Bij het plegen van investeringen dient er altijd gelijk gekeken te worden naar het risico dat eraan verbonden is. Niemand wil het geld zien verdwijnen, vooral niet wanneer het mogelijk is om er een verzekering voor af te sluiten. Dat gebeurt ook steeds meer met crypto omdat niet alleen meer personen er hun geld insteken, maar ook de risico´s groter aan het worden zijn.

Er kleven nog relatief hoge risico’s aan

Het moet namelijk wel eerlijk toegegeven worden dat er aan de cryptomarkt nogal wat hoge risico’s verbonden zijn. Dit is ook een reden waarom in het begin verzekeraars nogal terughoudend waren om hun verzekeringspakket uit te breiden naar de cryptomarkt. Het is gelukkig al zo ver dat bepaalde handelsplatformen de door bij hun opgeslagen crypto hebben laten verzekeren. Dat is een ware geruststelling voor zij die hun crypto onder het beheer hebben geplaatst van zo een platform. Het bewaren op een hard wallet is niet altijd even handig omdat het niet dezelfde mate van vrijheid biedt om ermee te handelen, iets wat binnen de cryptowereld van groot belang is. Bezoek Cryptobeginner.nl om te kijken welke veranderingen er allemaal worden verwacht op de cryptomarkt.

Apart verzekeren of onder het beheer plaatsen bij een platform

Apart een verzekering afsluiten voor jouw crypto is mogelijk, maar zijn de premiepercentages wel hoog vanwege het risico die de verzekeraars nu eenmaal in acht nemen. Het loont daarom alleen maar wanneer het om grote bedragen gaat. Doorgaans valt het voordeliger uit om de crypto te plaatsen bij een platform waar er sprake is van een collectieve verzekering. Zo worden de kosten verdeeld over alle houders en vallen de bedragen mee. Met de crypto eenmaal veilig opgeslagen, is het tijd dan om volledig de aandacht te richten op potentiële cryptomunten 2021.