U wilt het liefste concurrerend blijven in een onvoorspelbaar economisch klimaat. Dit betekent dat uw organisatie zich aan moet passen aan bijvoorbeeld kleinere budgetten. Een flexibele leaseovereenkomst in de vorm van shortlease is dan een erg slimme keuze. U bent er hierdoor zeker van dat u nooit onnodige kosten kwijt gaat zijn aan onderbenutte voertuigen. Een kortlopende huurovereenkomst kan vooral een kosteneffectieve oplossing bieden als het gaat om bijvoorbeeld speciale evenementen of bepaalde activiteiten die terugkomen tijdens een specifiek seizoen. 

Betaal alleen wanneer u het voertuig echt nodig heeft 

Een van de grootste voordelen om te kiezen voor shortlease, is dat u direct kapitaal vrij kunt maken. U hoeft immers alleen maar te betalen voor de auto wanneer dat nodig is. Hierdoor kunt u makkelijker geld vrij maken voor andere prioriteiten binnen uw onderneming. Door deze flexibiliteit kan uw vloot uitbreiden en inkrimpen op basis van de vraag. De contracten van korte duur kunnen worden afgesloten van één tot twaalf maanden.

Ook zorgt u voor meer flexibiliteit. Zo kunt u bijvoorbeeld een auto huren wanneer u nieuwe medewerkers een proeftijd laat ondergaan of als een tijdelijk piekseizoen eraan zit te komen. Daarnaast hebben de meeste leaseauto’s geen service of onderhoud nodig. Dit is uiteraard alleen van toepassing als het voertuig niet beschadigd is en binnen de afgesproken kilometerstand blijft. Omdat ieder voertuig, voordat het contract van start gaat, uitvoerig wordt gecontroleerd en onderhouden, bent u zeker van minder kans op pech op de weg. 

Wat wordt er van u verwacht? 

Als de leaseperiode tot een einde komt, is het belangrijk dat u het voertuig in dezelfde staat terugbrengt als waarin u het heeft ontvangen. Hoe langer het contract voor een shortlease af wordt gesloten, des te groter u het risico loopt dat er tekenen van slijtage of schade worden vertoont. Ook al zorgt u nog zo goed voor uw auto, deze tekenen kunnen altijd optreden. Kiest u voor een korte periode, dan is de kans groter dat u het voertuig in dezelfde staat terugbrengt als waarin u het ontving, zonder boetes in verband met overmatige slijtage. 

Na een shortlease auto kunt u ervoor kiezen om het model te upgraden 

Loopt het contract op een einde, maar bent u wel erg tevreden over de voorwaarden die hieraan verbonden zijn? Na een shortlease auto kunt u ervoor kiezen om het model te upgraden. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat het voertuig dat u heeft geleased niet meer aan uw behoeften voldoet. Gelukkig zijn er vandaag de dag genoeg andere alternatieven, allen uitgerust met de nieuwste technische innovaties en veiligheidsvoorzieningen. 

Gaat uw hart sneller kloppen van de nieuwste modellen op de markt, ook dan is een kort huurcontract een erg slimme keuze. Door te kiezen voor een kortlopende huurovereenkomst, bent u er ook zeker van dat u geen grote aanbetaling hoeft te betalen. Ook hoeft u niet te bewijzen dat u een hoge kredietdrempel heeft. 

Een shortlease auto vindt u eenvoudig en snel via Leasetrader.nl 

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een short lease auto uit te zoeken via Leasetrader.nl. Helemaal niet zo vreemd, want op dit platform heeft u een handig overzicht van de beschikbare voertuigen en de maandelijkse kosten die daar verbonden aan zijn. U kunt ook onder meer filteren op de looptijd, de leaseprijs en de bijtelling. Hierdoor heeft u binnen no-time de auto van uw dromen gevonden. Naar wat voor soort model bent u precies op zoek?