Telefoonverzekering

Ontdek de beste telefoonverzekeringen.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Telefoonverzekering vergelijken

N
Maandelijks opzegbaar
N
Afsluiten tot 12 maanden na aankoop
N
Geen poliskosten
N
Wereldwijde dekking

Premie vanaf:

Afhankelijk dekking

 

N
Direct verzekerd zijn
N
Wereldwijde dekking
N
Eenvoudig claim indienen
N
Verzekeren tegen diefstal

Premie vanaf:

Afhankelijk dekking

 

Ohra

N
Als je meer wilt verzekeren in je huis
N
Telefoon + Inboedel verzekeren
N
Eenvoudig online te regelen
N
Vanaf enkele euro's p/m

Premie vanaf:

Afhankelijk dekking

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Mobiel verzekeren met de smartphone verzekering

Een mobiele telefoon is al helemaal geen luxe meer in deze tijd en kunnen er met een moderne smartphone tal van taken uitgevoerd worden. In een handig formaat en overal naartoe mee te nemen, is een telefoon voor velen een onmisbaar deel van het leven verworden. Bij de aanschaf wil men het liefst een telefoon met de laatste snufjes in verwerkt en is het niet vreemd dat ook de prijs van zo een mobieltje niet aan de lage kant zit. Het gaat om een relatief grote investering en is het goed om een telefoonverzekering af te sluiten.

Bij de aanschaf wordt het meestal gelijk aangeboden

Al bij het aanschaffen van een telefoon wordt er in de meeste gevallen gelijk een smartphoneverzekering aangeboden. De klant hoeft dus geen tijd meer te verliezen om apart op zoek te gaan naar een geschikte verzekeraar. Het voordeel is ook dat er niet veel extra papierwerk erbij komt omdat dat immers door de verkoper in orde wordt gemaakt. Wie apart na de aanschaf zo een verzekering af wilt sluiten zal door de verzekeraar wel een heleboel vragen worden gesteld en zal de telefoon voor de zekerheid toch beoordeeld worden op de staat waarin het zich bevindt. Bij een nieuwe telefoon hoeft dat zeker niet en dekt de verzekering gelijk voor het aanschafbedrag.

De voorwaarden van een telefoon verzekering

Omdat een telefoon nu eenmaal vrij klein van formaat is en ook overal naartoe meegenomen wordt, is het kwijtraken ervan nog altijd veel voorkomend. In zulke gevallen zal de verzekering dus niet overgaan tot betaling omdat er duidelijk sprake is van nalatigheid van de eigenaar. Schade als gevolg van het vallen op de vloer waarbij het scherm is gebarsten of zelfs bij het per ongeluk laten vallen van de telefoon in water (bij het voorover buigen bij de wasbak bijvoorbeeld) zal de verzekering ook graag vergoeden. Een andere handige schadedekking is die welke wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld de regen wanneer je plotseling al lopend of fietsend in een stortbui belandt.

Telefoon verzekeren, ook voor diefstal

Zo’n dure smartphone is zeker een gewild doel voor de dievengilde en worden smartphones altijd nog veelvuldig ontvreemd. Dat kan op verschillende manieren plaatsvinden en is het voor de verzekeraar belangrijk dat men kan natrekken dat er inderdaad misdaad in het spel was. Zo moet de telefoon gestolen zijn uit een goed afgesloten omgeving zoals een auto of woning. Ook bij een overval wordt de schade vergoed voor het kwijtraken van de telefoon. Niet alleen de fysieke schade van het kwijtraken van de telefoon wordt vergoedt, maar ook schade veroorzaakt door gebruik van de telefoon na de diefstal. Zo kan men een hoge rekening opbouwen of worden er andere handelingen mee verricht die schade veroorzaken welke op de rechtmatige telefooneigenaar verhaald kunnen worden. Het is daarom ook belangrijk dat alle zaken die je met de telefoon verricht zoals voor de bank, goed beveiligd zijn met wachtwoorden. Schade als gevolg van ongeoorloofde transacties wordt dus niet door de verzekering vergoed.

Omdat de waarde van een telefoon vrij snel afneemt en er binnen een jaar of twee wel een behoorlijk deel afgeschreven is, zal een telefoonverzekering meestal voor het eerste jaar aangeboden worden. Wie echter er de behoefte aan heeft kan de verzekering altijd nog verlengen. Ook het eigen risico dient in acht te worden genomen en kan dat soms wel flink bedragen. Afkopen is mogelijk door maandelijks wat extra op de premie te betalen. Zo zal je niet in één keer een toch groot bedrag moeten betalen voor bijvoorbeeld reparatie van een gebarsten scherm.

Met zo een grote investering als de aanschaf van een smartphone, mag een mobiele verzekering dus niet ontbreken. Het wordt vaak al bij de aanschaf gelijk aangeboden, maar is het altijd toch een goed idee om eerst een vergelijking te maken. Let vooral op het eigen risico en de specifieke voorwaarden ingevallen van diefstal of schade. Nadat alles bekeken is en de verzekering afgesloten, kan je met een gerust hart gebruik maken van jouw nieuwe aanwinst en de verzekering naar wens blijven verlengen.

Veelgestelde telefoonverzekering vragen

Wat is een telefoonverzekering?

Een telefoonverzekering is een verzekering die schade dekt die kan ontstaan aan de mobiele telefoon. Deze telefoon verzekering keert ook uit in het in het geval van schade door eigen toedoen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het laten vallen van de telefoon, maar ook door diefstal van de telefoon door eigen nalatigheid.

Over het algemeen is een mobiele telefoon voor veel mensen een kostbaar bezit. Om deze reden besluiten veel mensen hier een passende telefoonverzekering voor af te sluiten, om eventuele gemaakte schade en de bijkomende kosten daarvan gedekt te hebben.

Wat is de beste telefoonverzekering?

Iedereen is op zoek naar de beste telefoonverzekering mogelijk. Echter, blijkt in dit in veel gevallen geen gemakkelijke opgave te zijn. De beste telefoonverzekering is geheel afhankelijk per persoon en de wensen van de desbetreffende persoon wat betreft de verzekering. 

Om een goede telefoonverzekering voor u persoonlijk te vinden, is het verstandig alvorens u een telefoonverzekering afsluit. Eerst de gestelde voorwaarden in de polis van een verzekeraar te bekijken of deze aansluit bij uw persoonlijke wensen wat betreft de verzekering.

Wat dekt een telefoonverzekering?

Een smartphone is over het algemeen een zeer kwetsbaar apparaat, en een ongeluk zit in een klein hoekje. Wanneer u uw telefoon laat vallen kan er al snel schade op worden gelopen, of in het ergste geval een volledig defect van de telefoon. Om deze reden is het fijn een telefoonverzekering te hebben waar u op kunt terugvallen om de reparatiekosten gedekt te hebben. Maar houdt de telefoonverzekering dekking precies in? Wat is er nog meer verzekerd?

De dekking telefoonverzekering is per verzekeraar zeer verschillend. Het is belangrijk om hiervoor de voorwaarden van te voren te raadplegen alvorens je besluit zo een verzekering af te sluiten. Echter, zijn algemeen gezien dit de type dekkingen die per gemiddeld verzekeraar wordt gehanteerd: 

  • Dekking tegen diefstal
  • Europese dekking van de telefoon
  • Dekking tegen defecten
  • Dekking tegen val, stoot en waterschade

 

Wat kost een telefoonverzekering?

Zoals voor iedere verzekering betaal je ook voor de telefoonverzekering premie. De hoogte van de premie telefoonverzekering is afhankelijk van de waarde van uw toestel en de voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij. Een telefoonverzekering afsluiten is namelijk al mogelijk vanaf slechts €3,00 per maand. Echter, mag de aanschafwaarde van de telefoon dan slechts € 250,- zijn. De gemiddelde telefoonverzekering kosten zijn ongeveer tussen de € 6,- en € 10,- per maand. 

In de vergelijker op onze website zie je precies wat de hoogte van een telefoonverzekering voor u persoonlijk zal zijn.

Telefoonverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars