Telefoonverzekering

Ontdek de beste telefoonverzekeringen.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Telefoonverzekering vergelijken

Smartphonepolis

N
Valschade gedekt
N
Verzekeren tot een jaar na aankoop
N
Uitgebreide dekking
N
Verzekeren tegen diefstal

Premie vanaf:

Afhankelijk dekking

 

Simplesurance

N
Direct verzekerd zijn
N
Wereldwijde dekking
N
Eenvoudig claim indienen
N
Verzekeren tegen diefstal

Premie vanaf:

Afhankelijk dekking

 

Ohra

N
Als je meer wilt verzekeren in je huis
N
Telefoon + Inboedel verzekeren
N
Eenvoudig online te regelen
N
Vanaf enkele euro's p/m

Premie vanaf:

Afhankelijk dekking

 

Wij vergelijken o.a.

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Mobiel verzekeren met de smartphone verzekering

Een mobiele telefoon is al helemaal geen luxe meer in deze tijd en kunnen er met een moderne smartphone tal van taken uitgevoerd worden. In een handig formaat en overal naartoe mee te nemen, is een telefoon voor velen een onmisbaar deel van het leven verworden. Bij de aanschaf wil men het liefst een telefoon met de laatste snufjes in verwerkt en is het niet vreemd dat ook de prijs van zo een mobieltje niet aan de lage kant zit. Het gaat om een relatief grote investering en is het goed om een telefoonverzekering af te sluiten.

Bij de aanschaf wordt het meestal gelijk aangeboden

Al bij het aanschaffen van een telefoon wordt er in de meeste gevallen gelijk een smartphoneverzekering aangeboden. De klant hoeft dus geen tijd meer te verliezen om apart op zoek te gaan naar een geschikte verzekeraar. Het voordeel is ook dat er niet veel extra papierwerk erbij komt omdat dat immers door de verkoper in orde wordt gemaakt. Wie apart na de aanschaf zo een verzekering af wilt sluiten zal door de verzekeraar wel een heleboel vragen worden gesteld en zal de telefoon voor de zekerheid toch beoordeeld worden op de staat waarin het zich bevindt. Bij een nieuwe telefoon hoeft dat zeker niet en dekt de verzekering gelijk voor het aanschafbedrag.

De voorwaarden van een telefoon verzekering

Omdat een telefoon nu eenmaal vrij klein van formaat is en ook overal naartoe meegenomen wordt, is het kwijtraken ervan nog altijd veel voorkomend. In zulke gevallen zal de verzekering dus niet overgaan tot betaling omdat er duidelijk sprake is van nalatigheid van de eigenaar. Schade als gevolg van het vallen op de vloer waarbij het scherm is gebarsten of zelfs bij het per ongeluk laten vallen van de telefoon in water (bij het voorover buigen bij de wasbak bijvoorbeeld) zal de verzekering ook graag vergoeden. Een andere handige schadedekking is die welke wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld de regen wanneer je plotseling al lopend of fietsend in een stortbui belandt.

Telefoon verzekeren, ook voor diefstal

Zo’n dure smartphone is zeker een gewild doel voor de dievengilde en worden smartphones altijd nog veelvuldig ontvreemd. Dat kan op verschillende manieren plaatsvinden en is het voor de verzekeraar belangrijk dat men kan natrekken dat er inderdaad misdaad in het spel was. Zo moet de telefoon gestolen zijn uit een goed afgesloten omgeving zoals een auto of woning. Ook bij een overval wordt de schade vergoed voor het kwijtraken van de telefoon. Niet alleen de fysieke schade van het kwijtraken van de telefoon wordt vergoedt, maar ook schade veroorzaakt door gebruik van de telefoon na de diefstal. Zo kan men een hoge rekening opbouwen of worden er andere handelingen mee verricht die schade veroorzaken welke op de rechtmatige telefooneigenaar verhaald kunnen worden. Het is daarom ook belangrijk dat alle zaken die je met de telefoon verricht zoals voor de bank, goed beveiligd zijn met wachtwoorden. Schade als gevolg van ongeoorloofde transacties wordt dus niet door de verzekering vergoed.

Omdat de waarde van een telefoon vrij snel afneemt en er binnen een jaar of twee wel een behoorlijk deel afgeschreven is, zal een telefoonverzekering meestal voor het eerste jaar aangeboden worden. Wie echter er de behoefte aan heeft kan de verzekering altijd nog verlengen. Ook het eigen risico dient in acht te worden genomen en kan dat soms wel flink bedragen. Afkopen is mogelijk door maandelijks wat extra op de premie te betalen. Zo zal je niet in één keer een toch groot bedrag moeten betalen voor bijvoorbeeld reparatie van een gebarsten scherm.

Met zo een grote investering als de aanschaf van een smartphone, mag een mobiele verzekering dus niet ontbreken. Het wordt vaak al bij de aanschaf gelijk aangeboden, maar is het altijd toch een goed idee om eerst een vergelijking te maken. Let vooral op het eigen risico en de specifieke voorwaarden ingevallen van diefstal of schade. Nadat alles bekeken is en de verzekering afgesloten, kan je met een gerust hart gebruik maken van jouw nieuwe aanwinst en de verzekering naar wens blijven verlengen.

Telefoonverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars