Bent u benieuwd waarom u betaalt een ander bedrag van uw verzekeringspremies van iemand met hetzelfde automodel in een andere stad? Autoverzekering beleid variëren met bedrijven en andere elementen. Net als in weddenschappen, de meeste bedrijven overwegen verschillende factoren om het geld dat u moet betalen voor uw verzekeringspremie te bepalen.

Daarom is het raadzaam om te weten hoe de verzekeringsmaatschappij de kosten van het beleid schat en de factoren die zij gebruiken in de schatting, voordat u een autoverzekering aanvraagt. Over het algemeen zijn de volgende factoren van invloed op uw autoverzekeringstarief.

Leeftijd en geslacht

Leeftijd en geslacht zijn het belangrijkst bij de berekening van uw autoverzekeringstarief. Bijvoorbeeld, verzekeringsmaatschappijen overwegen dat jongere bestuurders minder rijervaring hebben dan oudere volwassenen. Bovendien zijn jongere bestuurders meer vatbaar voor ongevallen. Daarom kunnen ze meer betalen voor het beleid, en het tarief daalt zodra een persoon wordt 25. In andere scenario’s worden vrouwen beschouwd als betere chauffeurs dan mannen. Vrouwen zijn minder kans om te rijden onder invloed, dus minder betrokken bij ongevallen.

Type auto

Verzekeringsmaatschappijen houden ook rekening met het type auto dat u rijdt. Hoe duurder uw auto is, hoe duurder de premies zullen zijn. Reparatie van zeer waardevolle auto’s is ook duur. Daarom zal uw tarief hoger zijn dan dat van een auto van gemiddelde waarde. Een ander ding verzekeringsmaatschappijen overwegen is de wijzigingen aan uw auto. Hoe meer u uw auto wijzigt, hoe hoger de premie wordt. U moet uw verzekeraar echter wel informeren over de wijzigingen als u niet wilt dat uw dekking ongeldig wordt verklaard.

Beroep

Uw beroep kan ook van invloed zijn op het verzekeringstarief. Sommige werkprofielen vereisen minder rijden of het dragen van lasten, terwijl andere vereisen het rijden in ongevalgevoelige gebieden of het dragen van apparatuur. Uw beroep bepaalt dus het tarief dat u betaalt.

Waar u woont

Uw premies zullen ook afhangen van de plaats waar u woont. Als u in een ongevalgevoelig gebied woont, zullen uw premies waarschijnlijk stijgen. Andere dingen die het tarief zullen beïnvloeden zijn het leven in misdaadgevoelige gebieden, landelijk, enz.

Hoe u de auto gebruikt

Hoe u de auto te gebruiken zal ook invloed hebben op uw premie tarieven. Als u uw auto gebruiken om dagelijks pendelen, zal uw premies worden duurder. In tegenstelling, kunt u betalen een lager tarief als uw auto is meestal geparkeerd en slechts af en toe gebruikt. De verzekeringsmaatschappij kan vragen naar de kilometerstand van de auto voor het schatten van uw tarief.

Uw rij-record

Een verzekeringsmaatschappij zal ook uw rij-record en eerdere claims controleren alvorens uw premies te berekenen. Als u een slechte rij-record of eerdere claims, verwachten een hoger tarief dan iemand met een schone record en no claim bonus. Uw premies zullen ook stijgen als u eerder bij een ongeval betrokken bent geweest.

Type dekking

Er zijn drie primaire soorten van verzekering dekking derden alleen, derden brand en diefstal, en uitgebreide. Third-party alleen biedt basisdekking, terwijl de rest bieden extra bescherming aan uw auto. Voor het kiezen van uw dekking, controleer de citaten aangeboden door het bedrijf.

Laatste gedachten

Dit zijn de belangrijkste elementen die uw verzekeraar zal overwegen bij het berekenen van uw premies. Het is essentieel om de factoren te kennen voordat u een dekking kiest. Vergeet niet, hoe lager uw gepercipieerde risico is, hoe gunstiger uw verzekering tarieven.