Bedrijfsautoverzekering

Op zoek naar een goedkope bedrijfsautoverzekering, ook wel de zakelijke autoverzekering genoemd? Dan ben je hier aan het juiste adres. Bekijk en vergelijk de beste bedrijfsautoverzekeringen.

Vergelijk particuliere autoverzekeringen

Zakelijke autoverzekering

Mobiliteit is van primair belang voor elke onderneming en maakt een bedrijfsauto daar een onmisbaar deel van uit. De aanschaf van zo een auto is nog altijd kapitaalintensief en wil men graag deze investering zo goed als mogelijk beschermen. Met een verzekering komt dat wel in orde, maar is het vinden van de juiste dekking nog altijd het belangrijkst. Zo is de standaard (verplichte) WA-verzekering is namelijk alleen van toepassing wanneer de tegenpartij de veroorzaker is en worden er verder ook geen extra diensten aangeboden.

Risico bedrijf bij niet hebben bedrijfsautoverzekering

De standaard WA-verzekering zal dus niet voldoende zijn in de meeste gevallen en wil je als bedrijf ook niet het risico lopen dat bij een incident de auto uitvalt zonder dat er daarvoor in de plaats een alternatief komt. Het is voor zulke gevallen dat een bedrijfsautoverzekering zijn nut zal bewijzen. Naast de standaarddekking van een WA-verzekering, zal er voor bedrijven gekeken worden naar de specifieke risico’s die het wagenpark loopt. Zo kan het zijn dat er waardevolle spullen met de auto vervoert worden en kunnen die ook meeverzekerd worden.  dat wordt in veel gevallen ook vereist van de klant omdat die al betaald heeft voor de goederen en dus niet beschadigd of kwijt wilt raken bij het transport. Met zo een bedrijfsautoverzekering toon je aan dat er serieus omgesprongen wordt met de belangen van de klant. Ook pechhulp mag niet ontbreken bij het aangeboden pakket en zal je daar wel het voordeel van merken wanneer er zich een geval voordoet wanneer zo een bedrijfswagen uitvalt. Het voordeel van zo een verzekering is dus gauw gehaald en houdt het voordeel daar niet bij op.

Inzittende meeverzekerd bij zakelijke autoverzekering

Voor elk bedrijf is het van primair belang dat ook hun werknemers verzekerd zijn voor elk ongeval dat hun mag overkomen tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden. Bij deelname aan het verkeer, of het nu achter het stuur is of als bijrijder, kan er wel veel mis kan gaan en zal de bedrijfsautoverzekering ook op dat gebied de schade vergoeden.

Niet alleen de materiële schade, maar dus ook bij letsels, zal er een dekking aanwezig zijn. De kosten zullen in zulke gevallen flink oplopen, waardoor het erg fijn is een zakelijke autoverzekering (bedrijfsautoverzekering) te hebben. Rechtshulpverlening hoort er ook bij en zal dat vooral van te pas komen in gevallen van schadeclaims.  Om de verzekering af te kunnen sluiten, zal het duidelijk moeten zijn voor de verzekeraar wie de bestuurders zijn van zo een bedrijfsauto en welke activiteiten er met de auto uitgevoerd zullen worden. zo kan het risico berekend worden en wordt ook de hoogte van de premie op zo een manier berekend. De hoogte van de dekking en het eigen risico kunnen voor een deel ook door het bedrijf bepaald worden. indien gewenst kan het eigen risico ook afgekocht worden.

Bedrijfsautoverzekering vergelijken

Er mag dus geen moment langer gewacht worden met het afsluiten van zo een verzekering en kan dat bij de meeste verzekeraars al binnen 24u gedaan worden. De voorwaarden en aanmeldingsprocedure zijn online te vinden waardoor alles van te voren al gereed gezet kan worden en er geen oponthoud plaats zal vinden. Een bedrijfsautoverzekering kan voor het heel wagenpark plaatsvinden en levert dat altijd wel de nodige korting op. Ook privé auto’s welke veel worden ingezet voor het bedrijf, kunnen zo een verzekering krijgen. vaak kan er een aanvullende verzekering zoals die voor personen en goederen worden genomen bovenop de bestaande standaard of all-risk verzekering.  Ook leaseauto’s kunnen op zo een wijze verzekerd worden, natuurlijk wel eerst in overeenstemming met de leasemaatschappij. Op zo een manier is al het transport van het bedrijf, of het nu met een bedrijfs-, privé- of leaseauto, plaatsvindt.

Omdat de voorwaarden tussen de verschillende verzekeringsmaatschappijen onderling sterk kunnen verschillen, is het goed om vooraf aan het afsluiten eerst de verschillende bedrijfs- en zakelijke autoverzekeringen te vergelijken. Vooral de hoogte van het dekkingsbedrag en het eigen risico zijn daarbij belangrijk, maar let je ook op de voorwaarden die er gesteld worden aan de bestuurders.