Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Ontdek de beste beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Yezzer

N
Specifiek voor jouw beroep
N
Vergelijk verzekeraars
N
Ontvang vergelijkingsrapport
N
Eenvoudig op te vragen

Premie vanaf:

Afhankelijk beroep

 

Ohra

N
Schade aan anderen of hun spullen
N
Schade snel afgehandeld
N
Online afsluitbaar
M
Alleen voor ZZP'ers

Premie vanaf:

Afhankelijk beroep

 

Unive

N
Schade aan anderen
N
Online afsluitbaar
N
Premie volledig op maat
N
Alleen voor ZZP'ers

Premie vanaf:

Afhankelijk beroep

 

Wij vergelijken o.a.

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Elk beroep heeft zo zijn eigen risico’s en dat zijn altijd wel zaken die je niet in de hand hebt welke op onverwachte momenten ervoor zorgen dat er zich incidenten voordoen. De risico’s noem je daarom ook wel beroepsaansprakelijkheid. Dat is geen leuke ervaring en zullen alle kosten die daar uit voortvloeien geen positief effect hebben op jouw financieel plaatje. Het is daarom erg belangrijk om goed gedekt te zijn. Tijd dus om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten en daarbij ook goed te letten op de verschillende voorwaarden die er daar aan gesteld worden. Elke verzekeraar biedt graag zo een verzekering aan en kunnen de voorwaarden ook aangescherpt worden om op maat, daarom is het belangrijk een goede keuze te maken en te starten met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering BAV te vergelijken. Je kan dan de beste beroepsaansprakelijkheidsverzekering prijs vinden, doordat je verschillende verzekeraars kunt vergelijken.

beroepsaansprakelijkheidsverzekering bav

Beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen voor kleine zelfstandigen

Het is niet voor bedrijven dat er een beroepsaansprakelijkheidsverzekering van toepassing is omdat er voor die groep al een apart soort verzekering van kracht is, namelijk de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Het zijn de kleine zelfstandigen die zelf opereren en geen personeel in dienst hebben die zo een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af kunnen sluiten. Om ervoor te zorgen dat de verzekering niet prijzig uitvalt of de dekkingsvoorwaarden niet voldoende zijn, wordt er door de verzekeraar een analyse gemaakt van de risico’s die er verbonden zijn aan zo een beroep. De goedkoopste beroepsaansprakelijkheidsverzekering houdt ook rekening met de kleinste ondernemer en mag zo een verzekering dus niet ontbreken binnen geen enkele bedrijfsvoering. Zelfs voor beroepen waar je zo op het oog niet gelijk zou denken aan het moeten afsluiten van zo een verzekering zoals dat van een advocaat of een architect, is het afsluiten van zo een verzekering vereist. Een architect kan bijvoorbeeld een fout hebben gemaakt bij een berekening waarbij zijn cliënten veel schade hebben opgelopen. Die kunnen alles dus middels een forse claim proberen te verhalen op de ontwerper en ziet het er vaak niet zo goed uit wanneer die niet over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering beschikt.

Voorwaarden beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Omdat zo’n verzekeringstype erop gespitst is om personen die fouten kunnen maken tijdens de uitvoering van hun beroep te kunnen dekken, staat het apart van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. In geen geval vindt er dus een overlapping plaats. Mocht er bijvoorbeeld bij het uitvoeren van metingen door een architect wat stuk gaan, dan zal de schade niet worden vergoed door de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Ook een boete gekregen door het niet halen van een deadline valt er niet onder en gaat het dus puur om schade welke voortvloeit uit fouten gemaakt tijdens het uitvoeren van het beroep (beroepsfouten). De overige voorwaarden zijn meer algemeen van karakter en hebben meer betrekking op situaties waarop de verzekeraar geen invloed heeft en dus niet aansprakelijk gehouden kan worden.

Wat is gedekt binnen de beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Dit is de belangrijke vraag voor velen, wat wordt er precies gedekt met deze verzekering? De beroepsverzekering (BAV) dekt de vermogensschade welke is gekomen door het uitoefenen van het beroep. De verzekering beroepsaansprakelijkheid dekt hiermee de schade welke vanaf de ingangsdatum vanaf de verzekering ingaat. Belangrijk om mee rekening te houden is dat het goed is om deze verzekering te behouden, want schade is immers niet altijd direct zichtbaar na de werkzaamheden of klus. Met name in sommige branches kan het zijn dat pas maanden, of jaren de schade zichtbaar is door een fout. Naast de financiële schade dekt deze verzekering onder andere ook het volgende:

  • Schaderegelingskosten
  • Bereddingskosten
  • Kosten van een procedure
  • Juridische kosten

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering premie

De hoogte van de premie hangt af van de omzet van het bedrijf en het soort van beroep dat uitgevoerd wordt. Niet elk beroep heeft namelijk een even groot risico en is dat nu eenmaal de doorslaggevende factor bij het berekenen van de premie. Het is in ieder geval wel belangrijk om het afsluiten van zo een verzekering niet achterwege te laten. Verplicht bij wet is het niet, maar kan het wel vereist zijn voor deelname aan bepaalde organisaties. Laat het afsluiten van zo een beroepsaansprakelijkheidsverzekering niet verwarren met die van een bedrijfsaansprakelijkheid. Beiden staan los van elkaar en vertonen dus ook geen overlapping. Zo kan het gebeuren dat beide soorten afgesloten worden door het bedrijf. Dit zorgt voor een zo breed als mogelijke dekking en komt de bedrijfsvoering dus nooit in gevaar als gevolg van een fout of een ongeluk. Als laatst helpt ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken om een voordelig tarief te bewerkstelligen.

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is dus niet alleen bedoeld voor zelfstandige ondernemers die fysiek geen werkzaamheden verrichten (denk maar aan advocaten, architecten, artsen), maar ook voor elk ander bedrijf die ook belast is met het ontwerpen, plannen en uiteenzetten van werkzaamheden. Bij elke stap kan er namelijk een fout worden gemaakt welke in het nadeel van de klant uit zal vallen. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP is zeker erg handig en voor zelfstandige ondernemers de moeite waard om is naar te kijken.

Voor welke beroepen is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van toepassing?

De verzekering is een uitkomst bij vele beroepen, bij sommige beroepen is het meer de standaard dan de uitzondering. Denk hierbij aan een beroep als advocaat, arts, bouw, personal trainer, financiële adviseur, coach, zorg, psycholoog, boekhouder, bewindvoerder, taxateur, mediator of een therapeut. Let op, dit zijn slechts een aantal beroepen. Dit type verzekering kan in vele branches een uitkomst zijn.

Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?

De beroepsaansprakelijkheid verzekering is niet verplicht. Het is een uitkomt in vele gevallen en met name wat risicovollere beroepen. Maar het is in geen geval verplicht om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten in Nederland. Met name als ZZP’er is het vaak een garantie mocht er wat verkeerd gaan.

Wat zijn de kosten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering kosten verschillen, dit heeft namelijk te maken met een aantal zaken zoals:

  • Het beroep
  • De jaaromzet van je onderneming
  • Sinds wanneer je ondernemer bent
  • De dekking waar je voor kiest
  • Het eigen risico bedrag

Zo zijn er verschillende factoren welke van belang zijn om de maandelijkse kosten van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering uit te rekenen. Vast staat dat de jaarlijkse kosten een minimaal bedrag zijn mocht er echt wat gebeuren. De meest goedkope beroepsaansprakelijkheidsverzekering zal rond enkele honderden euro’s per jaar zijn. Schade kan al snel oplopen tot duizenden euro’s voor een klein foutje. De kosten beroepsaansprakelijkheidsverzekering vallen dan in het niet.

Waar kan ik een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten kan bij verschillende verzekeraars, met name bij verzekeraars welke richten op de zakelijke verzekeringen. Dit zijn vaak andere verzekeraars welke richten op de particuliere verzekeringen. In de vergelijker bovenaan deze pagina kan je verschillende verzekeraars vergelijken die deze soort verzekering aanbieden, je kan via deze verzekeraars een offerte voor de beroepsaansprakelijkheidsverzekering aanvragen. Het is aan jou om te kijken welke het beste aansluit op jou wensen. Een andere verzekering waar veel mee in de war zijn is de aansprakelijkheidsverzekering zzp, belangrijk om te weten is dat dit net een andere verzekering is met zijn eigen voorwaarden.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars