Overlijdensrisicoverzekering

Ontdek de beste overlijdensrisicoverzekeringen.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken

N
Aantrekkelijke premie
N
Hypotheek aflossen
N
Duidelijke informatie
N
Slechts paar euro per maand

Premie vanaf:

Bereken het

 

FBTO

N
Aantrekkelijke premie
N
Zelfs je ingangdatum bepalen
N
30 dagen bedenktijd
N
Klantgerichte verzekeraar

Premie vanaf:

Bereken het

 

Aegon

N
Aantrekkelijke premie
N
Eenmalige uitkering na overlijden aan uw nabestaanden
N
Eenvoudig online te regelen
N
Vanaf enkele euro's p/m

Premie vanaf:

Bereken het

 

Wij vergelijken o.a.

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Bij het overlijden komt er naast alle verdriet voor de nabestaanden, ook nog een puur financieel aspect erbij kijken. De kosten voor de uitvaart dienen namelijk betaald te worden en kunnen die wel hoog oplopen. Ook heeft het uitvallen van betreffende persoon ook financiële gevolgen voor de nabestaanden die met het inkomen werden verzorgd. Al bij al is het dus beter om uit te kijken naar een overlijdensrisicoverzekering omdat daarmee het ongerief wordt beperkt. Het is altijd ook een geruststellende gedachte wanneer je weet dat bij het overlijden de verzekering wel voor alles zorg zal dragen. Het afsluiten van  overlijdensrisicoverzekering (ovr), ook wel levensverzekering genoemd, moet dus met veel zorg plaatsvinden en is het altijd goed om rond te kijken wat er allemaal aangeboden wordt.

Zekerheid met de OVR verzekering

Elk weldenkend mens zal ervoor zorgen dat op financieel gebied altijd wel goed geregeld is bij het overlijden en wordt er voor de nabestaanden wel veel uit handen genomen wanneer de lopende verplichtingen niet in gevaar komen. Bij het aangaan van de verplichtingen zoals het afsluiten van een hypotheek of de aanschaf van een auto op afbetaling, wordt het inkomen van beide partners meegenomen en wordt de aflossing zo dragelijk gehouden. Bij het wegvallen van het inkomen van een van de partners, lopen de financiële verplichtingen echter door en zou het wel tot een onprettige situatie leiden wanneer de betalingen zouden achterblijven. Het is daarom ook verstandig om bij het aangaan van financiële verplichtingen zoals een hypotheek, een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Neem altijd de kleine lettertjes door omdat je anders geconfronteerd kan raken met een plotselinge verhoging. Het samengaan van een hypotheek en afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering, is niet (meer) verplicht en is het daarom des te meer aangeraden om je goed te laten informeren over het afsluiten van zo een verzekering. Ook biedt dit de mogelijkheid om rond te kijken wat alle verzekeraars te bieden hebben en zal het overlijdensrisicoverzekering vergelijken zeker het beoogt voordeel opleveren.

Overlijdensrisicoverzekering hypotheek

Dit hangt ook af van het soort hypotheek die je aan het aflossen bent. Indien er sprake is van een aflossing op basis van een annuїteitenhypotheek, dan zal de maandpremie steeds licht stijgen, maar is het voordeel ervan dat aan het begin van de aflossing, je een relatief lage premie betaalt over de volle hypotheek. Daarnaast is er ook de lineair dalende premie waarbij je naarmate de aflossing vordert, minder kwijt bent aan de overlijdensrisicoverzekering. Het meest voorkomend is natuurlijk de premie die gelijk blijft gedurende de gehele periode van de hypotheek. Naast de aflossing, is het ook belangrijk om aan te geven wie de begunstigde zal zijn. Gewoonlijk is dat de partner, maar kunnen het ook de kinderen zijn. Let er wel op dat na aflossing van de hypotheek, het huis dan wel zal komen te staan op naam van de begunstigde. Dat zal immers de zekerheid bieden dat na uitkering van het bedrag, de aflossingen inderdaad voortgang zullen vinden. Ook de kosten overlijdensrisicoverzekering zullen verschillen en zal de hoogte van de hypotheek de grootste invloed hebben. Ook de leeftijd van de aanvragers en de gezondheidstoestand spelen een grote rol. Een gezondheidsverklaring hoort er daarom ook bij.

Overlijdensrisicoverzekering kosten berekenen

Bij het overlijden, zijn het niet alleen maar de kosten van de lopende hypotheek die nog betaald dienen te worden, maar ook die van bijvoorbeeld de uitvaart. Zo een uitvaartverzekering dient wel apart afgesloten te worden en kan je afsluiten van alle verzekeringen bij één verzekeraar zeker in aanmerking komen voor een korting. Maar om even weer terug te komen op de overlijdensrisicoverzekering: deze kan ook afgesloten worden wanneer je geen lopende financiële verplichtingen zoals een hypotheek hebt. Bovendien kan je al vrij jong (zelfs 17 jaar) al beginnen aan zo een verzekering. Naarmate de jaren vorderen en de premie al die tijd keurig betaald is, zal ook het verzekerd bedrag flink stijgen. Na een tijdje kan de verzekering ook steeds worden verlengd zonder dat je steeds een gezondheidsverklaring af moet leggen. Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten kan dus gezien worden als een stap in het waarborgen van de financiële verplichtingen van de begunstigde na het overlijden van de aanvrager.

Het geeft dus altijd wel een geruststellend gevoel wanneer bij het aangaan van een hypotheek, je de zekerheid hebt dat de nabestaanden niet met een financiële last komen te zitten, maar alles keurig door de verzekering zal worden vergoed. De hoogte van de premie zal uiteraard afhangen van de hoogte van het verzekerd bedrag. Ook kan zo een verzekering ook gewoon afgesloten worden zonder dat je financiële verplichting op jou genomen hebt. Wie al op jonge leeftijd aan een overlijdensverzekering begint, zal met het vorderen van de leeftijd, wel voor een flink bedrag kunnen “sparen”.

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars