Bezittingen die veel waard zijn, zowel financieel als emotioneel, verzeker je. Het is vaak ook bij wet vastgesteld dat je voor bepaalde zaken een verzekering moet hebben. Zoals het voertuig waarmee je deelneemt aan het openbaar verkeer. Maar ook de crypto die je bezit, kun je verzekeren tegen verlies. Je kunt dit zelf regelen of kiezen voor een bedrijf dat dit voordeel al heeft ingebouwd in het aanbod.

Met een verzekering voor je crypto bezit kun je ietsje vrijer de handelen in crypto. Maar bij welke aanbieder?

Verzekeren

Op basis van de bekendste en meest betrouwbare crypto apps, verzekeren Bitvavo en Coinbase jouw crypto bezit. Bitvavo is een Nederlandse broker met een registratie bij De Nederlandsche Bank. Verder zorgt Bitvavo ervoor dat tegoeden van zijn gebruikers verzekerd zijn door een samenwerking met Coinbase Custody International. Dit is een van de kenmerken van de app voor crypto van Bitvavo, namelijk een gratis verzekerde opslag in een cold wallet.

Coinbase is een Amerikaanse uitwisseling maar behoort tot de grootste internationale uitwisselingen. Zij hebben een bestand van groter dan 25 miljoen gebruikers die in meer dan 32 verschillende landen zitten. Net als Bitvavo biedt Coinbase je een verzekering aan voor de jouw tegoeden opgeslagen in hun wallet.

Nu kopen

Nadat je gekozen hebt voor een account waarop je crypto bezit verzekerd is, kun je nagaan in welke crypto je het best kunt investeren. Welke crypto nu kopen? Een simpele vraag waarop je niet zo gemakkelijk antwoord op kunt krijgen. Het is belangrijk om het onderzoek van experts te bekijken over het onderwerp. Zodat je zelf ook een oordeel kunt vellen over welke investering het best is voor jou.

Al met al is het goed om je crypto te verzekeren. Handig is het als de broker bij wie je een account hebt, deze dienstverlening aanbiedt. Moet je alleen nog nagaan welke crypto goed is om nu te kopen.