Woonverzekering

Een woonverzekering nodig? Vergelijk de beste keuzes hier.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Woonverzekering vergelijken

Ohra

N
Schade aan anderen
N
Bij schade keuze uit directe betaling of hulp bij herstel
N
Alles kan verzekerd worden
N
Gemiddeld een 8.2 voor schadeafhandeling!

Premie vanaf:

Afhankelijk woning

 

Centraal Beheer

N
Nooit onderverzekerd
N
Keren het schadebedrag uit of regelen het herstel
N
Dag- en nacht bereikbaar
N
Mogelijkheid tot All-risk verzekeren

Premie vanaf:

Afhankelijk woning

 

Unive

N
Nooit onderverzekerd
N
Geen verplicht eigen risico bij de inboedelverzekering
N
Direct hulp bij schade
N
Korting op gehele pakket

Premie vanaf:

Afhankelijk woning

 

Wij vergelijken o.a.

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Een woonverzekering kan vallen onder twee verzekeringen. De inboedelverzekering of de opstalverzekering. De inboedelverzekering dekt alles in je huis waarbij de opstalverzekering daarentegen meer schade dekt. De opstalverzekering dekt schade aan je huis door brand, water en storm. De meest populaire is de inboedelverzekering.

Woonverzekering vergelijken

Of het nu gaat om een eenvoudig appartement of een luxueuze villa, elke investering gepleegd in een woning dient beschermt te worden en is een verzekering daarom altijd wel op zijn plaats. Natuurlijk is elke woning dan nu ook uniek ingericht en kan de inboedel op een gegeven moment ook een klein kapitaal in waarde vertegenwoordigen. Ook hiervoor zal er een woonhuisverzekering afgesloten moeten worden en is het begrijpelijk dat niemand graag met twee verschillende polissen rond wilt lopen. Met de woonverzekering hoeft dat gelukkig ook niet omdat de dekking zowel het opstal alsook de inboedel omvat.

Woonhuisverzekering vergelijken & afsluiten

Voordat je overgaat tot een woonverzekering afsluiten is het goed om te weten dat de voorwaarden per verzekeraar sterk kunnen verschillen. Een vergelijking is dus altijd wel op zijn plaats en dien je daarbij wel consistent te zijn. Een woonverzekering kan als “combinatie” worden gezien tussen een opstal- en inboedelverzekering en staat er daarom ook veel op het spel. Het verschil zit hem vaak in de details waarbij sommige vormen van schade zoals in het geval van inbraak niet altijd geheel worden vergoed of dat er een verhoogde premie gekoppeld is aan risicobuurten. Het wordt daarom ook aangeraden om waardevolle spullen apart te laten verzekeren. Dat kan voor al jouw sieraden gebeuren, maar ook voor een dure stereo-installatie. Het is in elk geval raadzaam je goed over alle mogelijkheden en beperkingen te laten informeren. Je kunt daarbij ook gebruik maken van de verschillende sites op het internet waar de diverse aanbieders keurig naast elkaar worden gezet en de meeste aspecten zoals de tarieven en dekking vergeleken kunnen worden.

Woonverzekeringen vergelijken

Logisch eigenlijk omdat er geen vergelijking mogelijk is zonder dat je zelf goed op de hoogte bent van wat er onder en woonverzekering wordt verstaan. De kans is anders groot dat je de belangrijkste punten waar je op moet letten over het hoofd zal zien. Het eerst waar je op moet letten is dan niet het tarief, maar de voorwaarden die er opgenomen zullen worden. Er bestaat nou niet een standaard verzekering omdat de situatie per verzekeringsnemer nu eenmaal verschilt. Een woonverzekering houdt ook rekening met factoren die vaak buiten jouw invloedssfeer liggen, maar wel hun invloed hebben op de hoogte van de premie. Omdat de schade aan het pand nu eenmaal gedekt dient te worden zal de verzekeraar kijken of er geen extra risico’s te vinden zijn. Ligt de woning bijvoorbeeld in een gebied dat veel kans loopt onder te lopen, dan zal de premie ook aangepast worden. Ook in sommige buurten waar er vaak sprake is van vandalisme of inbraken zal men de premie aanpassen. Alle informatie wordt namelijk nauwkeurig bijgehouden door de verzekeraars en kunnen ze al aan het adres zien wat de extra risico’s kunnen zijn. Bij het vergelijken zal je dus wat extra dienen te letten op de berekeningsmethode die er wordt gehanteerd. De kosten woonverzekering kunnen zo aardig binnen de perken worden gehouden.

Woonverzekering dekking

Ook een belangrijk punt om mee te nemen bij het vergelijken en afsluiten is de hoogte van de dekking. Dit is misschien wel het belangrijkste omdat het nu eenmaal de dekking is waar het alles om heen draait. Het heeft anders wel weinig nut om zo een verzekering af te sluiten als in het ergste geval, het compleet moeten herbouwen na een schade, de uitkering niet voldoende zal zijn.

Zelfs een klein verschil kan al voor een ware financiële tegenslag zorgen als gewoon nuchter gekeken wordt naar de kosten geassocieerd met het opzetten van een pand. Er zijn namelijk verzekeraars die gewoon uitgaan van een vast bedrag, ongeacht de waarde van het pand. Dat kan zowel voordelig als nadelig werken, afhankelijk natuurlijk van wat de woning nu waard is. Indien er sprake is van een onderverzekering zal je het verschil dan wel zelf moeten ophoesten, maar kan je wel voordelig uitkomen als het pand nou juist minder waard is. Het is daarom altijd beter om zelf een goed idee te hebben van de waarde van het pand. Het is vrij eenvoudig om een indicatieve waarde te krijgen, maar biedt een taxatie nu eenmaal wel het juist bedrag. Het kost dan wel wat, zo een taxatie en dien je wel eerst te overwegen of het de moeite waard zal zijn.

Wat wordt verzekerd met de woonhuisverzekering?

Een woon(huis)verzekering is niet compleet zonder dat de inboedel ook erbij wordt gerekend en zal je bij het vergelijken ook eens even moeten kijken wat de excepties zijn die er allemaal opgenomen zijn in de polis. Ook bij de inboedel wordt er gekeken naar de locatie van het pand en wordt dure elektronica en overige spullen die een bovengemiddelde waarde hebben zoals sieraden of antiek maar beperkt meeverzekert. Voor dit soort kostbaarheden wordt er daarom ook een aparte verzekering aangeboden en zal er, zeker in het geval van sieraden en antiek, ook een taxatie aan te pas komen. Neem dus niet stilzwijgend aan dat alles van de inboedel automatisch meeverzekerd is en vraag er specifiek naar indien er twijfels zijn.

Een woonverzekering vergelijken kan relatief eenvoudig plaatsvinden door op het internet de verschillende aanbieders naast elkaar te leggen. Het enige wat er nodig is om de premie te berekenen is vaak gewoon het adres en de postcode en worden de tarieven dan automatisch berekend. Heel eenvoudig dus, maar dien je wel even verder te kijken naar de voorwaarden en de hoogte van de dekking. Deze zullen namelijk de doorslaggevende factoren zijn bij het vergoed krijgen van de schade en is het daarom niet altijd een goed idee om uitsluitend naar de laagste tarieven te kijken. Ook kan er gekozen worden voor een woonverzekering pakket die ook dekking biedt schade zal vergoeden in een ruim aantal gevallen.

 

Veelgestelde vragen

Wat wordt gedekt met de woonverzekering?

Met de inboedelverzekering wordt alles gedekt in je huis wat is ontstaan door schade. Met de opstalverzekering wordt meer gedekt, zoals ook je garage bijvoorbeeld. 

Is een woonverzekering verplicht?

Nee, een inboedel of opstalverzekering is niet verplicht.

Wat kost een woonverzekering?

Dit verschilt per verzekeraar. Elke verzekeraar heeft een andere maandelijks premie, de premies starten al bij enkele euro’s per maand.

Tot welk bedrag wordt gedekt met de woonverzekering?

Dit verschilt per verzekeraar, elke verzekeraar heeft een andere premie en verzekerd tot een ander bedrag. Hierdoor is het belangrijk om goed te vergelijken en te kijken welke het beste aansluit op jouw wensen.

Woonhuisverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars