Tegenwoordig zijn er heel veel mensen die investeren in aandelen. Aandelen worden verkocht op de beurs door bedrijven.Wanneer je een aandeel koopt van een bedrijf, betekent dat dat je mede-eigenar bent van het bedrijf. Je hebt een stukje van dat bedrijf gekocht. Een bedrijf verkoopt aandelen om kapitaal te maken of wanneer men een nieuw product op de markt wilt brengen. Wanneer je een aandeel koopt van een bedrijf en dat bedrijf winsten maakt, krijg je ook een deel van de winsten. Een aandeel kopen van een bedrijf kan heel veel geld opbrengen wanneer zo een bedrijf succesvol wordt, maar een aandeel kopen kan ook riskant zijn. Je kan je geld in een keer kwijt raken doordat het bedrijf failliet gaat of dat je gekochte aandeel minder waarde heeft. Maar wat als je gaat beleggen in een goudmijn aandeel?

 

Goud is moeilijk te vinden en daarom wordt er vaker ook erom gevochten. Goud is de belangrijkste edelmetaal in de wereld en heel prijzig. Er zijn een aantal bedrijven over de gehele wereld die op zoek gaan naar goud en andere grondstoffen. Bedrijven die zich actief bezig houden met het zoeken van goudmijnen en deze uitgraven, verkopen ook aandelen. Deze aandelen worden goudmijnaandelen genoemd. Het mijnen van goud kost heel veel geld en vergt heel veel tijd.

 

Goudmijn aandelen zijn heel aantrekkelijk voor goud liefhebbers. Het is daarom vanzelfsprekend dat ze gaan willen investeren in goudmijn aandelen. De goudmijn aandelen hangt af van de goudprijs. Wanneer de goudprijs stijgt, stijgen de goudmijn aandelen met 2, 3 of zelfs 4 maal. Maar wanneer de goudprijs daalt, dan kunnen de goudmijn aandelen ook vele malen dalen.

 

Maar gelukkig hoeven we ons daarover geen zorgen te maken, want zolang de vraag naar goud groot is zal de goudprijs stijgen. En daarmee kunnen we ook hoge winsten maken met de goudmijn aandelen.