Diefstalverzekering

Ontdek wat de beste diefstalverzekering is.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Diefstalverzekering vergelijken

Ohra

N
Schade aan anderen
N
Bij schade keuze uit directe betaling of hulp bij herstel
N
Alles kan verzekerd worden
N
Gemiddeld een 8.2 voor schadeafhandeling!

Premie vanaf:

Afhankelijk woning

 

N
Nooit onderverzekerd
N
Keren het schadebedrag uit of regelen het herstel
N
Dag- en nacht bereikbaar
N
Mogelijkheid tot All-risk verzekeren

Premie vanaf:

Afhankelijk woning

 

Unive

N
Nooit onderverzekerd
N
Geen verplicht eigen risico bij de inboedelverzekering
N
Direct hulp bij schade
N
Korting op gehele pakket

Premie vanaf:

Afhankelijk woning

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Het is altijd goed om de realiteit nooit uit het oog te verliezen en altijd voorbereidt te zijn op situaties die minder prettig zullen overkomen. Zo is diefstal altijd een risicofactor waar er geen ontkomen aan is en kan de veroorzaakte schade flink variëren in waarde. Dure spullen zoals elektronica of sieraden zijn nog altijd gewild bij het dievengilde en kunnen die ondanks alle genomen preventieve maatregelen toch hun hand liggen op deze bezittingen. Tijd dus om een verzekering tegen diefstal af te sluiten.

Wat valt onder de diefstalverzekering?

Wie per se een diefstalverzekering af wil sluiten zal helaas voor een teleurstelling komen te staan. Dat is eigenlijk wel logisch gezien het groot aantal zaken die nu gestolen kunnen worden. Dat kan variëren van een scooter tot aan een mobieltje en zou het voor de verzekeraar niet praktisch zijn om alles onder één noemer te laten vallen. Behalve de verzekeraar is het ook de klant die er voordeel aan heeft dat er een scheiding wordt gemaakt. Zo betaal je geen overbodige premie voor goederen waarover je niet eens beschikt. Er zijn dus tal van specifieke diefstalverzekeringen af te sluiten en zorgt dat voor duidelijk omschreven voorwaarden en een dekking die wel toereikend zal zijn.

Het gaat om duidelijk omschreven groepen zoals een auto-of scooterverzekering, maar kan ook de inboedel en zelfs de caravan apart worden verzekerd. Het zijn dus de groepen die het meeste risico lopen op diefstal en is de vraag naar zulke verzekeringen dus ook groot.

Het gaat om combinatieverzekeringen

Veel van de aangeboden verzekeringen vergoeden niet alleen de schade bij diefstal, maar ook andere vormen van schade. Neem bijvoorbeeld de allrisk autoverzekering: bij diefstal van de auto, maar ook inbraak waarbij er spullen meegenomen zijn, zal de schade worden vergoed. Natuurlijk valt ook alle andere schade veroorzaakt in het verkeer eronder. Het komt dus wel voordelig uit om zo een uitgebreide verzekering af te sluiten. Hetzelfde kan ook worden gezegd van een inboedelverzekering waarbij diefstal van spullen tot een bepaalde waarde vergoedt zal worden. Ook de inbraakschade wordt door de inboedelverzekering gedekt. Bijzonder aan een inboedelverzekering is wel dat er een uitzondering gemaakt is voor elektronica en sieraden. Die vertegenwoordigen een flink bedrag en dienen ze dus wel apart verzekerd te worden. Daar komt dus ook een taxatie erbij kijken en worden er ook eisen gesteld aan de veiligheid zoals het plaatsen van alle sieraden in een kluis.

Ook de smartphone en scooter zijn gedekt

Diefstal van smartphones of scooters komt (helaas) nog vaak voor en zijn dat nou juist de spullen waarover de meeste personen, vooral jongeren, beschikken. Diefstal komt wel altijd hard aan en daardoor kan de schade gelukkig wel op de verzekering verhaald worden. Bij telefoons kan dit handig met de telefoonverzekering. Daarvoor dien je in het geval van een scooter of brommer wel een allrisk verzekering af te sluiten. Bij diefstal krijg je bovendien ook nog een vervangend vervoer aangeboden en komt jouw dagelijks schema (woon-werk-school) niet in gedrang.

Telefoons kosten ook aardig wat en is een verzekering dus niet hoog gegrepen. Vaak wordt bij de aanschaf al zo een verzekering aangeboden. Ondanks de premiebedragen op het eerste oog soms fors lijken, is het verzekeren tegen diefstal nooit een slecht idee. Naargelang de waarde van zo een telefoon afneemt, kan er voor gekozen worden om de verzekering op te zeggen.

Een diefstalverzekering in het algemeen bestaat er dus niet en zijn het specifieke aparte verzekeringen die er afgesloten zullen worden. Een groot voordeel is wel dat bij de meest gangbare verzekeringen zoals een auto- of inboedelverzekering diefstal wel inbegrepen is (als er voor een allrisk verzekering wordt gekozen) en vallen de kosten dus zeker wel mee. Het is in sommige gevallen ook mogelijk om apart voor een specifiek goed een diefstalverzekering af te sluiten. Dit geldt vooral voor sieraden of antiek. Met een diefstalverzekering op zak, zal niet alleen vergoeding van de taxatiewaarde plaatsvinden, maar ook schade welke veroorzaakt is na de diefstal met gebruikmaking van het gestolen goed. De voorwaarden per soort diefstalverzekering verschillen sterk van elkaar en omvat de verzekering in de meeste gevallen ook andere gevallen zoals schade of verlies.

Telefoonverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars