Bedrijfsautoverzekering

Ontdek de beste bedrijfsautoverzekeringen.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Bedrijfsautoverzekering vergelijken

N
Aantrekkelijke premie
N
Eenvoudig schade afhandelen
N
Samenwerking met garages in heel NL
N
Onbeperkt aantal kilometers

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Unive

N
Lage premie en tot 80% no-claimkorting
N
Schade snel en vakkundig afgehandeld
N
Pakketkorting tot 10% - zonder maximumbedrag
N
Geen winstoogmerk

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Yezzer

N
Zakelijke personenautoverzekering
N
Voor ondernemers
N
Eenvoudig online te regelen
N
Aantrekkelijke premies

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Wij vergelijken onder andere

unive logo
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Zakelijke autoverzekering

Mobiliteit is van primair belang voor elke onderneming en maakt een bedrijfsauto daar een onmisbaar deel van uit. De aanschaf van zo een auto is nog altijd kapitaalintensief en wil men graag deze investering zo goed als mogelijk beschermen. Met een verzekering komt dat wel in orde, maar is het vinden van de juiste dekking nog altijd het belangrijkst. Zo is de standaard (verplichte) WA-verzekering is namelijk alleen van toepassing wanneer de tegenpartij de veroorzaker is en worden er verder ook geen extra diensten aangeboden.

Risico bedrijf bij niet hebben bedrijfsautoverzekering

De standaard WA-verzekering zal dus niet voldoende zijn in de meeste gevallen en wil je als bedrijf ook niet het risico lopen dat bij een incident de auto uitvalt zonder dat er daarvoor in de plaats een alternatief komt. Het is voor zulke gevallen dat een bedrijfsautoverzekering zijn nut zal bewijzen. Naast de standaarddekking van een WA-verzekering, zal er voor bedrijven gekeken worden naar de specifieke risico’s die het wagenpark loopt. Zo kan het zijn dat er waardevolle spullen met de auto vervoert worden en kunnen die ook meeverzekerd worden.  dat wordt in veel gevallen ook vereist van de klant omdat die al betaald heeft voor de goederen en dus niet beschadigd of kwijt wilt raken bij het transport. Met zo een bedrijfsautoverzekering toon je aan dat er serieus omgesprongen wordt met de belangen van de klant. Ook pechhulp mag niet ontbreken bij het aangeboden pakket en zal je daar wel het voordeel van merken wanneer er zich een geval voordoet wanneer zo een bedrijfswagen uitvalt. Het voordeel van zo een verzekering is dus gauw gehaald en houdt het voordeel daar niet bij op.

Bekijk ook: aansprakelijkheidsverzekering

Inzittende meeverzekerd bij zakelijke autoverzekering

Voor elk bedrijf is het van primair belang dat ook hun werknemers verzekerd zijn voor elk ongeval dat hun mag overkomen tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden. Bij deelname aan het verkeer, of het nu achter het stuur is of als bijrijder, kan er wel veel mis kan gaan en zal de bedrijfsautoverzekering ook op dat gebied de schade vergoeden.

Niet alleen de materiële schade, maar dus ook bij letsels, zal er een dekking aanwezig zijn. De kosten zullen in zulke gevallen flink oplopen, waardoor het erg fijn is een zakelijke autoverzekering (bedrijfsautoverzekering) te hebben. Rechtshulpverlening hoort er ook bij en zal dat vooral van te pas komen in gevallen van schadeclaims.  Om de verzekering af te kunnen sluiten, zal het duidelijk moeten zijn voor de verzekeraar wie de bestuurders zijn van zo een bedrijfsauto en welke activiteiten er met de auto uitgevoerd zullen worden. zo kan het risico berekend worden en wordt ook de hoogte van de premie op zo een manier berekend. De hoogte van de dekking en het eigen risico kunnen voor een deel ook door het bedrijf bepaald worden. indien gewenst kan het eigen risico ook afgekocht worden.

Bedrijfsautoverzekering afsluiten

Er mag dus geen moment langer gewacht worden met het afsluiten van zo een verzekering en kan dat bij de meeste verzekeraars al binnen 24u gedaan worden. De voorwaarden en aanmeldingsprocedure zijn online te vinden waardoor alles van te voren al gereed gezet kan worden en er geen oponthoud plaats zal vinden. Een bedrijfsautoverzekering kan voor het heel wagenpark plaatsvinden en levert dat altijd wel de nodige korting op. Ook privé auto’s welke veel worden ingezet voor het bedrijf, kunnen zo een verzekering krijgen. vaak kan er een aanvullende verzekering zoals die voor personen en goederen worden genomen bovenop de bestaande standaard of all-risk verzekering.  Ook leaseauto’s kunnen op zo een wijze verzekerd worden, natuurlijk wel eerst in overeenstemming met de leasemaatschappij. Op zo een manier is al het transport van het bedrijf, of het nu met een bedrijfs-, privé- of leaseauto, plaatsvindt.

Omdat de voorwaarden tussen de verschillende verzekeringsmaatschappijen onderling sterk kunnen verschillen, is het goed om vooraf aan het afsluiten eerst de verschillende bedrijfs- en zakelijke autoverzekeringen te vergelijken. Vooral de hoogte van het dekkingsbedrag en het eigen risico zijn daarbij belangrijk, maar let je ook op de voorwaarden die er gesteld worden aan de bestuurders.

Veelgestelde bedrijfsautoverzekering vragen

Wat is een bedrijfsautoverzekering?

Een bedrijfsautoverzekering is een verzekering die je afsluit voor een auto die je zakelijk gebruikt en die ook als zodanig administratief geregistreerd staat. Onder zakelijk gebruik valt bijvoorbeeld het gebruik van de auto voor koeriersdiensten en ander goederenvervoer, een rijschool of voor commercieel personenvervoer.  In vergelijking met particuliere autoverzekeringen is een bedrijfsautoverzekering duurder. Een bedrijfsauto verzekering is niet alleen voor mensen in dienst bij een bedrijf, maar er zijn ook mogelijkheden als je als zzp’er werkt. Stel je bent cateraar met een eigen bedrijf en hebt een bestelwagen die je gebruikt tijdens  je werkzaamheden. Of het kan een bedrijfsbus als zelfstandig ondernemer in de bouw zijn.

Deze bedrijfsautoverzekering heeft een aantal verschillende dekkingen die je kunt afsluiten. De basisdekking is de standaard WA-verzekering en zal de goedkoopste verzekering zijn om af te sluiten. Echter is het in veel gevallen beter om een uitgebreide dekking te hebben voor een bedrijfsauto. De basis WA-verzekering biedt namelijk alleen vergoeding voor de schade die jij aan het andere voertuig hebt veroorzaakt en niet aan jouw eigen bedrijfsauto. Uitgebreidere dekkingen bieden ook vergoeding voor de schade aan jouw kapotte voertuig of bijvoorbeeld bij inbraak in de auto.

Aangezien bedrijfsautos een belangrijk aspect zijn voor het functioneren van je bedrijf en voor sommige zelfs een onmisbare functie hebben, kan het uitvallen van zo’n voertuig vervelende financiële consequenties hebben. Wellicht ben je een beginnende zzp’er met nog weinig kapitaal achter de hand om eventueel op terug te vallen bij een eventuele reparatie of vervanging van de bedrijfsauto. Om niet voor te grote financiële problemen te komen te staan, kan het afsluiten van een bedrijfsautoverzekering dus uitkomst bieden.

Hoe vind ik een goedkope bedrijfsautoverzekering?

 Een goedkope bedrijfsautoverzekering vind je door een vergelijkingstool te gebruiken.

Over het algemeen is een bedrijfsautoverzekering duurder dan een particuliere autoverzekering. De premie voor de bedrijfsautoverzekering lijkt in polis echter wel veel op die van een particuliere. Bij het bepalen van de hoogte van de premie wordt gekeken naar de volgende factoren:

  • Het aantal schadevrije jaren
  • Wat voor soort auto het is
  • De gekozen dekking en eventueel andere aanvullende verzekeringen
  • Wat het gebruik van de bedrijfsauto is
  • Schadevrije jaren
  • De leeftijd van de bestuurder

Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe gunstiger dat voor de hoogte van je premie zal zijn. Meestal heb je als jonge bestuurder hogere premie, omdat je nog weinig rij jaren achter de rug hebt.

De leeftijd van de auto hangt samen met de nieuwwaarde van de auto is ook een belangrijke factor in de hoogte van je premie. De leeftijd van de auto kan je namelijk helpen te bepalen wat voor dekking je nodig zal hebben voor de bedrijfsauto. Hoe uitgebreider de dekking, hoe duurder de bedrijfsautoverzekering. Een voordelige bedrijfsautoverzekering is er een die alleen een WA-dekking heeft. Dat is de minimale wettelijke aansprakelijkheid die verplicht is om je voor te verzekeren en geeft je de laagste premie. De goedkoopste bedrijfsautoverzekering wil echter niet zeggen dat dit de beste keuze voor jouw bedrijfsauto is. Als de auto nog erg nieuw is en deze door veel verschillende mensen wordt gebruikt, kun je het beste een uitgebreidere dekking kiezen. Deze zal automatisch ook duurder zijn dan alleen de standaard WA-dekking. Vul bij het vergelijken van de verzekeringen

Wanneer bedrijfsautoverzekering afsluiten?

Wanneer de bedrijfsauto tot het vermogen van het bedrijf behoort, dan dient u te kiezen voor bedrijfsautoverzekering. Het maakt hier voor niet uit of het voor een bestelbus gaat of voor een personenauto. Wanneer u bijvoorbeeld maaltijden bezorgt, of taxi rijdt. Dan dient een bedrijfsautoverzekering te worden afgesloten.

Wat kost een bedrijfsautoverzekering?

De  bedrijfsautoverzekering kosten heeft algemeen gezien dezelfde afhankelijkheden wat betreft de hoogte van de premie als een particuliere autoverzekering polis. De premie wordt grotendeels bepaald door het aantal schadevrije jaren van de bestuurder en de type dekking die gekozen wordt. Ook het type voertuig speelt een rol in de hoogte van de premie.

Echter, zijn er voor de hoogte van de premie bedrijfsautoverzekering een aantal extra afhankelijkheden. De belangrijkste is waar de bedrijfsauto voor gebruikt wordt. Wordt de bedrijfsauto intensief gebruikt door bijvoorbeeld een loodgieter? Dan brengt dit meer risico’s met zich mee dan wanneer een bedrijfsauto alleen gebruikt wordt om medewerkers van locatie naar locatie te vervoeren.

Zakelijke autoverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars