Allrisk inboedelverzekering

Wil je de beste Allrisk inboedelverzekering afsluiten voor jouw situatie, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Vergelijk hier en vindt de Allrisk inboedelverzekering die het beste bij jou past. Je Allrisk inboedelverzekering vergelijken was nog nooit zo eenvoudig.

Vergelijk Allrisk Inboedelverzekeringen

De inboedel vertegenwoordigd vaak een substantiële waarde wordt die vaak nog onderschat. Na taxatie komt men er dan achter hoeveel alles aan waarde vertegenwoordigd en is het verzekeren tegen schade dus zeker geen slecht idee. De kans op schade is bij een inboedel nu eenmaal groot omdat er sprake is van een behoorlijk aantal factoren waar er sprake van is. Denk maar aan een visite waar het mis gaat of de kinderen die wat spullen beschadigen. Soms is herstel wel mogelijk, maar zal er in gevallen waarbij dat de duur uitvalt gewoon een ander voor in de plaats moeten komen.

Een inboedelverzekering heeft wel een ruime dekking

Elke inboedel verschilt en nu eenmaal en heeft dat niet alleen betrekking op de waarde, maar ook het risico welke het loopt op beschadigingen. Het komt er dus op neer dat er altijd een taxatie gemaakt zal worden en gelijk ook de voorwaarden opgesteld zullen worden welke aan de inboedelverzekering verbonden zullen worden. De verzekeringsmaatschappij wil namelijk ook niet al te hoge risico’s nemen en kan de premie flink oplopen wanneer er kinderen of huisdieren woonachtig zijn. Met alle beperkingen verbonden aan zo een inboedelverzekering, is het beter om een allrisk dekking inboedel te kiezen. Zoals de naam al doet vermoeden zijn er weinig gevallen waarbij men niet tot compensatie over zal gaan.

Er moet wel nooit sprake zijn van opzet of nalatigheid en zal dat wel duidelijk aangetoond moeten worden. Het begrip inboedel is wel ruim genomen en vallen daar in principe alle delen van het huis onder welke eenvoudig meegenomen kunnen worden. Zo kan een vloer die meegenomen kan worden zoals een tapijt ook tot de inboedel gerekend worden en zal dat ook van toepassing zijn op lampen of schilderijen.

Er zijn natuurlijk altijd wel uitzonderingen

Zelf bij een allrisk inboedelverzekering zijn er uitzonderingen waar je rekening mee zal moeten houden. Extra waardevolle goederen zoals antiek of sieraden vallen er dus niet onder en kunnen gelukkig wel apart verzekerd worden (kostbaarhedenverzekering). Ook in het geval van elektronica die een grote waarde vertegenwoordigd, is het soms vereist dat er apart een verzekering afgesloten wordt. Naast deze uitzonderingen zijn er ook gevallen waarbij de verzekering niet tot vergoeden van de schade over zal gaan. Dat gebeurt wanneer er sprake is van oorlogen of opstanden. De kans op dit soort onregelmatigheden is vrijwel nihil en is het dus duidelijk dat een allrisk inboedelverzekering voor de meeste gevallen wel toereikend zal zijn.

Met een allrisk inboedelverzekering zit je goed

Bij een allrisk inboedelverzekering zijn er tal van punten meegenomen die je bij een “normale” versie van de inboedelverzekering niet aan zal treffen. Bijzonder is bijvoorbeeld de dekking die ook van toepassing is voor schade veroorzaakt door een storm of vandalisme. De inboedelverzekering kan opgezegd worden wanneer je zult verhuizen of er zich veranderingen voor zullen doen in de woonsituatie. Zo kan er besloten worden om samen te wonen en kunnen er spullen erbij worden geplaatst of misschien verwijderd uit de inboedel. Er is in zulke gevallen dan weer een bepaling van de waarde van de nieuwe inboedel vereist. Opzeggen hoeft dus niet en is er alleen maar een aanpassing nodig. Veranderingen dienen wel een de verzekeraar gemeld te worden omdat de dekking anders niet voldoende zal zijn of er afgeweken kan worden van de gestelde voorwaarden.

Met alle voordelen die zo een allrisk inboedelverzekering te bieden heeft, zal er door de verzekeraar bij het berekenen van de premie ook gekeken worden naar risicofactoren zoals de omgeving waar het betreffend pand met inboedel zich bevindt en zal ook de mate waarin het pand beveiligd is van invloed zijn op de hoogte van de premie.

Sluit dus een allrisk inboedelverzekering af en ben er zo zeker van dat in de meest voorkomende schadegevallen de verzekering wel in zal komen. Laat de waarde van alles nauwkeurig bepalen en maak een vergelijking tussen de diverse aanbieders om een zo laag als mogelijke premie te bewerkstelligen.

Ook het type inboedelverzekering (normaal of allrisk) is een belangrijke keuze omdat de dekkingsvoorwaarden toch wel grote verschillen vertonen. In de praktijk maakt het toch wel een groot verschil uit en biedt de allrisk inboedelverzekering in haast elk denkbaar geval van schade een ruime dekking.