Tegenwoordig raadplegen we Google voor vrijwel al onze zoekopdrachten. Ben je op zoek naar een product of dienst, dan voer je de zoekopdracht gerust in. Vervolgens krijg je in een handomdraai duizenden resultaten. Meestal klikken we op links op de eerste pagina met resultaten. Dit zijn vaak ook de meest relevante resultaten. Is jouw volgende zoekopdracht “Google SEO cursus”? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij vertellen je namelijk hoe je een geschikte SEO cursus kunt vinden via de Google zoekmachine. 

SEO cursus Google

De ideale SEO cursus via Google vinden

Vrijwel iedereen die een website heeft, heeft van SEO gehoord. Deze afkorting staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie. In het kort is SEO je website zodanig in elkaar zetten, dat deze gemakkelijk vindbaar wordt in zoekmachines. Er zijn echter verschillende manieren om hiermee aan de slag te gaan. Daarom is het belangrijk dat je via Google de ideale SEO cursus vindt. Hierbij kun je letten op de inhoud van de cursus. Echter, op welke locatie de cursus verzorgd wordt is ook belangrijk. Sommige cursussen moet je namelijk fysiek volgen, terwijl andere ook gewoon online verzorgd worden. Daarnaast ga je na of de cursus gratis of betaald is. Bij sommige cursussen kun je zelfs een certificaat krijgen. Het laatste is handig als je in de toekomst SEO-diensten aan klanten wil aanbieden.

Wat je kunt leren bij een Google SEO cursus

Heb je een geschikte SEO cursus gevonden door gebruik te maken van Google? Dan heb je een bepaalde verwachting. Je volgt de cursus namelijk met een reden. Wij willen je alvast voorbereiden op hetgeen je kunt verwachten van een dergelijke cursus. Bij een SEO training of cursus kun je het volgende leren:

  • Wat de belangrijkste factoren zijn van een goede vindbaarheid;
  • Hoe je goed vindbare content kunt maken;
  • Welke hulpprogramma’s handig zijn bij het optimaliseren van je website;
  • Wat je wel en niet moet doen met backlinks.

Bij de uitgebreidere trainingen komt er soms ook ter sprake hoe je je bedrijf internationaal kunt uitbreiden. Je kunt tevens ontdekken hoe websites werken en hoe je een sterke online strategie kunt opbouwen. Sommige cursussen leren je zelfs hoe je een social-mediaplan kunt maken voor de lange termijn. Het ligt dus aan jou of je kiest voor een uitgebreide cursus of een basiscursus. Houd er wel rekening mee dat de gratis cursussen vaak niet super uitgebreid zijn. 

Voor wie een SEO cursus geschikt is

Nu vraag je je misschien af voor wie een SEO training of cursus geschikt is en is zo een SEO training geschikt voor bedrijven? In principe is een dergelijke cursus geschikt voor iedereen die aan de slag wil gaan met Google Analytics. Ook kan iedereen die SEO-teksten wil optimaliseren zo’n cursus volgen. Als we echter specifieke personen moeten opnoemen, dan kun je denken aan (online) marketeers, tekstschrijvers, communicatieprofessionals en websitemanagers. Je kiest gewoon voor de cursus die aansluit bij jouw behoeften. Ga dus gauw na welke cursus het beste bij je past en leer via een cursus alles over SEO!