

Aansprakelijkheidsverzekering hond vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars