Een slotenmaker in Almere helpt jou om je spullen veilig te houden. De afgelopen twee jaar waren we door de corona crisis veel thuis, daardoor was de kans op diefstal aanzienlijk kleiner dan voor de corona crisis. Inmiddels zijn de beperkingen gelukkig grotendeels weg. Nu we steeds meer van huis zijn, is het slim om te kijken hoe je je waardevolle spullen goed verzekerd en beschermt tegen diefstal. Maar hoe doe je dit dan?

Een diefstalverzekering, hoe moet ik dat zien?

Helaas bestaat er geen diefstalverzekering waarmee je alle vormen van diefstal kunt verzekeren. Dat is ook eigenlijk niet zo raar. Iedereen heeft namelijk verschillende spullen. Zo heeft je collega bijvoorbeeld een luxe auto die hij wil verzekeren terwijl je zus alleen haar telefoon wil verzekeren. De maandpremie zou altijd te hoog uitvallen als er één diefstalverzekering zou zijn. Je moet dus voor verschillende spullen een aparte verzekering afsluiten. Zo betaal je geen overbodige premie voor goederen waarover je niet eens beschikt en betaal je alleen voor een dekking die wel toereikend is.

Diefstal van spullen in huis

Wordt er bij jou thuis ingebroken? Dan is het fijn als je verzekerd bent. De kosten kunnen namelijk hoog oplopen. Gelukkig kan je in huis vaak wel een beroep doen op je inboedelverzekering, maar diefstal van waardevolle spullen is met die verzekering vaak niet helemaal verzekerd. Een laptop, smartphone of duur horloge kan je bijvoorbeeld beter verzekeren met een extra diefstalverzekering.

Diefstal van spullen buitenshuis

Helaas kan het natuurlijk ook voorkomen dat jouw spullen buitenshuis gestolen worden als je bijvoorbeeld op vakantie bent. Als je minimaal een nacht van huis bent is het een goed idee om een reisverzekering te nemen. Handig om te weten: als je alleen een dagje weg gaat, zonder overnachting, dan worden de kosten over het algemeen gedekt door een buitenhuisdekking bij je inboedelverzekering.

Diefstal van smartphones of scooters

Diefstal van smartphones en scooters komt helaas het vaakste voor en dat zijn nou juist de spullen waarover de meeste personen (vooral jongeren) beschikken. De diefstal van deze spullen komt vaak hard aan, gelukkig kan over het algemeen de schade wel op de verzekering verhaald worden. Bij telefoons kan je het beste een telefoonverzekering afsluiten. Bij scooters of brommers dien je een allrisk verzekering af te sluiten. Dan krijg je ook vervangend vervoer aangeboden en komt je dagelijkse routine niet in het gedrang.

Inbraakpreventie

Uiteraard is het heel verstandig om je woning zo goed mogelijk te beveiligen tegen inbraak. Kies voor een slotenmaker in Almere en laat je adviseren over de beste manier om jouw woning te beveiligen tegen inbraak. Voorkomen is altijd beter dan genezen!