Je kunt passief inkomen genereren door geld, zoals je euro’s, te investeren in crypto. Hoewel de cryptomarkt vluchtig is, kun je met behulp van onder andere voorspellingen winst pakken. Toch kun je verlies lijden en je investering kwijraken. Maar dan schiet het je ineens te binnen van wat als ik mijn crypto’s verzeker. Net als hoe je je huis en auto verzekert, mocht er onverhoopt iets gebeuren.

Bieden de verzekeringsmaatschappijen dit wel aan? En is het wel voordelig met de aangeboden premies?

De crypto uitwisseling zelf

Je kunt jezelf verzekeren tegen verlies door onder andere de informatie op koersverwachting.nl te gebruiken. Lees over het advies van experts zodat je kunt inspelen op veranderingen in de markt. Verder is het belangrijk dat je niet al je geld investeert in crypto, want bij verlies ben je ook alles kwijt. Wat je ook nog kunt doen is nagaan wat de crypto uitwisseling aanbiedt aan zijn gebruikers.

Sommige crypto uitwisselingen hebben verzekeringen afgesloten om de tegoeden van gebruikers te beschermen.

De verzekeringsmaatschappij

Aangezien crypto’s vluchtige aandelen zijn, is het risico om erin te investeren hoog. De verzekeringsmaatschappijen lopen dan ook een hoger risico om crypto’s te verzekeren tegen verlies. Zoals blijkt uit bijvoorbeeld de Dogecoin koers verwachting, een crypto die door hype gestuwd werd van Elon Musk. Om onder zulke omstandigheden de gebruiker een verzekering aan te bieden, betekent dat de premie hoog zal liggen.

Het is dan rendabel als je grote bedragen hebt geïnvesteerd. Als het om kleine bedragen gaat, kun je kiezen voor een crypto uitwisseling die een verzekering ingebouwd heeft voor zijn gebruikers.

Crypto’s verzekeren is riskant voor verzekeringsmaatschappijen omdat het risico hoog is voor verlies. Gaat het om grote investeringen, dan is het verstandig je investering te verzekeren. Bij kleine investeringen loont het niet omdat de verzekeringsmaatschappijen hoge premies hanteren.