Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Ontdek de beste beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Centraal Beheer

N
Al vanaf 2 tientjes per maand
N
Schade vanuit uw bedrijf aan andere
N
Tot 20 medewerkers mogelijk
N
Verzekering is niet verplicht

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Ohra

N
Schade aan anderen of hun spullen
N
Schade snel afgehandeld
N
Online afsluitbaar
M
Alleen voor ZZP'ers

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Unive

N
Schade aan anderen
N
Online afsluitbaar
N
Premie volledig op maat
N
Alleen voor ZZP'ers

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Wij vergelijken o.a.

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Elk beroep heeft zo zijn eigen risico’s en zijn dat altijd wel zaken die je niet in de hand hebt welke op onverwachte momenten ervoor zorgen dat er zich incidenten voordoen. Dat is geen leuke ervaring en zullen alle kosten die daar uit voortvloeien geen positief effect hebben op jouw financieel plaatje. Tijd dus om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten en daarbij ook goed te letten op de verschillende voorwaarden die er daar aan gesteld worden. Elke verzekeraar biedt graag zo een verzekering aan en kunnen de voorwaarden ook aangescherpt worden om op maat.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen voor kleine zelfstandigen

Het is niet voor bedrijven dat er een beroepsaansprakelijkheidsverzekering van toepassing is voor bedrijven omdat er voor die groep al een apart soort verzekering van kracht is. Namelijk de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Het zijn de kleine zelfstandigen die zelf opereren en geen personeel in dienst hebben die zo een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af kunnen sluiten. Om ervoor te zorgen dat de verzekering niet prijzig uitvalt of de dekkingsvoorwaarden niet voldoende zijn, wordt er door de verzekeraar een analyse gemaakt van de risico’s die er verbonden zijn aan zo een beroep. De goedkoopste beroepsaansprakelijkheidsverzekering houdt ook rekening met de kleinste ondernemer en mag zo een verzekering dus niet ontbreken binnen geen enkele bedrijfsvoering. Zelfs voor beroepen waar je zo op het oog niet gelijk zou denken aan het moeten afsluiten van zo een verzekering zoals dat van een advocaat of een architect, is het afsluiten van zo een verzekering vereist. Een architect kan bijvoorbeeld een fout hebben gemaakt bij een berekening waarbij zijn cliënten veel schade hebben opgelopen. Die kunnen alles dus middels een forse claim proberen te verhalen op de ontwerper en ziet het er vaak niet zo goed uit wanneer die niet over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering beschikt.

Voorwaarden beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Omdat zo een verzekeringstype erop gespitst is om personen die fouten kunnen maken tijdens de uitvoering van hun beroep te kunnen dekken, staat het apart van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. In geen geval vindt er dus een overlapping plaats. Mocht er bijvoorbeeld bij het uitvoeren van metingen door een architect wat stuk gaan, dan zal de schade niet worden vergoed door de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Ook een boete gekregen door het niet halen van een deadline valt er niet onder en gaat het dus puur om schade welke voortvloeit uit fouten gemaakt tijdens het uitvoeren van het beroep (beroepsfouten).

De overige voorwaarden zijn meer algemeen van karakter en hebben meer betrekking op situaties waarop de verzekeraar geen invloed heeft en dus niet aansprakelijk gehouden kan worden.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering premie

De hoogte van de premie hangt af van de omzet van het bedrijf en het soort van beroep dat uitgevoerd wordt. Niet elk beroep heeft namelijk een even groot risico en is dat nu eenmaal de doorslaggevende factor bij het berekenen van de premie. Het is in ieder geval wel belangrijk om het afsluiten van zo een verzekering niet achterwege te laten. Verplicht bij wet is het niet, maar kan het wel vereist zijn voor deelname aan bepaalde organisaties. Laat het afsluiten van zo een beroepsaansprakelijkheidsverzekering niet verwarren met die van een bedrijfsaansprakelijkheid. Beiden staan los van elkaar en vertonen dus ook geen overlapping. Zo kan het gebeuren dat beide soorten afgesloten worden door het bedrijf. Dit zorgt voor een zo breed als mogelijke dekking en komt de bedrijfsvoering dus nooit in gevaar als gevolg van een fout of een ongeluk. Als laatst helpt ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken om een voordelig tarief te bewerkstelligen.

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is dus niet alleen bedoeld voor zelfstandige ondernemers die fysiek geen werkzaamheden verrichten (denk maar aan advocaten, architecten, artsen), maar ook voor elk ander bedrijf die ook belast is met het ontwerpen, plannen en uiteenzetten van werkzaamheden. Bij elke stap kan er namelijk een fout worden gemaakt welke in het nadeel van de klant uit zal vallen. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP is zeker erg handig en voor zelfstandige ondernemers de moeite waard om is naar te kijken.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars