Rechtsbijstandsverzekering Zakelijk

De beste zakelijke rechtsbijstandverzekering nodig als ondernemer? Ontdek het hier.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Rechtsbijstandsverzekering Zakelijk vergelijken

N
Proces- en incassokosten
N
Onbeperkt rechtsbijstand
N
Vergoeding tot 30.000 euro
N
Uitbreiding mogelijk

Premie vanaf:

Afhankelijk situatie

 

Yezzer

N
Gratis voorstel
N
Kies je gewenste dekking
N
Verzekering voor juridische problemen
N
Kies je dekking

Premie vanaf:

Afhankelijk situatie

 

Unive

N
Incassoservice
N
Juridische preventiedienst
N
Rechtsbijstand bij conflicten
N
Aantrekkelijke premie

Premie vanaf:

Afhankelijk situatie

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten

Naast een WA Verzekering of een aansprakelijkheidsverzekering, is ook een rechtsbijstandverzekering in sommige situaties onmisbaar. Wanneer je er met de verzekering niet uitkomt, of wanneer er problemen zijn rondom de schuldvraag bij een bepaald ongeluk, dan is juridische hulp welkom. Lees hier daarom meer over de zakelijke rechtsbijstandverzekering.

Met het afsluiten van een zakelijke rechtsbijstandverzekering is het mogelijk tegen alle allerlei oorzaken die je niet in handen hebt het bedrijf tegen onverwachte schade te behoeden. Dat is altijd een hele geruststelling voor de bedrijfsvoering en soms ook verplicht gesteld door bepaalde organisaties. Lang niet elk bedrijf beschikt namelijk over de kennis om bijvoorbeeld een schadeclaim aan te vechten en zal het inhuren van expertise handen vol geld kosten. Met het afsluiten van een rechtsbijstandsverzekering zakelijk zal dat echter geen probleem vormen.

Belang van zakelijke rechtsbijstandverzekering

Wie denkt dat er nooit een geschil zal ontstaan waar er rechtsbijstand nodig zal zijn, heeft het goed mis. bedrijven worden vanwege de aard van hun werkzaamheden vaak geconfronteerd met contracten die niet worden nageleefd of schadeclaims van betrokken partijen. De bedrijfsvoering kan aardig in gevaar komen door dit soort gebeurtenissen en is het vaker voorgekomen dat men de deuren heeft moeten sluiten als gevolg van zulke gebeurtenissen.  Ook in het verkeer kan er veel misgaan en zorgt de rechtsbijstandsverzekering zakelijk altijd voor een passende dekking.  Die komt in de vorm van een team van juristen en schade experts welke in dienst zijn van de verzekeraar. Vanwege hun uitgebreide ervaring is geen enkel geval te ingewikkeld voor hun om op te lossen. Bovendien kan er altijd worden gerekend op de expertise van externe deskundigen.  Hulp is dus altijd beschikbaar, ook bij geschillen in het buitenland.

Verschillende opties zakelijke rechtsbijstandverzekering

Omdat bedrijven nu eenmaal zo verschillend van elkaar zijn, zijn er naast het basispakket ook nog uitbreidingen toe te voegen. Die zijn specifiek gericht op branches waar de verzekerde tijdens het uitvoeren van werkzaamheden veel mee in aanraking komt. Zo kan er voor bedrijven die vaak met de Overheid in aanraking komen een aanvulling worden afgesloten en geldt het ook voor bedrijven die zich in de vastgoed branche verkeren. Voor het afsluiten van al deze extra verzekeringen is een passend advies altijd op de juiste plaats en zal de verzekeraar. Indien je een particuliere rechtsbijstandverzekering zoekt, ook hierover bieden wij informatie aan op de website.

Vindt de juiste zakelijke rechtsbijstand

Naast de expertise waarover de verzekeraar zelf beschikt, is er in sommige gevallen ook hulp nodige van externe experts. Daar kan men tot een zeker bedrag aanspraak op doen en garandeert dit zelfs in gecompliceerde situaties een optimale hulp. Ook wordt er soms de mogelijkheid geboden om een advocaat naar keuze te betrekken voor het afhandelen van zo een zaak. Voor het berekenen van de premie wordt er altijd gekeken naar het soort bedrijf, de grootte ervan en organisaties waar het bedrijf allemaal lid van is. Het moet allemaal duidelijk zijn voor de verzekeraar en zal de premie daarom altijd naar verhouding van de omzet van zo een bedrijf zijn. Ook het aantal werknemers is van groot belang om de hoogte van de premie te berekenen. Het risico wordt namelijk voor een groot deel door de factor mens bepaalt.

Een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering zal dus niet mogen ontbreken binnen het totaal verzekeringspakket welke als bedrijf nu eenmaal afgesloten moet worden. Hoewel niet verplicht, zal men van hogerhand (vooral aandeelhouders) toch wel erop staan dat zo een verzekering met alle nodige aanvullingen afgesloten wordt. Dit geeft veel meer garantie dat de bedrijfsvoering niet in gevaar zal komen en is deze vorm van stabiliteit zeker wel iets dat elk bedrijf op het oog heeft. Als gewoonlijk zal men de tarieven moeten vergelijken om het beste uit de bus te halen.

Veelgestelde Rechtsbijstandverzekering Zakelijk Vragen

Wat is rechtsbijstandverzekering zakelijk?

Een Rechtsbijstandverzekering zakelijk, waar gebruik van kan worden gemaakt in geval van een zakelijk conflict met bijvoorbeeld uw opdrachtgever of leverancier. Soms is het nodig om gebruik te maken van juridische bijstand in zo een geval. Met de Rechtsbijstandverzekering zakelijk bent u verzekerd van rechtsbijstand bij een juridisch geschil.

Wat wordt niet gedekt door een rechtsbijstandverzekering zakelijk?

Bij de Rechtsbijstandverzekering zakelijk zijn er een aantal zaken, waarvoor je geen beroep kan doen op de verzekering. Deze zijn als volgt:

  • Geschillen die u al had voor het afsluiten van de verzekering
  • Conflicten die gaan over zaken die te maken hebben met fiscaal recht
  • Opzet of schuld

 

Wat wordt gedekt door een Rechtsbijstandverzekering zakelijk?

De zakelijke rechtsbijstandverzekering dekt een verschillend aantal soort kosten. Over het algemeen gezien gaat het om de volgende soort zaken:

  • Kosten die gemaakt worden voor het incasseren van openstaande facturen bij klanten of afnemers
  • Conflicten met klanten, afnemers of leveranciers
  • De gemaakte kosten bij verlies van het proces
  • Rechtsbijstand voor medewerkers

Dit is de basisdekking van een zakelijke rechtsbijstandverzekering . Er is naast deze basisdekking ook de mogelijk een aantal zaken aanvullend bij te verzekeren.

Waarom een Rechtsbijstandverzekering zakelijk afsluiten?

Het wel of niet afsluiten van een Rechtsbijstandverzekering zakelijk is een keuze die gemaakt moet worden gebaseerd op eigen persoonlijke overwegingen. Loop je bijvoorbeeld veel risico’s en kun je de kosten van een risico niet zelf dragen? Dan is het een verstandige keuze de Rechtsbijstandverzekering zakelijk af te sluiten. Denk er hierbij goed aan dat het gemiddelde uurtarief van een advocaat om en nabij de € 250,- ligt.

Zakelijke rechtsbijstandverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars