Nee toch! Mijn wasmachine heeft het zojuist begeven. Nu moet ik een nieuwe aanschaffen, of het laten repareren, maar ik kan beide opties niet betalen. Zal ik anders doorsparen, maar dan ben ik afhankelijk van iemand anders zijn wasmachine. Of kan ik ergens snel geld lenen?

Ja dat kan! Er bestaat een lening waar mensen binnen 24 uur het geldbedrag op hun rekening krijgen, dit heet een minilening. Wat een minilening verder inhoudt, zal in de volgende stukken besproken worden.

Minilening

Zoals net al is benoemd, krijg je bij een minilening binnen 24 uur het geld op je rekening. Dit kan bij een maximaal leenbedrag van 1500 euro. Daarnaast moet je aan een aantal voorwaardes voldoen:

  • Je bent 21 jaar of ouder
  • Je bent woonachtig in Nederland
  • Je leeft niet van een uitkering

De afbetaling van een minilening werkt als volgt: de eerste helft betaal je binnen 31 dagen en de tweede helft binnen dag 32 en dag 62. Dus, stel je leent 500 euro op 1 januari. Dan betaal je tussen 1 en 31 januari 250 euro af. De overige 250 euro betaal je in de maand februari af.

Daarnaast heeft het lenen bij een minilening ook nog twee andere voordelen. Je kan namelijk geld lenen zonder BKR. Dat houdt in, dat er geen navraag wordt gedaan bij het BKR (Bureau Krediet Registratie). Het BKR kijkt namelijk of je momenteel al een lening hebt staan en naar je financiële verleden. Dus, als jij rekeningen te laat betaald hebt en/of ergens anders nog een lening hebt lopen, dan kom je niet in aanraking voor een lening met BKR-toetsing. Daarnaast kan je bij een minilening ook lenen zonder loonstrook.

Kort samengevat, kan je bij een minilening een geldbedrag lenen tot 1500 euro, die je binnen twee maanden afbetaald. Daarnaast kan je bij een minilening geld lenen zonder BKR-toetsing en loonstrook.

Aanvragen van een minilening

Waar kan je een minilening aanvragen? Een minilening kan je online aanvragen. Dit doe je door in Google te zoeken naar: ‘minilening’. Er komen dan verschillende aanbieders tevoorschijn. Je klikt op één van die aanbieder en je volgt de stappen die zij aangeven.

Let op! Niet alle aanbieders zijn te vertrouwen. Hoe controleer je of een aanbieder betrouwbaar is? Door de voorwaarden goed door te lezen en te controleren of zij geregistreerd staan bij de KvK in Nederland.

Dus, zit je krap bij kast, maar wil jij snel je wasmachine gerepareerd hebben? Of wil je graag nu een nieuwe wasmachine kopen? Dan is een minilening de perfecte oplossing!