Waterschadeverzekering

Ontdek wat de beste waterschade verzekering is.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Waterschadeverzekering vergelijken

Ohra

N
Schade aan anderen
N
Bij schade keuze uit directe betaling of hulp bij herstel
N
Alles kan verzekerd worden
N
Gemiddeld een 8.2 voor schadeafhandeling!

Premie vanaf:

Afhankelijk woning

 

N
Nooit onderverzekerd
N
Keren het schadebedrag uit of regelen het herstel
N
Dag- en nacht bereikbaar
N
Mogelijkheid tot All-risk verzekeren

Premie vanaf:

Afhankelijk woning

 

Unive

N
Nooit onderverzekerd
N
Geen verplicht eigen risico bij de inboedelverzekering
N
Direct hulp bij schade
N
Korting op gehele pakket

Premie vanaf:

Afhankelijk woning

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Een waterschadeverzekering kan vallen onder twee verzekeringen. De inboedelverzekering of de opstalverzekering. Beide zijn woonverzekeringen. De inboedelverzekering dekt alles in je huis waarbij de opstalverzekering daarentegen meer schade dekt in- en rondom je huis. De meest complete waterschadeverzekering tegen water is daarom de opstalverzekering.

Met inboedel worden alle ‘losstaande spullen’ in huis bedoelt (bijv. televisie, gordijnen en een schilderij) en met opstal wordt alles bedoelt dat ‘vast aan het huis zit’ (bijv. een inbouwkoelkast of een raam). Indien u graag verzekert wilt zijn voor schade aan uw inboedel of opstal veroorzaakt door waterschade dan kunt u er voor kiezen om een inboedel- en/of opstalverzekering af te sluiten. De premie van deze verzekeringen liggen relatief laag en daar krijgt u financiële zekerheid voor terug.

Als het aankomt op water, is er in ons land daar helemaal geen gebrek aan. Naast de vrij hoge neerslag met alle daarbij horende windvlagen en stortregens, is er in bepaalde streken ook vaak sprake van overstromingen. Schade blijft dus in al deze gevallen niet uit en is het wenselijk dat er een waterschade verzekering afgesloten zal worden. Die komt altijd wel van te pas voor niet alleen bovenstaande gevallen van schade veroorzakers, maar ook andere gevallen. Het is een veel voorkomende schadevorm waarvoor er al bij een aantal verzekeringen een dekking geboden wordt.

Schade door lekkende leiding

Schade veroorzaakt door water doet zich altijd ook snel en onverwachts voor waarbij er weinig tijd is om in te grijpen. Bij een gesprongen leiding zal het water vrij snel verspreiden door verschillende delen van het huis en zal de schade na een tijdje wel aanzienlijk bedragen. Denk maar een de vloerbedekking, maar ook elektrische apparaten en overige delen van de inboedel. Na taxatie zal men overgaan tot het vergoeden van de opgelopen schade. Ook bij het kapotvriezen van leidingen en de daaruit voortvloeiende schade zal de verzekering inkomen voor de schade. Het is wel belangrijk dat er geen sprake is van opzet, grove nalatigheid of achterstallig onderhoud. Een waterschade verzekering apart afsluiten voor dit soort gevallen is niet mogelijk en maakt het gewoon deel uit van de inboedelverzekering. De voorwaarden kunnen per verzekeraar dus wel sterk van elkaar verschillen en is het beter om daar specifiek naar te vragen. Soms zijn er wat aanpassingen vereist om een volledige dekking te krijgen. Wie in een huurpand woont en een aparte inboedelverzekering afsluit, zal ook navraag moeten doen over de vergoeding in het geval van waterschade door leidingwater. Achterstallig onderhoudt ligt immers op het bord van de pandeigenaar en kan je als huurder daar vaak niet veel aan doen.

Waterschade door een beschadigd dak

Indien er door extreem weer zoals een storm, delen van het dak beschadigd raken en er water naar binnen kot, dan zal de opgelopen schade ook vergoedt worden door de waterschade huisverzekering. Dit maakt deel uit van de opstalverzekering omdat het namelijk gaat om schade veroorzaakt door het falen van delen van een huis of ander pand. Het moet dan wel gaan om schade welke ook in dit geval niet het gevolg is van achterstallig onderhoud. Een dak dat trouwens al lekkages vertoonde zal dus niet onder de dekking vallen. Er wordt bij elke claim die er ingediend wordt daarom eerst een inspectie uitgevoerd om de oorzaak nauwkeurig te bepalen. Een ander vorm van waterschade die zeker niet onderschat mag worden, is die veroorzaakt door snel stijgend water in grachten of aangrenzende sloten. Daar kan je als pandeigenaar nu weinig aan doen en zal ook in zulke gevallen de verzekering de schade vergoeden. Niet elke vorm van overstromingsschade wordt echter vergoed en geldt dit in het bijzonder voor buiten hun oevers getreden rivieren. Kostbare elektronica kan apart verzekerd worden en kan dat bijvoorbeeld met een waterschade telefoonverzekering. Ook heb je een laptop verzekering tegen water hiermee, doordat de meeste verzekeraars ook laptops verzekeren.

Schade door water kan zich soms ook na een tijdje kenbaar maken. Een vlek op de vloer of het plafond zal zich pas na een tijdje voordoen nadat het water al uit een leiding of een lek op het dak vrijgekomen is.  Ook in zulke gevallen kan de schade geclaimd worden, maar moet er nog altijd aangetoond worden dat het om een schadegeval gaat die je niet had kunnen voorkomen. Bij het verhelpen van de schade kan er altijd beroep worden gedaan op een aantal bedrijven waar de verzekeraar mee samenwerkt en kunnen die alvast ingezet worden zonder eerst op toestemming van de verzekeringsmaatschappij te wachten. Zo wordt meer schade voorkomen en valt dat uit in het voordeel van alle partijen.

Waterschade wordt dus in een aantal gevallen volledig gedekt. Niet alleen schade aan het pand, maar ook de inboedel wordt dan meegenomen en zal, afhankelijk van de verzekeraar, ook de kosten worden vergoed voor een alternatief verblijf of het verwijderen van de beschadigde delen. Omdat de dekking van waterschade altijd wel deel uitmaakt van bepaalde soort verzekeringen zoals opstal of inboedel, zal het dus als deel uitmakend van een groot pakket altijd wel voordelig uitvallen. De voorwaarden kunnen per verzekeraar verschillen en is een vergelijking voor het afsluiten dus altijd wel op zijn plaats.

Veelgestelde vragen

Wat wordt gedekt met de waterschade verzekering?

Met de inboedelverzekering wordt alles gedekt in je huis wat is ontstaan door waterschade. Met de opstalverzekering wordt meer gedekt, zoals ook je garage bijvoorbeeld. 

Is een waterverzekering verplicht?

Nee, een inboedel of opstalverzekering is niet verplicht.

Wat kost een waterschadeverzekering?

Dit verschilt per verzekeraar. Elke verzekeraar heeft een andere maandelijks premie, de premies starten al bij enkele euro’s per maand.

Tot welk bedrag wordt gedekt met de waterschadeverzekering?

Dit verschilt per verzekeraar, elke verzekeraar heeft een andere premie en verzekerd tot een ander bedrag. Hierdoor is het belangrijk om goed te vergelijken en te kijken welke het beste aansluit op jouw wensen.

Waterschadeverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars