Schadeverzekering

Ontdek wat de beste schadeverzekering is.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Schadeverzekering vergelijken

Ohra

N
Schade aan anderen
N
Bij schade keuze uit directe betaling of hulp bij herstel
N
Alles kan verzekerd worden
N
Gemiddeld een 8.2 voor schadeafhandeling!

Premie vanaf:

Afhankelijk woning

 

N
Nooit onderverzekerd
N
Keren het schadebedrag uit of regelen het herstel
N
Dag- en nacht bereikbaar
N
Mogelijkheid tot All-risk verzekeren

Premie vanaf:

Afhankelijk woning

 

Unive

N
Nooit onderverzekerd
N
Geen verplicht eigen risico bij de inboedelverzekering
N
Direct hulp bij schade
N
Korting op gehele pakket

Premie vanaf:

Afhankelijk woning

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Er zijn verschillende schadeverzekeringen, namelijk de inboedelverzekering en de opstalverzekering. Het verschil zit in de goederen dat het dekt. De inboedelverzekering dekt alles dat in je huis staat (tv, bank, muren etc.) terwijl de opstalverzekering alles dekt wat aan uw huis vast zit. De opstalverzekering is daarom de meest complete schadeverzekering voor thuis. Ten slotte is er ook de schadeverzekering voor een voertuig, dit is de WA verzekering.

Of het nu gaat om een auto of gewoon een raam in het huis, schade aan zo een beetje alles om ons heen is in de meeste gevallen niet te voorkomen. Aan elke vorm van schade is er een kostenaspect verbonden en gaat het wel vaak om een financiële “tegenslag” waar je het liefst wel bij een verzekeraar aan zal willen kloppen voor een vergoeding. Daartoe moet er wel een schadeverzekering afgesloten worden en mag er daarvoor gekozen worden uit een aantal op maat gesneden soorten. Schade komt immers in vele soorten voor en behoren ook letsels hiertoe.

Wat is een schadeverzekering?

Het zijn verzekeringen die allemaal tot doel hebben om ontstane schade (zonder dat er sprake is van opzet) te vergoeden en moet het uitgekeerd bedrag wel voldoende zijn. De schadevormen die vallen onder zo een verzekering zijn duidelijk omschreven in de voorwaarden.Niet een ieder zal dezelfde type(s) schadeverzekering af moeten sluiten en kan er soms wel voldaan worden met één of twee. De meest bekende is misschien wel de autoverzekering en ben je als eigenaar van elk motorrijtuig welke deelneemt aan het verkeer nu eenmaal verplicht om zo een verzekering af te sluiten.

Bij schade zal je dus wel vergoed worden en zal je in het geval van een allrisk verzekering alle schade, dus ook die veroorzaakt door jouw schuld,  wel vergoed krijgen. Het gaat hierbij niet alleen om materiële schade, maar ook rechtsbijstand en vergoeding van alle medische kosten. Het gaat bij een schadeverzekering dus om een ruime dekking welke geboden wordt en geldt dat ook voor alle andere soorten schadeverzekeringen. Afhankelijk van de behoefte kan kunnen er nog tal van andere schadeverzekeringen afgesloten worden. Naast de standaard dekking wordt er ook bij de andere soorten van dit soort verzekeringen de mogelijkheid geboden voor een allrisk dekking.

Woning en inboedel apart verzekeren

Waardevolle spullen en opstallen dienen ook verzekerd te worden en mag schade dus nooit van invloed zijn op de totale financieel waarde. Het kan dus niet mislopen indien zo een verzekering afgesloten wordt en kijk je daarbij gelijk of er nog behoefte bestaat aan nog meer vormen van schadeverzekeringen.

Het is dus ook mogelijk om de inboedel apart te verzekeren en komt dat altijd goed uit wanneer je in een huurhuis of appartement woont. Deze zijn al door de eigenaar verzekerd als opstal, maar blijft de inboedel dus de verantwoordelijkheid van de huurder. Het gaat wat verder in zulke gevallen en is het zelfs mogelijk een schadeverzekering af te sluiten voor aanpassingen die je hebt verricht in de huurwoning. Vaak bevalt de originele keuken niet of laat men de vloer aanpassen. Allemaal veranderingen die de huurder veel hebben gekost en dient de investering wel beschermt te worden.

Andere schadeverzekeringen

Naast schade aan goederen, kan er ook sprake zijn van schade/letsel aan personen. Zo’n soort schadeverzekering is in sommige gevallen zelfs vereist. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering of een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven zal van te pas komen en de kosten voor letsel geheel door de verzekeraar laten dekken. Ook bij het gaan op vakantie naar het buitenland kan er een reisverzekering worden afgesloten of een telefoonverzekering. Daar vallen niet alleen de medische kosten onder in het geval van een ziekte of ongeluk, maar wordt ook diefstal schade vergoed. Een andere schadeverzekering soort waar men zeker niet omheen kan is die voor de ziektekosten. Net als bij elke andere verzekering, zijn er ook uitzonderingen waar er geen vergoeding uitgekeerd zal worden. De kans op dit soort van gevallen zoals oorlogen of grote opstanden is nu eenmaal klein en kan er voor de meeste gevallen dus wel op een vergoeding gerekend worden.

Schadeverzekeringen zijn een ware uitkomst voor een ieder die zich wil beschermen tegen alle vormen van schade waarbij er financieel gezien veel te verliezen valt. Dat begint al et het verzekeren tegen brand of andere schadevormen middels een opstalverzekering en kan ook de inboedel apart verzekerd worden. Ook voor alle voertuigen is een schadeverzekering verplicht. Op de werkvloer of persoonlijk vlak komen de verzekeringsmaatschappijen ook met tal van schadeverzekeringen opdagen en is het in elk geval aan de verzekeringsnemer gelegen voor welke er gekozen zal worden. De premiebedragen verschillen sterk met het type verzekering en kom je altijd voordeliger uit wanneer er voor een verzekeringspakket kiest.

Veelgestelde vragen

Wat wordt gedekt met de schadeverzekering?

Er is een verschil tussen de inboedel- en opstalverzekering. Met de inboedelverzekering worden alle objecten gedekt welke in huis staan. Met de opstalverzekering wordt alles gedekt wat vast zit aan je huis. Met de WA verzekering wordt schade aan de auto gedekt.

Is een schadeverzekering verplicht?

Nee, een inboedel, opstalverzekering of WA verzekering is niet verplicht om af te nemen. 

Wat kost schadeverzekering?

Dit verschilt per verzekeraar. Elke verzekeraar heeft een andere maandelijks premie, de premies starten al bij enkele euro’s per maand.

Tot welk bedrag wordt gedekt met de schadeverzekering?

Dit verschilt per verzekeraar, elke verzekeraar heeft een andere premie en verzekerd tot een ander bedrag. Hierdoor is het belangrijk om goed te vergelijken en te kijken welke het beste aansluit op jouw wensen.

Schadeverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars