ZZP Inboedelverzekering

Ontdek de beste ZZP inboedelverzekering.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

ZZP Inboedelverzekering vergelijken

Yezzer

N
Volledig onafhankelijk
N
Snel schade afhandelen
N
Dagelijks opzegbaar
N
Snel en eenvoudig aan te vragen

Premie vanaf:

Afhankelijk situatie 

Unive

N
Verschillende soorten verzekeringen
N
Schade snel afgehandeld
N
Online afsluitbaar
N
Zakelijke risico's beperken

Premie vanaf:

Afhankelijk situatie

 

N
Kantoorinventaris verzekeren
N
Zakelijke spullen verzekeren
N
Eenvoudig af te sluiten
N
Eenvoudig schade melden

Premie vanaf:

Afhankelijk situatie

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Inboedelverzekering ZZP

Schade aan have en goed is helaas nooit met zekerheid te voorkomen en zijn er daarom tal van verzekeringen beschikbaar, om de financiële schade te compenseren. Dat geldt voor elke groep binnen de samenleving, ook de ZZP’ER. Deze ondernemers moeten vaak met beperkte midellen doen en zijn er speciale verzekeringen die ze kunnen afsluiten. Het inboedel hoort daar ook bij en is dat van extra groot belang voor deze groep, omdat zij vaak vanuit hun huis werken. Schade aan het inboedel, zal dus gelijk van invloed zijn op de bedrijfswerkzaamheden. Met een inboedelverzekering voor zzp’ers, wordt het risico dus flink verkleind.

Verzeker de inboedel als ZZP’er

Tijd dus om het inboedel te verzekeren. Dat kan vrij eenvoudig en verschilt het niet zo veel van een “gewone” inboedelverzekering. Het gaat er namelijk nog steeds om, dat alles wat onder de noemer van het inboedel valt, tot een zeker bedrag verzekerd is. Belangrijk is het wel om rekening te houden met de uitzonderingen zoals elektronica en antiek. Voor deze groepen zijn er aparte verzekeringen en komt dat goed uit, vooral hoe er dankzij het onderscheidt een scherpere premie wordt vastgesteld.  Indien het kantoorinventaris deel uitmaakt van het inboedel, kan dat bij inboedelverzekering zzp worden ondergebracht.

Wat allemaal verzekeren?

Een dure computer of kopieerapparaat, het zijn allemaal spullen die onmisbaar zijn bij het uitoefenen van het werk. Echter zullen zij vanwege de waarde en hun aard, apart verzekerd moeten worden. Dit garandeert ook de volledige betaling van de waarde en zullen de bedrijfswerkzaamheden niet veel stagnatie ondervinden. Het is trouwens altijd een goed idee, om back-up files te maken van alle bestanden, zodat bij schade of diefstal, alle belangrijke informatie niet verloren zal gaan. Wie het zekere voor het onzekere nemen wil, kan de mogelijkheid bekijken om een zakelijke inboedelverzekering zzp af te sluiten.

Daar wordt er wel een onderscheidt gemaakt tussen zakelijk en privé bezit. Met dit type inboedelverzekering worden ook spullen die bij het bedrijf horen, maar zich niet binnen de werkomgeving bevinden, meeverzekerd. Het moet wel duidelijk aantoonbaar zijn, dat privégebruik niet ter sprake is. Vaak geldt het da nook voor spullen die zijn aangeschaft middels een zakelijke lening. Ook een voorraad aan producten die jij nog hebt liggen of gereedschap dat voor de zaak wordt gebruikt, worden meeverzekerd.

Welke schade wordt gedekt met de ZZP inboedelverzekering?

Zeker goed om te weten en worden er zo veel misverstanden voorkomen: welke schadesoorten zijn allemaal gedekt. Diefstal valt er zeker onder, maar kunnen er soms wat eisen worden gesteld aan de beveiliging van het pand. Brand- en waterschade vallen er ook onder en is het duidelijk, dat het een inboedelverzekering ZZP voldoende is voor de meest gangbare vormen van schade. Omdat de verzekering nu eenmaal valt onder de bedrijfskosten, kan de betaalde premie ondergebracht worden op de uitgaventabel en wordt er zo geen belasting over betaald.  Een ander belangrijk punt op het gebied van de kosten is, dat de berekende premie exclusief BTW moet zijn. Er moet dan wel duidelijk sprake zijn van het gebruik van het inboedel voor zakelijke doeleinden. Een aparte ruimte is in de meeste gevallen dus wel vereist. Indien er sprake is van een zakelijke verzekering zzp, is de locatie minder relevant. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld de laptop, die bij een bezoek aan de klant, komt te vallen.

Afsluiten inboedelverzekering voor ZZP’ers

Met het afsluiten van een inboedelverzekering als ZZP’er wordt ervoor gezorgd, dat alle investeringen gepleegd, niet snel verloren zullen gaan. Met een zakelijke inboedelverzekering, wordt daar een schepje bovenop gedaan en worden ook gebruikte hulpmiddelen zoals gereedschap en electronica, meegenomen. De hoogte van de premie wordt op maat berekend bij elke aanvraag en is het altijd een goed idee, om te gaan voor de maximale dekking. Let daarbij ook op de voorwaarden die er gehanteerd worden voor het bepalen van het uit te keren bedrag.

Inboedelverzekering ZZP vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars