Bij elke investering dient er worden nagegaan wat de risico´s zijn. Die moeten zoveel als mogelijk ingedekt worden en is het verzekeren de meest gangbare methode. Nu willen ook de verzekeringsmaatschappijen geen onnodig risico nemen. Voor het verzekeren van crypto zijn er daarom ook niet veel mogelijkheden. Omdat er langzaam maar zeker meer vertrouwen komt in crypto, zijn ook wat verzekeraars te vinden die gelukkig wel de mogelijkheid bieden.

De verzekering loopt via betreffend handelsplatform
Individueel verzekeren van crypto gaat niet zo eenvoudig en zal het dan wel om grote bedragen moeten gaan voordat de verzekering het zal overwegen. Wat nu het meest gangbaar is dat handelsplatforms de bij hun opgeslagen crypto laten verzekeren. Dat is niet bij allemaal het geval en zul je dus moeten kijken welke die zekerheid wel aanbieden. In geval er wat mis gaat, kunnen personen die hun crypto hebben opgeslagen bij zo een platform, dan rekenen op vergoeding van de geleden schade. Er is echter altijd ook een limiet gesteld aan het totaal verzekerd bedrag en zijn er ook strenge voorwaarden aan verbonden. Ook de termijn waarvoor de investering gedaan wordt is belangrijk. Zo is de Holo verwachting 2025 ook populair bij investeerders.

Probeer ook zelf het risico te verminderen
Niet alleen door het verzekeren kan het risico worden verminderd, maar kan er ook veel zelf aan gedaan worden. Zo moet er kritisch gekeken worden naar het platform waar je aan- en verkopen wil verrichten. Laat je trouwens de crypto staan bij het platform of zorg je voor een eigen wallet? Bij het bekijken van de Shiba inu koers verwachting 2025 gaat het om een langetermijninvestering en is het beter om bij aankopen de crypto te bewaren in een eigen wallet.